Hel grillad öring tillagad över eld är inte bara otroligt gott, men om du har fångat det själv är det också galet givande. Några enkla ingredienser och en okomplicerad metod gör kvällsmaten en kick efter en dag med storm.

Anpassad från Pascale Naessens | Naturlig mat som gör dig lycklig | Lannoo Publishers, 2014

Ingenting är mer romantiskt än att tillaga grillad öring i det fria omgiven av Moder Natur. För år sedan var våra vattendrag fulla av älvöring, salmo trutta. Vid det här laget vet vi förstås alla att fisken som säljs till oss av fiskhandlaren och i stormarknader är odlad. Öring som odlas i speciella fiskkläckningsanläggningar göds med mjöl och annat kraftfoder. Det gör att de inte kan jämföras med öringar som har ägnat sitt liv åt att kämpa sig uppströms, som lever av insekter och små räkliknande varelser som de fångar längs vägen. Odlad öring är ofta smaklös och köttet är mjukt. Men vild fisk har fast, vitt kött och en riktig öringsmak – och det finns ingen bättre smak i världen. Tyvärr är det nu väldigt få vilda öringar som simmar i våra åar. Så om du vill äta en riktig vild öring måste du ha några dagars tålamod — och mycket uthållighet.– Pascale Naessens

LC FISKARE OCH FISKARKVINNOR OBS

Bara av nyfikenhet, hur många av er som fixar för att göra detta recept på grillad öring är fiskare och fiskare? Vi skulle bara vilja veta om det finns fler recept vi kan ge dig för din fångst. Vänligen meddela oss i en kommentar nedan.

  • Förbered grill för indirekt tillagning och förvärm den till cirka 375°F (191°C).
  • Fyll magen på varje öring med lite rosmarin och krydda med salt och peppar. Gnid in lite olivolja över skinnet på fisken.
  • Lägg öringen på indirekt värme och grilla, vända en gång, tills den är genomstekt, 20 till 40 minuter, beroende på storleken på fisken och temperaturen på din grill. Fisken är färdig när den har de där härliga grillmärkena på utsidan och fisken flagnar lätt när du försiktigt drar i insidan med en gaffel. Under de sista minuterna av grillningen, släng citronskivorna på grillen för att värmas och vänd då och då så att de inte bränns. Servera direkt.

*Vad kan jag ersätta vildfångad öring?

Medan Pascale Naessens gör en stark poäng för att fånga din egen fiskmiddag, har han rätt i att de inte är så rikliga som de en gång var. Men det finns andra vildfångade fiskar som kommer att fungera ganska bra här också. Något du kanske blir förvånad över att få veta är att regnbåge och “lax” i själva verket är samma fisk. De har precis gjort olika livsstilsval (främst färskt kontra saltvatten). Andra flagnande och möra sik inkluderar Atlanttorsk, Alaska Pollock, bäcköring, havskatt, torsk, flundra, havabborre, hälleflundra och vit havsabborre.

Servering: 1 halv öringKalorier: 401 kcalKolhydrater: 11 gProtein: 48 gFett: 19 gMättat fett: 3 gKolesterol: 134 mgNatrium: 655 mgKalium: 1259 mgFiber: 4 gSocker: 3 gVitamin A: 227 IUC-vitamin: 64 mgKalcium: 206 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2014 Pascale Naessens. Foto © 2014 Diego Franssens. Alla rättigheter förbehållna.

Recensioner av recepttestare

Den här rätten är väldigt lätt att tillaga och har fantastisk smak från citron och rosmarin. Jag använde en fiskformad grillkorg som höll ihop fisken väldigt bra och gav snygga grillmärken på fisken. Öringen tog 8 minuter över direkt värme på varje sida. Min öring vägde drygt 1 pund och räckte till att servera 2.

Detta är ett enkelt och effektivt recept för att göra grillad öring. Min öring vägde 670 gram (1,17 pund) och 629 gram (1,13 pund) och var ungefär 13 till 15 tum långa. Jag använde 3 små citroner, och jag skivade 2 för att grilla. Att grilla öringen tog drygt 40 minuter över indirekt värme. Resultatet blev behagligt milt och gott, men vi trodde alla att det kunde behövas lite och vi var inte säkra på vad – persilja eller någon annan ört kanske?

Vi gillade alla den grillade citronen med fisken. Citronen verkade bli lite sötare när den grillades. Det här är ett bra recept på en enkel grillad fiskmiddag. Nästa gång jag gör den här kanske jag lägger till lite andra örter i magen på fisken innan jag grillar.

Jag hade ingen hel öring, men jag hade ett par vackra hela filéer, så jag tog två av dem, totalt 13 uns, strödde dem med salt och peppar och en kvist rosmarin och placerade dem tillsammans och säkrade dem med lite köksgarn och efterlikna en hel fisk. Jag tillagade den helt över indirekt värme med grillen på cirka 375°F. Detta gav härliga grillmärken och tog exakt 20 minuter. Jag lade till citronskivor på grillen under de sista 4 minuterna av tillagningen och serverade dem tillsammans med den grillade öringen. Fisken hade en fin smak, och aromen och den subtila smaken av rosmarin var riktigt bra.

Source link

Rate this post

Leave a Reply