Grillad röd potatis är ett bra tillbehör till din nästa bakgårdsgrill.

Detta är ett lätt sommarrecept med mör potatis slängd med lök, smör och några kryddor. De tillagas tills de är gyllene (eller grädda dem i ugnen om du föredrar det).

Servera detta röda potatisrecept bredvid kycklingbröst, grillade biffar eller till och med hamburgare.

närbild av grillad röd potatis

Här är varför vi ÄLSKAR den här potatisen!

Medan potatismos eller rostad potatis är den perfekta komfortmaten under kallare månader, är dessa spuds bra för varmare månader eftersom matlagningen kan göras utomhus!

  • Bara en få ingredienser som du förmodligen redan har till hands!
  • De kommer snabbt ihop med lite förberedelser plus att städa är en bris.
  • Ett stort paket potatis är budgetvänlig och smakar så gott!
  • Lite genväg (stoppa dem i mikron några minuter) gör grilltiden snabb.
  • De är fantastiska nästa nästan alla sommarmåltider från biffar, till BBQ-kyckling eller till och med grillad lax.
potatis, lök, smör, vitlök och kryddor för att göra grillad röd potatis

Ingredienser

Röd potatis – Använd hackad hel röd potatis eller babyröd potatis. De är båda tunnhyade och kräver ingen peeling.

Andra alternativ:

  • Fingerling potatissom är långa och smala potatisar är också läckra grillade.
  • Tunn skalad potatis som Yukon gold eller vit potatis fungerar bra. Skär bara i bitar. Babypotatis (aka färskpotatis) kan ha antingen rött eller vitt skal och kan användas. De skördas innan de är fullt utvecklade, vilket gör dem sötare än deras större “vuxna” version.

Tillägg – Vi älskar lök och vitlök för smaken och lite färsk rosmarin. Smör ger bra smak men olivolja kan också användas! Tillsätt ett generöst stänk kosher salt & svartpeppar.

Variationer

  • Byt ut vitlöken mot ½ tsk vitlökspulver eller lägg i dina favoritkryddor från italienska kryddor, oregano, gräslök eller någon annan kryddblandning du älskar.
  • Knäckkokt bacon kan tillsättas (bonus, släng potatisen i baconfett istället för smör).
  • När den är kokt, öppna folien och toppa potatisen med ost. Låt vila några minuter för att smälta.
tillsätt smörlök och salt och peppar till potatis för att göra grillad röd potatis

Hur man grillar röd potatis

Att laga potatis på grillen är en kick. Förberedelserna är minimala eftersom du inte ens behöver skala dem.

  1. Tvätta potatisen och skär i lagom stora bitar (enligt receptet nedan).
  2. Lägg potatisen i en stor skål och låt mikrovågsugnen i några minuter (eller koka om du vill) tills den nästan är mjuk.
  3. Slå in i folie med smör och kryddor.
  4. Lägg foliepaketet på grillen och koka tills potatisen fått färg och löken mjuknat.

Garnera med salladslök eller gräslök!

Grillad röd potatis i aluminiumfolie och bakplåtspapper

Tips för perfekt potatis

  • Koka potatisen delvis genom att sätta i mikrovågsugnen eller koka bara tills gaffeln är mjuk. Detta håller grilltiden kort.
  • Använd kraftig folie för bästa resultat.
  • Andra grönsaker kan läggas till blandningen.
  • Potatis kan stekas och tillagas direkt på grillen över indirekt värme om du föredrar det. Om du använder träspett, se till att blötlägga i vatten i 30 minuter innan du grillar.
  • Detta potatisfoliepaketrecept kan också tillagas i ugnen vid 400°F. Grädda i ca 30 minuter.
  • Garnera med persilja och servera med gräddfil eller hemgjord ranch för doppning.
närbild av grillad röd potatis

5 från 5 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Grillad röd potatis

Grillad röd potatis slängs med lök, smör och kryddor. De kommer att bli din nya favorittillbehör!

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 25 minuter

Total tid 35 minuter

  • Tvätta potatisen och skär i lagom stora bitar. Lägg i en mikrovågssäker skål och täck ordentligt med plastfolie. Mikrovågsugn i 3-4 minuter eller bara tills gaffeln är mjuk.

  • Värm grillen till medelhög värme.

  • Tillsätt kryddor till potatisen. Kasta till beläggning.

  • Lägg ut ett ark av kraftig aluminiumfolie som är cirka 2 fot lång. Spraya med matlagningsspray.

  • Lägg potatis, lök & vitlök på ena halvan av folien och toppa med smör. Vik den andra halvan av folien över toppen. Rulla kanterna på folien på alla sidor för att skapa en tät försegling.

  • Lägg potatisen på grillen och koka 25-30 minuter, vänd då och då. Koka tills potatisen är mjuk och gyllenbrun.

  • Servera varm med gräddfil eller önskat pålägg.

  • Koka potatisen delvis genom att ställa den i mikrovågsugnen eller koka bara tills gaffeln är mjuk. Detta håller grilltiden kort. Vid mikrovågsugn behövs inget vatten.
  • Använd kraftig folie för bästa resultat.
  • Andra grönsaker kan läggas till blandningen.
  • Potatis kan stekas och tillagas direkt på grillen över indirekt värme om du föredrar det. Om du använder träspett, se till att blötlägga dem i vatten i 30 minuter innan du grillar.
  • Detta recept på potatisfoliepaket kan också tillagas i ugn på 400°F. Grädda i ca 30 minuter.
  • Garnera med persilja och servera med gräddfil eller hemgjord ranch för doppning.

5 från 5 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 224 | Kolhydrater: 42g | Protein: 5g | Fett: 5g | Mättat fett: 1g | Natrium: 15mg | Kalium: 982mg | Fiber: 5g | Socker: 3g | C-vitamin: 46mg | Kalcium: 31mg | Järn: 1.8mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Sidorätt
Kök amerikansk
pläterad grillad röd potatis med en titel
Grillad röd potatis med salladslök och en titel
närbild av grillad röd potatis i stanniol med en titel
Grillad röd potatis i aluminiumfolie och pläterad med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply