Grillad teriyaki-kyckling är lätt att göra och extra saftig och smakrik!

Marinerade i en citrus, söt och sur sås, är kycklinglår det ultimata inom picknick och festmat! Serveras över en risbädd eller med lite potatis, blir detta en svår att motstå måltid.

Grillad Teriyaki-kyckling på tallrik med salladslök som garnering

Grillad Teriyaki kyckling

  • Den hemgjorda marinaden är enkel att göra och packad med smak.
  • För att göra förberedelserna jämna snabbaredet här receptet fungerar bra med en marinad på flaska om du föredrar det.
  • Kycklinglår är lätta att tillaga och ta ut extra saftigt (men du kan använda kycklingbröst om du föredrar det).
  • Dessa värms upp ordentligt, de passar utmärkt till sallader eller risskålar. Skiva dem och lägg till wraps eller till och med röror.
Grillade Teriyaki Chicken ingredienser på en träskiva

Ingredienser & variationer

Kyckling – Det här receptet görs bäst med färska benfria kycklinglår utan skinn.

Benfria kycklingbröst kan användas. Slå kycklingen till ½ tum tjock innan den marineras. Detta är också ett bra recept på räkor (lägg dem på spett så att de inte faller genom grillgallren), och även färdiggjorda köttbullar.

Teryaki Marinad – Marinaden i detta recept både smaksätter och gör köttet mört. I det här receptet använder vi apelsinjuice, sojasås och sött risvin. Ananas eller äppeljuice kommer att fungera i ett nafs.

Söta marinaden med honung och tillsätt färsk ingefära och vitlök för den distinkta umamismaken. Eller gör hemgjord teriyakisås utan förtjockning att använda som marinad.

Teriyaki Kyckling i en skål med marinad

Hur man gör grillad teriyaki kyckling

Bara några enkla steg för denna sötsur kyckling.

  1. Förbered marinad: Gör marinaden och lägg den i en skål eller påse med dragkedja.
  2. Marinera kyckling: Tillsätt kycklingen och marinera i 2 timmar eller över natten (enligt receptet nedan).
  3. Laga mat: Grilla kycklingbitarna tills de är genomstekta och inga rosa finns kvar (kassera oanvänd marinad).

Kyckling temperatur

Kontrollera innertemperaturen på den tjockaste delen av låret (eller kycklingbröstet). Den ska stå på 165°F. Låt köttet vila ca 5 minuter innan servering och garnera med valfri skivad salladslök och sesamfrön.

Serveringsförslag

Detta teriyaki-kycklingrecept är utsökt varmt från grillen men det är också bra för måltidsförberedelser!

  • Partner grillad kycklingteriyaki med ett fantastiskt risrecept som vitlökssmörris eller kryddat ris.
  • Gör den till en Teriyaki-skål Panda Express-stil, med en syrlig slaw!
  • Förvandla den till en smaskig kycklingmacka med ett par skivor grillad ananas.
  • Skiva den och lägg till en sallad (med ingefärsdressing) eller en wrap med strimlad vitkål.
Grillad Teriyaki-kyckling på en serveringsfat

Kycklingrester

Kylskåp: Förvara överbliven grillad teriyaki-kyckling i en täckt behållare i kylen i upp till 3 dagar. Njut av kallt eller värm i mikron eller ugnen.

Frys: Frys in portioner i påsar med dragkedja i upp till 4 veckor. Använd överbliven strimlad teriyaki-kyckling i en wokning, toppa en krispig grönsallad eller gör en lågkolhydratinpackning för en energigivande arbetsdagslunch!

Fler recept på grillad kyckling

Gjorde du denna grillade teriyaki kyckling? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Grillad Teriyaki-kyckling på tallrik med salladslök som garnering

5 från 16 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Grillad Teriyaki kyckling

Teriyaki Chicken är perfekt för grillen. Suckulent, saftigt och full av smak med den söta asiatiskt inspirerade marinaden!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 10 minuter

Marineringstid 2 timmar

Total tid 2 timmar 25 minuter

  • Blanda alla ingredienser till marinaden i en liten skål.

  • Blanda ingredienserna till kyckling och marinad i en skål eller fryspåse.

  • Marinera minst 2 timmar eller över natten.

  • Värm grillen till medium. Ta bort kycklingen från marinaden och kassera eventuell marinad.

  • Grilla kycklinglåren 5-7 minuter per sida eller tills de är genomstekta och inget rosa finns kvar (165°F).

Benfria kycklingbröst kan användas. Slå kycklingen till ½ tum tjock innan den marineras. Detta är också ett bra recept på räkor (lägg dem på spett så att de inte faller genom grillgallren), och även färdiggjorda köttbullar.
Koka kycklingen till en innertemperatur på 165°F.
Kycklingrester kan förvaras i kylen i en täckt behållare i upp till 3 dagar.

5 från 16 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 259 | Kolhydrater: 14g | Protein: 34g | Fett: 7g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,03g | Kolesterol: 162mg | Natrium: 724mg | Kalium: 520mg | Fiber: 0,3g | Socker: 12g | Vitamin A: 170IU | C-vitamin: 10mg | Kalcium: 27mg | Järn: 2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Kyckling, middag, förrätt
Kök Amerikansk, asiatisk
Grillad Teriyaki-kyckling på en tallrik med lök och skrift
Grillad Teriyaki kyckling på en tallrik med en titel
Grillad Teriyaki-kyckling på serveringsfat med text
Grillad Teriyaki-kyckling på tallrik med salladslök som garnering & skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply