När varmare väder lockar oss ute, ersätter dessa lättgrillade pilgrimsmusslor snabbt våra vanliga pannbrända pilgrimsmusslor. Havsmusslorna marineras kort i olja, vitlök, sumak och Aleppopeppar, träs på spett, grillas till perfektion och serveras med en rökig salladslök och sumaksås.

Två grillade pilgrimsmussla kabobs på ett blått ovalt fat med en skål med dippsås på sidan.

Anpassad från Christine Sahadi Whelan | Smaker av solen | Chronicle Books, 2021

Sumac är min favoritkrydda när jag behöver pigga upp en maträtt. Dess syrliga, nästan citronaktiga smak är ett perfekt komplement till alla fiskar eller fjäderfän som letar sig in på min grill. Medan pilgrimsmusslor är ganska ömtåliga, tycker jag att den extrema hettan av grillning tar fram deras sötma ännu bättre än stekning i pannan, vilket ger dem en härlig karamelliserad skorpa som kan stå emot denna jordnära purésås.–Christine Sahadi Whelan

Vanliga frågor om grillad kammussla Kabobs

Hur kan jag välja de bästa färska pilgrimsmusslorna?

Leta efter pilgrimsmusslor som inte är rent vita och som inte förvaras i vatten. Rena vita pilgrimsmusslor har sannolikt antingen suttit i och absorberat vatten (vilket kommer att lägga vikt till det redan betydande priset per pund) eller kemikalier, vilket kan få dem att förlora näringsämnen och naturlig färg.

Se efter att dina färska pilgrimsmusslor har en blek beige till krämig rosa färg, och om du kan komma tillräckligt nära för att lukta dem bör de ha en ren, fräsch arom.

Vad ska jag servera till grillad pilgrimsmussla?

Dessa grillade pilgrimsmusslor är en enkel förrätt som är perfekt för avslappnad underhållning. Lägg till en grekisk sallad eller granatäpple rostade rödbetor och en korg med varm pitabröd så har du en måltid.

Hur kryddig är en Aleppopeppar?

Aleppopeppar ringer in på Scoville-skalan med 10 000 SCU. (Jalapenos kan vara 2000-2500 SCU, för jämförelse). De anses vara måttligt kryddiga och används som smakförstärkare – inte bara värmeframställare. Om du gillar krossade rödpepparflingor, kommer du att njuta av Aleppopepparflingor eftersom de är mildare, men ändå smakrika.

Grillad pilgrimsmussla Kabobs

Två grillade pilgrimsmussla kabobs på ett blått ovalt fat med en skål med dippsås på sidan.

Dessa lättgrillade havsmusslakabobs marineras kort i olja, vitlök och sumak, grillas sedan och serveras med en rökig dippsås. En lätt sommarrätt.

Christine Sahadi Whelan

Prep 10 min

laga mat 13 min

Total 1 hr 10 min

Till salladslök-sumacsåsen

Marinera havsmusslorna

  • Torka pilgrimsmusslorna noggrant och använd en vass kniv för att dra av de sega muskelremsorna på sidan av varje.

  • För att göra pilgrimsmusslans marinad, kombinera oljan, sumak, hackad vitlök, salt och svart- och Aleppopeppar i en medelstor skål. Tillsätt pilgrimsmusslorna och rör om, täck sedan med plast och ställ i kylen i 45 minuter.

  • När du är redo att laga mat, förbered en grill eller förvärm en räfflad grillpanna tills den är väldigt varm. Använd en oljemättad hushållspapper och tång för att olja in gallerna ordentligt. Trä pilgrimsmusslorna på ett par spett (det gör att de inte snurrar).

Gör salladslök-sumac-såsen

  • När grillen eller grillpannan är varm, lägg salladslöken och de 2 vitlöksklyftorna i en grillkorg och grilla, vänd ofta, tills de börjar förkolna på några ställen, 4 till 6 minuter.

  • Överför salladslöken och vitlöken till en mixer och tillsätt persilja, olja, citronsaft, sumak, Aleppopeppar och salt. Puré tills den är slät och överför sedan till en liten skål.

Grilla pilgrimsmusslan

  • Placera pilgrimsmusslan över den hetaste delen av elden och stek på ena sidan tills de är snyggt markerade och släpper lätt, cirka 3 minuter. Vänd och grilla den andra sidan precis tills den är genomstekt till en innertemperatur på 115°F (46°C), 1 eller 2 minuter till. Överkok inte.

  • Lägg över pilgrimsmusslorna på ett fat och strö över de hackade örterna. Servera med salladslök-sumacsåsen.

Servering: 1delKalorier: 370kcal (19 %)Kolhydrater: 14g (5 %)Protein: 29g (58 %)Fett: 23g (35 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 16gTransfett: 1gKolesterol: 54mg (18 %)Natrium: 2085mg (91 %)Kalium: 650mg (19 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 1435IU (29 %)C-vitamin: 31mg (38 %)Kalcium: 60mg (6 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 14 juni 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply