Detta grillade teriyaki-kycklingrecept är fyllt med smak.

Benfri kyckling är marinerad i en enkel söt och salta teriyakisås. Denna hemlagade sås är superlätt att göra med ingredienser som du förmodligen har till hands; som apelsinjuice, sojasås, honung och ingefära.

Det är lätt att vispa, grillar vackert och alla älskar det!

Grillad Teriyaki kyckling pläterad med sesamfrön

Grillad Teriyaki kyckling

  • Den hemgjorda marinaden är enkel att göra och packad med smak.
  • För att göra förberedelserna jämna snabbaredet här receptet fungerar bra med en färdiggjord eller hemmagjord teriyakisås om du föredrar det.
  • Kycklinglår är lätta att tillaga och ta ut extra saftigt (men du kan använda kycklingbröst om du föredrar det).
  • Dessa värms upp ordentligt, de passar utmärkt till sallader eller risskålar. Skiva dem och lägg till wraps eller till och med röror.
ingredienser för grillad teriyaki kyckling inklusive risvin, ingefära, salladslök, ketchup, sojasås, vitlök och kyckling

Ingredienser & variationer

Kyckling – Benfria kycklinglår utan skinn är en favorit att grilla eftersom de alltid blir saftiga. Men om du föredrar det kan kycklingbröst fungera vackert också. Banka kycklingbrösten till ½ tum tjocka innan de marineras.

  • Sweet & Tangy – Apelsinjuice ger fräschör, medan honung hjälper kycklingen att karamellisera. Ketchup tillför en touch av syrlig sötma. Byt ut honung mot lönnsirap eller farinsocker om det behövs. Ananasjuice kan användas istället för apelsinjuice.
  • Smakförstärkare – Sojasås tillför salt umami, medan salladslök, vitlök och färsk ingefära ger en stor smakhöjning.

Hur man gör grillad teriyaki kyckling

Bara några enkla steg för denna Teriyaki-kyckling.

  1. Förbered marinaden: Gör marinaden och lägg den i en skål eller påse med dragkedja.
  2. Marinera kyckling: Tillsätt kycklingen och marinera i 2 timmar eller över natten (enligt receptet nedan).
  3. Kock: Grilla kycklingbitarna tills de är genomstekta och inga rosa finns kvar (kassera oanvänd marinad).

Kyckling temperatur

Kontrollera innertemperaturen på den tjockaste delen av låret (eller kycklingbröstet). Den ska stå på 165°F. Låt köttet vila ca 5 minuter innan servering och garnera med valfri skivad salladslök och sesamfrön.

Serveringsförslag

Detta teriyaki-kycklingrecept är utsökt varmt från grillen men det är också bra för måltidsförberedelser!

  • Kombinera grillad kycklingteriyaki med ett fantastiskt risrecept som vitlökssmörris eller stekt ris.
  • Gör den till en Teriyaki-skål Panda Express-stil, med en syrlig slaw!
  • Förvandla den till en smaskig kycklingmacka med ett par skivor grillad ananas.
  • Skiva den och lägg till en sallad (med ingefärsdressing) eller en wrap med strimlad vitkål.
Grillad Teriyaki-kyckling på en serveringsfat

Kycklingrester

Kylskåp: Förvara överbliven grillad teriyaki-kyckling i en täckt behållare i kylen i upp till 3 dagar. Njut av kallt eller värm i mikron eller ugnen.

Frys: Frys in portioner i påsar med dragkedja i upp till 4 veckor.

Fler recept på grillad kyckling

Gjorde du denna grillade teriyaki kyckling? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Grillad Teriyaki-kyckling på tallrik med salladslök som garnering

5 från 31 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Grillad Teriyaki kyckling

Teriyaki Chicken är perfekt för grillen. Suckulent, saftigt och full av smak med den söta asiatiskt inspirerade marinaden!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 10 minuter

Marineringstid 2 timmar

Total tid 2 timmar 25 minuter

  • För att göra marinaden, i en medelstor skål, vispa ihop apelsinjuice, sojasås, honung, ketchup, salladslök, ingefära, risvin och vitlök.

  • Om du använder kycklingbröst, pund till ½-tums tjocklek med den platta sidan av en köttklubba. Kycklinglår behöver inte dunkas.

  • Marinera kycklingen i minst 2 timmar eller över natten.

  • Förvärm grillen till medelhög värme. Ta bort kycklingen från marinaden, låt överskottet droppa av och kassera eventuell marinad.

  • Grilla kycklingen 5 till 7 minuter per sida eller tills den är genomstekt och ingen rosa finns kvar (165°F).

För teriyaki-kycklingspett, skär kycklingen i lagom stora bitar och marinera enligt anvisningarna. Trä upp kycklingen på spett och grilla i 10 till 14 minuter.
Detta är också ett bra recept på räkor (lägg dem på spett så att de inte faller genom grillgallren), och även färdiggjorda köttbullar.
Koka kycklingen till en innertemperatur på 165°F.
Kycklingrester kan förvaras i kylen i en täckt behållare i upp till 3 dagar.

Kalorier: 259 | Kolhydrater: 14g | Protein: 34g | Fett: 7g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,03g | Kolesterol: 162mg | Natrium: 724mg | Kalium: 520mg | Fiber: 0,3g | Socker: 12g | Vitamin A: 170IU | C-vitamin: 10mg | Kalcium: 27mg | Järn: 2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Kyckling, middag, förrätt
Kök Amerikansk, asiatisk
saftig grillad teriyaki kyckling på en tallrik med skrift
Grillad Teriyaki-kyckling med salladslök och skrift
saftig grillad teriyaki kyckling på en tallrik med en titel
Grillad Teriyaki kyckling i en tallrik och närbild med en titel



Source link

Rate this post

Leave a Reply