Grillad teriyaki-kyckling är lätt att göra och extra saftig och smakrik!
Marinerade i en citrus, söt och sur sås, är kycklinglår det ultimata inom picknick och festmat! Serveras över en risbädd eller med lite potatis, blir detta en svår att motstå måltid.

Grillad Teriyaki kyckling
- Den hemgjorda marinaden är enkel att göra och packad med smak.
- För att göra förberedelserna jämna snabbaredet här receptet fungerar bra med en marinad på flaska om du föredrar det.
- Kycklinglår är lätta att tillaga och ta ut extra saftigt (men du kan använda kycklingbröst om du föredrar det).
- Dessa värms upp ordentligt, de passar utmärkt till sallader eller risskålar. Skiva dem och lägg till wraps eller till och med röror.

Ingredienser & variationer
Kyckling – Det här receptet görs bäst med färska benfria kycklinglår utan skinn.
Benfria kycklingbröst kan användas. Slå kycklingen till ½ tum tjock innan den marineras. Detta är också ett bra recept på räkor (lägg dem på spett så att de inte faller genom grillgallren), och även färdiggjorda köttbullar.
Teryaki Marinad – Marinaden i detta recept både smaksätter och gör köttet mört. I det här receptet använder vi apelsinjuice, sojasås och sött risvin. Ananas eller äppeljuice kommer att fungera i ett nafs.
Söta marinaden med honung och tillsätt färsk ingefära och vitlök för den distinkta umamismaken. Eller gör hemgjord teriyakisås utan förtjockning att använda som marinad.

Hur man gör grillad teriyaki kyckling
Bara några enkla steg för denna sötsur kyckling.
- Förbered marinad: Gör marinaden och lägg den i en skål eller påse med dragkedja.
- Marinera kyckling: Tillsätt kycklingen och marinera i 2 timmar eller över natten (enligt receptet nedan).
- Laga mat: Grilla kycklingbitarna tills de är genomstekta och inga rosa finns kvar (kassera oanvänd marinad).
Serveringsförslag
Detta teriyaki-kycklingrecept är utsökt varmt från grillen men det är också bra för måltidsförberedelser!
- Partner grillad kycklingteriyaki med ett fantastiskt risrecept som vitlökssmörris eller kryddat ris.
- Gör den till en Teriyaki-skål Panda Express-stil, med en syrlig slaw!
- Förvandla den till en smaskig kycklingmacka med ett par skivor grillad ananas.
- Skiva den och lägg till en sallad (med ingefärsdressing) eller en wrap med strimlad vitkål.

Kycklingrester
Kylskåp: Förvara överbliven grillad teriyaki-kyckling i en täckt behållare i kylen i upp till 3 dagar. Njut av kallt eller värm i mikron eller ugnen.
Frys: Frys in portioner i påsar med dragkedja i upp till 4 veckor. Använd överbliven strimlad teriyaki-kyckling i en wokning, toppa en krispig grönsallad eller gör en lågkolhydratinpackning för en energigivande arbetsdagslunch!
Fler recept på grillad kyckling
Gjorde du denna grillade teriyaki kyckling? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Grillad Teriyaki kyckling
Teriyaki Chicken är perfekt för grillen. Suckulent, saftigt och full av smak med den söta asiatiskt inspirerade marinaden!
-
Blanda alla ingredienser till marinaden i en liten skål.
-
Blanda ingredienserna till kyckling och marinad i en skål eller fryspåse.
-
Marinera minst 2 timmar eller över natten.
-
Värm grillen till medium. Ta bort kycklingen från marinaden och kassera eventuell marinad.
-
Grilla kycklinglåren 5-7 minuter per sida eller tills de är genomstekta och inget rosa finns kvar (165°F).
Koka kycklingen till en innertemperatur på 165°F.
Kycklingrester kan förvaras i kylen i en täckt behållare i upp till 3 dagar.
Kalorier: 259 | Kolhydrater: 14g | Protein: 34g | Fett: 7g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,03g | Kolesterol: 162mg | Natrium: 724mg | Kalium: 520mg | Fiber: 0,3g | Socker: 12g | Vitamin A: 170IU | C-vitamin: 10mg | Kalcium: 27mg | Järn: 2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



