Grillad zucchini med myntasalsa är ett enkelt och nyttigt tillbehör som gör utmärkt användning av ett överflöd av sommarzucchini, och som inte kräver att du sätter på ugnen. Den saftiga mintsalsa verde kan tjäna dubbelt till annat grillat kött och grönsaker.

Två grillade zucchinihalvor på en vit tallrik, toppad med myntasalsa.

Anpassad från America’s Test Kitchen | Den kompletta sommarkokboken | America’s Test Kitchen, 2020

Grillad zucchini faller ofta offer för både underkryddad och överkokning. Försök att ta itu med det förra genom att skära zucchinin i tunna plankor som kan kryddas noggrannare, och det slutar med att du förvärrar det senare, eftersom tunnare bitar blir överkokta på ett nafs.

För att få en välkryddad, spröd öm zucchini kastade vi bort plankorna, halverade zucchinin på längden och blandade ihop en saltlake. Kött får normalt all den saltlake kärleken, men en 45 minuters blötläggning i en saltvattenlösning producerade otroligt välkryddad zucchini.

Under saltlösning diffunderar salt från ett område med högre saltkoncentration (vår 10 procent saltlake) till ett område med mindre koncentration (vår snart läckra zucchini).

Vi grillade snabbt den saltlagda zucchinin för att få upp fantastisk röding och rökig smak, utan att förvandla den till mos. Vi parade zucchinin med ett kraftfullt riff på salsa verde, packad med uppfriskande örter, vitlök och röda paprikaflingor för värme, och kapris och vinäger för en syrlig bit.

Leta efter zucchini som är cirka 2 tum i diameter. Zucchini saltad med denna saltkoncentration börjar smaka för salt om den kokas längre än 1 timme. Lagad zucchini kan tas bort från saltlake, klappas torr och kylas i upp till 3 timmar innan tillagning. —Amerikas testkök

Vanliga frågor om grillad zucchini

Hur väljer jag den bästa zucchinin?

När det gäller zucchini är större inte bättre. Medan sommarzucchinis kan förvandlas till monster om de lämnas i trädgården för länge, vill du välja de som är små till medelstora (inte längre än cirka 8 tum). Oavsett om den är från affären eller färsk från din trädgård, zucchinin ska vara fast vid beröring och fri från hack och skärsår.

Vad ska jag servera till grillad zucchini?

Den här rätten är fantastisk som tillbehör bredvid allt grillat kött, men speciellt de med grekiska eller medelhavssmak. Prova grillad grekisk kyckling, lammburgare, eller gör en vegetarisk tallrik med flera olika grönsaker utöver zucchinin – prova aubergine, portabellos, gul squash, paprika, morötter, vad du än vill – allt serveras med den läckra myntasalsan.

Kan jag göra detta utan grill?

Definitivt. Använd en grillpanna på medelhög värme och fortsätt med receptet enligt anvisningarna.

Grillad zucchini med myntasalsa

Två grillade zucchinihalvor på en vit tallrik, toppad med myntasalsa.

Detta är ett perfekt tillbehör för tillfällen när du eldar upp grillen för andra rätter på din middagsmeny. Grillad zucchini är fantastisk när den serveras varm eller till och med i rumstemperatur, så om du ska grilla andra saker också rekommenderar vi att du grillar zucchinin först.

Amerikas testkök

Prep 10 min

laga mat 5 min

Total 1 hr

Gör den grillade zucchinin

  • I en stor skål, lös upp saltet i 1 liter vatten. Tillsätt zucchinin i saltlaken. Väg ner zucchinin med en tallrik för att hålla dem under vatten.

  • Låt stå i rumstemperatur i minst 45 minuter eller upp till 1 timme. Lägg över zucchinin på en tallrik med hushållspapper och torka den. Kasta saltlaken.

  • Om du lagar mat på en kolgrill, öppna bottenventilen helt. Tänd en stor skorstensstartare fylld med kolbriketter (6 liter). När de översta kolen är delvis täckta med aska, häll dem jämnt över hälften av grillen. Sätt grillgallret på plats, täck över och öppna locket helt. Värm grillen tills den är varm, ca 5 minuter.Om du lagar mat på gasolgrill, vrid alla brännare till höga, täck över och värm grillen tills den är varm, cirka 15 minuter. Lämna alla brännare på hög nivå.
  • Rengör och olja in grillgallret. Placera zucchinin, med den skurna sidan nedåt, på grillen (direkt över kolen om du använder kol) och koka tills zucchinin är ordentligt förkolnade på botten och köttet precis börjar mjukna, 3 till 4 minuter.

  • Vänd zucchinin och fortsätt att koka tills skinnsidan är förkolnad och zucchinin är något mjuk i kanterna men fast i mitten, 2 till 3 minuter till. Överför till ett serveringsfat.

Gör myntasalsan

  • I en liten skål, rör ihop mynta, persilja, olja, vinäger, kapris, vitlök och pepparflingor. Smaka av med salt efter smak och tillsätt mer olja om så önskas. Häll myntasalsan över zucchinin och servera.

Servering: 1delKalorier: 119kcal (6 %)Kolhydrater: 7g (2 %)Protein: 3g (6 %)Fett: 10g (15 %)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 7gNatrium: 883mg (38 %)Kalium: 507mg (14%)Fiber: 3g (13 %)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 1566IU (31 %)C-vitamin: 43mg (52 %)Kalcium: 66mg (7 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 28 juli 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply