Detta är ett sponsrat inlägg

Detta grillad bavettestek tillagas snabbt över en skrikande het eld till en perfekt medium-rare. Den toppas sedan med smörig värkande söt karamelliserad schalottenlök. Livet är gott!

En vit tallrik med en skivad grillad bavettestek med karamelliserad schalottenlök på toppen, ett glas vin och oliver i närheten

Det jag älskar med det här receptet är hur lätt det är. Schalottenlöken görs i förväg på spisen, så du står vänd mot grillen i hela 5 minuter medan du grillar bavettebiffarna. Kasta lite Street Corn (elote) i mexikansk stil på grillen, lägg till en krispig sallad och du är god som guld.–David Leite

Vanliga frågor om grillade bavettebiffar

Vad är en bavettestek?

I det här landet är bavettebiffar kanske en av de minst kända köttbitarna, vilket är synd eftersom de är fantastiskt smakrika och mångsidiga. Bavette, som översätts som “haklapp”, är det franska namnet för vad vi här känner till flikkött eller klaffbiff. Bavettes liknar flank- och kjolbiffar, och precis som dem är det en benfri köttbit från den nedre delen av djuret. Men till skillnad från dem är det taget från länd- eller ytterfiléområdet, vilket gör det mörare.

Jag kan inte hitta bavettebiffar i min mataffär. Vet du var jag kan hitta dem?

Det gör jag verkligen. Vi har samarbetat med Holy Grail Steak Co., en leverantör av A5 japanskt och amerikanskt Wagyu-nötkött. Deras 8-ounce övre prime Black Angus bavette biffar, som jag har använt här, är intensivt smaksatta och välmarmorerade. Köttets lösa struktur gör biffarna utmärkta att marinera; marinaden kan tränga djupare ner i steken.

Hur lagar jag bavettestek?

Liksom flank- och kjolbiffar tillagas bavette bäst snabbt över hög värme, och inte mycket mer än medium-rare (130°F) annars blir den seg.

Vad är det bästa sättet att skära bavettebiffar?

Eftersom flikbiffar är som kjol- och flankbiffar, skär dem alltid över kornet för maximal mörhet.

Vad mer kan jag göra med bavettebiffar?

Skär i skivor, flikbiff är Fantastisk i fajitas och tacos. Toppa också en sval sallad med varma skivor eller fyll dem i en slurpig varm fransk dipmacka.

Kan jag plocka upp det här receptet lite?

(Jag ska försöka att inte ta illa upp av det här.) Du kan inte bara göra det, du kan bli galen. Överväg att röra ner kokta baconbitar i schalottenlöken. Eller ringla god balsamvinäger över allt precis innan servering. Du kan till och med smula ädelost över biffarna under deras sista tillagningsminuter. Eftersom dessa bavettebiffar är så djupt smaksatta kan de stå emot allt.

Kan jag använda lök istället för schalottenlök?

Självklart! Skär helt enkelt 6 uns (170 g) söt lök, som Vidalia, i 1/4-tums skivor och fortsätt med receptet. Eller använd lite av varje.

En vit tallrik med en skivad grillad bavettestek med karamelliserad schalottenlök på toppen, ett glas vin och oliver i närheten

☞ Special 20 % rabatt för Leites Culinaria-kockar

Holy Grail Steak Company

Vi har sällat oss till Forbes, Robb Report, Refinery29, The Daily Meal, och kockar som Tom Collichio som har funnit att kvaliteten och smaken på Holy Grail-biffar är bortom allt annat. De är några av de bästa biffarna jag har ätit. Och de har gjort det enkelt för dig att få samma upplevelse. Om du köper något av dussintals erbjudanden på Holy Grail Steaks, och jag uppmanar dig att göra det, får du 20 % rabatt på ditt köp genom att använda vår speciella kampanjkod LEITES20. Och det bästa är – erbjudandet går aldrig ut.

En vit tallrik med biffjuice och blod på, ett glas vin och oliver i närheten

Grillade bavettebiffar med karamelliserad schalottenlök

En vit tallrik med en skivad grillad bavettestek med karamelliserad schalottenlök på toppen, ett glas vin och oliver i närheten

Det jag älskar med det här receptet på bavettestek är hur enkelt det är. Schalottenlöken görs i förväg på spisen så att du står vänd mot grillen i hela 5 minuter medan du grillar kjolbiffarna. Biffarna har en ren nötköttssmak – inget annat än nötkött, salt och peppar.

David Leite

Prep 5 min

laga mat 30 min

Total 35 min

Till den karamelliserade schalottenlöken

Karamellisera schalottenlöken

 • Värm oljan och smält smöret i en nonstick-panna på medelvärme tills smöret slutar skumma.

 • Tillsätt schalottenlök, timjan, socker och en nypa salt och peppar och rör om för att täcka schalottenlöken.

 • Koka, rör ofta, tills schalottenlökarna har en djup karamellfärg, 20 till 25 minuter.

  Om schalottenlöken börjar bli brun för snabbt bränns den och blir beska. En skvätt kallt vatten kommer att kyla pannan och få dig tillbaka på rätt spår.

 • Skrapa schalottenlök i en liten skål och låt svalna. De kan kylas, täckta, i upp till 3 dagar.

Gör bavetten

 • Förbered din gas- eller kolgrill för tvåzonsgrillning aka direkt/indirekt metod.
 • Krydda rikligt på båda sidor av biffarna med salt och peppar och låt stå i rumstemperatur i 15 minuter.

 • Grilla biffarna på direkt värme i 2 minuter eller tills du ser en bryn. (Ta en titt genom att försiktigt lyfta kanten med långskaftad tång.)

 • Vänd på biffarna och grilla i ytterligare 2 minuter.

 • Skjut över biffarna till indirekt värme och stäng locket på grillen. Kontrollera den inre temperaturen efter 5 minuter. Du siktar på en temperatur på 125 till 130°F (52 till 54°C) på den tjockaste delen.

 • Lägg över biffarna på en tallrik, täck med folie och låt vila i 5 minuter.

Servering: 1serveringKalorier: 495kcal (25 %)Kolhydrater: 17g (6 %)Protein: 51g (102 %)Fett: 24g (37 %)Mättat fett: 9g (56 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 11gTransfett: 0,2gKolesterol: 151mg (50 %)Natrium: 171mg (7 %)Kalium: 1098mg (31 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 8g (9 %)Vitamin A: 416IU (8%)C-vitamin: 15mg (18 %)Kalcium: 102mg (10 %)Järn: 5mg (28 %)

Ursprungligen publicerad den 1 juli 2022

Foton © 2022 David Leite. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply