Grillad pizza med svamp och pepperoni är en fantastisk utemiddag. Tuggig skorpa, smält ost, pepperoniskivor, svamp och röd paprika får alla en rejäl dos rökighet och en touch av röding. Förbered en pizza som en annan grillar eftersom de kommer att ätas så fort du kan göra dem.

En grillad pizza med pepperoni och svamp på ett pizzaskal i trä.

Anpassad från Bob Sloan | Pappas fantastiska grillbok | Chronicle Books, 2009

Din grill måste alltid vara ren innan du slänger något på den, men den måste vara extra ren för att göra pizza. Det extra krånglet är definitivt värt det.

Om du aldrig har smakat en pizza färsk från grillen får du en otrolig överraskning. Om det vore lättare att göra skulle grillad pizza vara standard. Inte för att det är sjukt komplicerat, bara mer än att skjuta in en paj i ugnen.

Jag rekommenderar att du förbereder en dubbel sats pizzadeg för din jungfruresa med pizzagrillning. På så sätt kan du ta lite slagträning för att få ner ditt slag och timing. Grilla några pizzor med bara sås och ost för att få kläm på det och sedan, när du känner dig redo, slå ut en ur parken med alla pålägg.– Bob Sloan

Vanliga frågor om grillad pizza

Vad är det enklaste sättet att rengöra min grill?

Följ Bob Sloans råd och få grillen ren innan du skjuter din första paj på den. Vi avskyr också städning, men vi älskar en perfekt smakrik skorpa så vi gör vad vi måste göra.

Vårt fusk som gör det lätt att skrubba grillen? Krympa ett ark kraftig aluminiumfolie och gnugga det med våld mot grillgallret, helst när grillen svalnar efter tillagning så att den inte har chansen att fästa permanent, men om du är lika lat som oss efter en lugn middag , du kan också göra detta nästa gång du eldar på din barbie. Fånga den bara tidigt när den förvärms, för dina ögonbryns skull.

Kan jag frysa den här pizzadegen?

Om du vill spara lite av degen för framtida bakning kan du frysa in den. Doppa varje degboll som ska frysas i en skål med några matskedar olja, rulla degen i oljan för att täcka den och lägg sedan varje boll i en separat återförslutningsbar fryspåse. Du kan placera påsarna i frysen i upp till 3 månader. Lägg över dem i kylen dagen innan du planerar att göra pizza.

Grillad pizza med pepparoni och svamp

En grillad pizza med pepperoni och svamp på ett pizzaskal i trä.

Grillad pizza med svamp och pepperoni är en fantastisk utemiddag. Seg skorpa, smält ost, pepperoni, svamp och röd paprika får alla en rejäl dos rökighet och en touch av röding. Förbered en pizza som en annan grillar eftersom de kommer att ätas så fort du kan göra dem.

Bob Sloan

Prep 1 hr

laga mat 15 min

Total 13 timmar 15 min

Gör pizzadegen

 • Mät upp mjöl, salt och jäst i en stor skål. Med en stor träslev, rör ner oljan och det kalla vattnet tills allt mjöl absorberats. Fortsätt att röra degen kraftigt till en slät massa. Om degen är för blöt och inte lossnar från skålens sidor, strö över lite mer mjöl bara tills degen blir klar från sidorna.

 • Strö mjöl på bänken och knåda degen i 5 till 7 minuter tills den är spänstig, elastisk och lite kladdig.

 • Förbered en plåt genom att fodra den med bakplåtspapper och dimla bakplåten med sprayolja (eller olja in pergamentet lätt).

 • Använd en tandad kniv och skär degen i 4 lika stora bitar. Se till att dina händer är torra och mjöla dem sedan. Lyft varje bit och runda den försiktigt till en boll. Om degen fastnar på händerna, doppa händerna i mjölet igen.

 • Lägg degbollarna på plåten, spraya degen rejält med sprayolja och lägg formen i en ren plastpåse. Ställ pannan i kylen över natten för att vila degen. Den kommer att hålla sig där i upp till 3 dagar. (Se notering)

Gör pizzan

 • Ta bort bollarna av pizzadeg från kylen. Rensa ett 2-fots kvadratiskt område på bänken som du kan använda senare för att kavla ut degen.

 • Placera en stor, tjockbottnad stekpanna på medelhög värme. När pannan blir varm, tillsätt oljan, fördela den så att den täcker botten av pannan jämnt. Tillsätt svampen och koka dem, rör om regelbundet, tills de mjuknar, cirka 7 minuter. Tillsätt den rostade paprikan och vitlöken och koka i 1 minut till. Krydda med salt och peppar efter smak och överför till en medelstor skål. Ställ åt sidan eller låt svalna, täck över och kyl i upp till 24 timmar.

 • Ställ upp svampblandningen, pizzasåsen, den rivna osten och pepperonin på ett bord nära grillen. Förbered tillräckligt med kol för en het koleld, eller förvärm din gasolgrill på hög nivå i 10 minuter med locket stängt.

 • Medan grillen blir varm, pudra generöst en pizzabricka i metall eller baksidan av en plåt med majsmjöl. Damma också generöst av din fria diskyta med mjöl. Använd en kavel och arbeta från mitten, rulla ut en boll av deg till en 12-tums cirkel.

 • Överför degen till en pizzabricka eller baksidan av plåten och se till att det finns tillräckligt med majsmjöl så att den lätt kan glida. Upprepa med de andra 3 degbitarna, lägg var och en på en separat bricka. När kolen är klara eller gasolgrillen är varm, ta med en av pizzabrickorna till grillen och skjut in degen på mitten av grillgallret. Grilla i 2 till 3 minuter, eller tills de är gyllenbruna. Vänd och häll omedelbart ett lager sås över skorpan. Tillsätt lite av osten, sedan lite av svampblandningen, sedan lite av pepperonin.

 • Fortsätt grilla i 2 till 3 minuter till tills pizzaskorpan är genomstekt (detta kan hända innan osten smälter helt – men det är okej).

 • För pizzabrickan nära grillen och skjut pizzan på den. Skjut den på en stor skärbräda. Använd ett pizzahjul för att skära den i 6 bitar, och arrangera sedan skivorna på en stor tallrik medan du börjar arbeta med nästa pizza.

Servering: 1skivaKalorier: 191kcal (10 %)Kolhydrater: 20g (7 %)Protein: 7g (14%)Fett: 9g (14%)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 1gKolesterol: 15mg (5 %)Natrium: 528mg (23 %)Kalium: 181mg (5 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 177IU (4 %)C-vitamin: 4mg (5 %)Kalcium: 61mg (6 %)Järn: 2mg (11 %)

Ursprungligen publicerad 1 juli 2009

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply