Dessa grillad portobellosvamp är toppade med smör, vitlök, rosmarin och sojasås för en otrolig och obeskrivlig umami-rikedom.

Anpassad från Ben Tish | Grill Smoke BBQ | Quadrille Publishing, 2017

Dessa grillade portobellosvampar är grillade under perfekt möra och droppande med en välsmakande blandning av smör, rosmarin, vitlök och en sorts oväntad hemlig ingrediens. Medan grillen förvärms, kombinera helt enkelt smöringredienserna, och ditt arbete är klart. Svamparna spelar fint tillsammans med allt annat du slänger på grillen eller står i som en berömvärd vegetarisk eller vegansk hamburgare. Vi misstänker att de kommer att vara vad alla pratar om vid bordet.–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om grillad Portobello-svamp

Vad ska jag servera till grillad portobellosvamp?

Om du serverar dessa som tillbehör, skulle dessa vara utmärkta tillsammans med grillad oxfilé eller revbensspjäll. Dessa är också en fantastisk vegetarisk huvudrätt. Slipa mellan bullarna för att göra en hamburgare och servera tillsammans med en vegansk Caesarsallad.

Vilka andra typer av svamp kan jag laga på min grill?

De bästa svamparna för matlagning på grillen är de köttiga: porcini, king oyster eller stora platta portobellos. Du behöver fasta, stadiga svampar för att stå emot värmen från kolet och utveckla en skorpa samtidigt som du håller dig saftig inuti.

  • Ställ in din grill för direkt och indirekt tillagning på medelhög värme och förvärm den till 400°F (200°C).

  • I en liten skål, rör ihop smör, vitlök, hackade rosmarinblad och sojasås och smaka sedan av med peppar. Ställ åt sidan i rumstemperatur.

  • Torka av svampen med fuktiga hushållspapper för att rengöra, om det behövs, och putsa ändarna på stjälkarna. Lägg svampen på en kantad bakplåt, ringla över lite olja, smaka av med salt och peppar och rör om.

  • Vänd svamplocken med gälsidan uppåt på plåten. Använd en sked och dra ett streck i smöret och dela det på mitten. Skeda hälften av smöret på svampen, fördela det jämnt mellan dem.

  • Om så önskas, fukta rosmarinstjälkarna med lite vatten och släng dem direkt på kolet eller placera dem över gallret på din gasolgrill över direkt värme. Lägg svampen, med gälsidan uppåt, på grillen över direkt värme och stäng locket. Grilla svampen tills den mjuknat och spetsen på en vass kniv kan enkelt stickas in i den tjockaste delen, 5 till 7 minuter.

  • Flytta de kokta svamparna till omkretsen av den indirekta värmezonen. Fördela det återstående smöret jämnt mellan dem och vänta en minut eller två så att smöret smält innan servering.

Servering: 1 delKalorier: 122 kcalKolhydrater: 4 gProtein: 2 gFett: 12 gMättat fett: 7 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 3 gTransfett: 1 gKolesterol: 30 mgNatrium: 163 mgKalium: 316 mgFiber: 1 gSocker: 2 gVitamin A: 357 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 8 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2017 Ben Tish. Foto © 2017 Kris Kirkham. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här receptet på grillad portobellosvamp är helt enkelt fantastiskt och jag kommer att göra det om och om igen med alla de olika sammansatta smörerna i min repertoar.

Metoden är perfekt – när svamparna grillar, släpps deras juice i mitten av svampen och blandas med smöret, vilket resulterar i supersmakfulla, möra svampar. Jag är inte säker på om rosmarinkvistarna tillsatte något eller inte – rosmarinsmaken var redan mycket uttalad från smöret.

Jag gjorde det här receptet på grillad portobellosvamp till middag på en söndagskväll efter en dag fylld med trädgårdsarbete. Det var en härlig vårdag och att göra något på grillen fick det att kännas som att sommaren nästan var här. Svamparna var perfekta för en hektisk dag eftersom de krävde väldigt lite ansträngning från början till slut och ändå var de fulla av vitlökssmak och tillfredsställande. De skulle vara ett bra vegetariskt alternativ att lägga till grillen för alla sommarträffar.

Vitlöken och sojan var de mest framträdande smakerna och medan vi njöt av dem skulle jag i fortsättningen öka mängden rosmarin (jag använde ca 1 msk) så att det också skulle komma igenom.

Grilltemperaturen när vi började laga mat var 350°F (177°C). Det gick ner till 300°F (149°C) medan jag delade smöret mellan den första satsen svamp på grillen. När den andra satsen gick på grillen var temperaturen tillbaka upp till 350° och den här gången såg utsidan av svampen mjuk och mörkbrun ut och gälarna var glänsande mörkbruna.

Jag serverade svampen som huvudrätt med sparris och rostad potatis vid sidan av. Vi njöt också av dessa svampar skivade som topping till pizza med fetaost och bacon.

Dessa grillade portobellosvampar är helt enkelt fantastiska. Grilla dem vid din nästa matlagning och dina vegetariska gäster kommer att tro att du är en rockstjärna. Om det låter konstigt att lägga till sojasås till en typisk europeisk kombination av smör och rosmarin, oroa dig inte. Det finns ingen uttalad smak från sojasåsen, den lägger bara till umami och ger en rikare svamp.

Jag gjorde dessa på ett Big Green Egg, så jag var tvungen att arbeta lite med instruktionerna, eftersom den inte riktigt är inställd för zonmatning. Jag gjorde den första grillningen vid 450°F (232°C). För den “indirekta” fasen satte jag bara svampen på ett galler över en panna och stängde ventilerna lite för att få ner temperaturen till ca 350°F (177°C).

Jag använde 3 matskedar rosmarin. Beroende på storleken på svampen skulle jag tillåta 1 till 2 portobellokapslar per portion.

Ursprungligen publicerad 12 september 2019

Source link

Rate this post

Leave a Reply