Dessa grillade hamburgerbiffar med fläsk är infunderade med asiatiska smaker, toppade med en enkel knaprig slaw och kvävd i hemgjord yum yum-sås. Vi har inkluderat instruktioner för att grilla dessa fläskburgare på ett Big Green Egg eller på en gas- eller kolgrill eftersom de kommer att vara på repris hela sommaren.

Tre grillade fläskburgare toppade med coleslaw och yum yum-sås på en serveringsbricka i trä.

Anpassad från Ray Sheehan | Big Green Egg Basics | Page Street Publishing, 2022

Om du är på humör för en tjock, saftig grillad fläskburgare men vill ha något lite annorlunda, prova dessa smakfyllda hamburgare i asiatisk stil. Toppa dem med knaprig slaw och hemgjord yum yum-sås för en välsmakande, söt och syrlig bit.–Ray Sheehan

Vanliga frågor om grillad fläskburgare

Vad är det bästa sättet att se när min burgare är genomstekt?

Det allra bästa sättet att säkerställa att din hamburgare tillagas till rätt temperatur (med fläsk bör temperaturen vara 160°F [71°C]) är med en kötttermometer. Sätt bara inte in din temperaturgivare vertikalt i hamburgaren – stick in den på sidan där det är mindre troligt att den går för långt in i biffen eller till och med hela vägen igenom, vilket skulle ge dig en felaktig avläsning.

Kan jag göra hamburgerbiffarna i förväg?

Du kan absolut, men kom ihåg att aldrig låta malet kött sitta i rumstemperatur särskilt länge så att bakterier kan börja göra sitt. Gör gärna dina biffar i förväg, men slå sedan ihop dem eller förvara dem i en lufttät behållare tills några minuter innan du är redo att slänga dem på grillen eller Big Green Egg.

Hamburgarna bör göras minst 30 minuter före servering – men om du gör dem en timme eller två innan du ska laga mat, slå in och förvara dem; ingefäran, salladslöken och vitlöken kommer att få lite mer tid att tränga igenom köttet, vilket gör din färdiga produkt ännu godare!

Vad ska jag servera till dessa fläskburgare?

Du har i princip en komplett måltid fullproppad mellan två bullar här, men vi skulle absolut inte säga nej till en sida av sötpotatisklyftor eller en stor gammal skiva vattenmelon.

Grillade fläskburgare

Tre grillade fläskburgare toppade med coleslaw och yum yum-sås på en serveringsbricka i trä.

Dessa lättgrillade fläskburgare kan göras i ett Big Green Egg eller på en gas- eller kolgrill.

Ray Sheehan

Prep 30 min

laga mat 15 min

Total 1 hr 15 min

Till den hemgjorda yum yum-såsen

Till de grillade fläskburgarna

Gör den knapriga salaten

  • I en medelstor skål, kombinera vinäger, sojasås, olivolja och limejuice. Tillsätt coleslaw och sallad och blanda väl. Kyl tills den ska användas.

Gör den hemgjorda yum yum-såsen

  • I en medelstor skål, vispa samman majonnäs, tomatpuré, vinäger, paprika, vitlökspulver, socker och smält smör. Smaka av med salt och peppar. Justera till önskad konsistens med vatten, tillsätt 1 matsked åt gången. Kyl tills den ska användas.

Gör de grillade fläskburgarna

  • I en stor skål, kombinera fläsk, ingefära, salladslök, vitlök, sesamolja, salt och peppar, blanda väl. Dela fläskblandningen i fyra lika stora delar, forma var och en till en 1-tums (2,5 cm) tjock biff. Kyl biffarna i minst 30 minuter, eller tills du är redo att laga mat.

  • Om du använder ett Big Green Egg, ställ in den för 400°F (200°C) direkt grillning. Fyll din eldstad med naturligt kol och med de övre och nedre ventilerna vidöppna, tänd elden och stäng EGG. Stäng den nedre utkastskärmen efter cirka 10 minuter. När temperaturen närmar sig din måltemperatur på 400°F (200°C), stäng delvis den nedre ventilationsluckan och toppen av daisyhjulet, och lämna båda ventilationsöppningarna till 40 procent öppna. Gör mindre justeringar vid behov.Om du använder en gas- eller kolgrillförbered den för direkt grillning vid 400°F (200°C).
  • Lägg biffarna direkt på grillen och koka i 5 till 6 minuter. Vänd hamburgarna och fortsätt koka tills de når en innertemperatur på 160°F (71°C), 5 till 7 minuter till.

  • Lägg över de kokta hamburgarna på en tallrik och tält dem med folie för att vila.

  • För att bygga varje hamburgare, skikta den nedre halvan av varje bulle med såsen, en hamburgare och knaprig slaw. Toppa med den andra halvan av bullen. Sluka.

Servering: 1hamburgareKalorier: 905kcal (45 %)Kolhydrater: 28g (9 %)Protein: 34g (68 %)Fett: 72g (111 %)Mättat fett: 20g (125 %)Fleromättat fett: 22gEnkelomättat fett: 25gTransfett: 1gKolesterol: 146mg (49 %)Natrium: 1221mg (53 %)Kalium: 721mg (21 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 7g (8%)Vitamin A: 292IU (6 %)C-vitamin: 26mg (32 %)Kalcium: 120mg (12%)Järn: 4mg (22 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 31 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply