Grillade fläskkotletter ger en lätt sommarmiddag (eller när som helst).
En örtmarinad gör dessa kotletter möra, saftiga och läckra. Det är bara att marinera och grilla.
Servera dem med en enkel sallad och lägg till några grillade grönsaker och ät sedan al fresco!

Perfekt grillade fläskkotletter
- Fläskkotletter, AKA “det andra vita köttet”, är en hälsosam förrätt, och det är de lätt att grilla!
- Marinaden ger smak samtidigt som den görs extra mört kött.
- Detta recept kan göras med inbenad eller benlös käft.
- Fläskkotletter är överkomligt och lättillgängliga, plus att de lagar mat snabbt för den perfekta middagen.
Ingredienser för grillning av fläskkotletter
Fläskkotletter – Fläskkotletter kan variera i tjocklek från ½ tum tjock till 1 ½ tum. Det här receptet kan göras med fläskkotletter med ben (vilket är vad vi föredrar) eller benfria kotletter. Tillagningstiderna kommer att variera beroende på tjocklek, kontrollera anteckningarna i receptet.
Marinad ingredienser – Citronsaft ger en ljus smak och hjälper till att möra köttet när det marineras. Farinsocker ger en antydan av sötma och hjälper till med karamellisering medan de salta örterna balanserar ut smaken av marinaden.

Hur man grillar fläskkotletter
Grilla marinerade fläskkotletter på medelhög värme tills innertemperaturen når 145°F på den tjockaste punkten. Använd den här praktiska guiden för att grilla fläskkotletter med ben eller ben på en gasolgrill vid medelhög temperatur:
- koka 1/2″ kotletter i 4 minuter per sida
- koka 3/4″ kotletter i 5-6 minuter per sida
- koka 1-tums kotletter i 7-9 minuter per sida


Tips & tricks för fläskkotletter
- För bästa resultat, marinera fläskkotletterna i minst 2 timmar för att krydda och möra köttet.
- Börja alltid med en förvärmd grill så att köttet svider på utsidan och försluter omedelbart alla juicer! En lätt pensel med olja över grillgallret förhindrar att den fastnar.
- Undvik att trycka ner köttet med en spatel eftersom det pressar ut saften och gör kotletterna sega.
- Använd en kötttermometer i den tjockaste delen av köttet för att kontrollera om det är genomstekt. Fläsk bör vara vid 145 ° F, och kom ihåg att det kommer att fortsätta att tillagas medan det vilar.

Matrester?
Överblivna fläskkotletter kan förvaras i kylen i en täckt behållare i upp till 4 dagar.
Värm dem i mikrovågsugnen eller airfryer bara tills de är genomvärmda. Frys in portioner inslagna i plast och lägg dem sedan i en påse med dragkedja. Frys i upp till 4 veckor.
Perfekta tillbehör till fläskkotletter
Älskade din familj detta recept på grillade fläskkotletter? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Grillade fläskkotletter
En enkel marinad gör dessa grillade fläskkotletter underbart möra och saftiga!
-
För att göra marinaden, i en stor skål eller en fryspåse, kombinera olivolja, farinsocker, sojasås, färskpressad citronsaft, vitlökspulver, basilika, oregano, tillsammans med 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar.
-
Tillsätt fläskkotletterna och rör om ordentligt. Marinera i minst 2 timmar, vänd då och då.
-
Värm grillen till medelhög.
-
Ta bort fläsket från marinaden, låt eventuellt överskott droppa av.
-
Grilla fläskkotletterna i 5-6 minuter per sida eller tills de når en innertemperatur på 145°F med en omedelbar termometer. Överkok inte.
-
Låt fläskkotletterna vila på ett fat i minst 5 minuter innan servering.
Marinad: Tillsätt 1 tsk dijonsenap i marinaden om du vill.
Tillagningstider: Det här receptet är för fläskkotletter som är 3/4 tum tjock. Tjockare kotletter kommer att behöva ytterligare tid medan tunnare kotletter tillagas snabbare. För bästa resultat, använd en omedelbar termometer.
- koka 1/2-tums kotletter i 4 minuter per sida
- koka 3/4-tums kotletter i 5-6 minuter per sida
- koka 1-tums kotletter i 7-9 minuter per sida
Temperatur: Fläsk kan vara (och bör vara) lite rosa i mitten och tillagas till 145°F. Jag tar bort fläsket från grillen vid ca 140°F eftersom det kommer att fortsätta jäsa medan det vilar. Överkok inte.
Låt kotletterna koka på ena sidan tills de fått fin färg utan att trycka eller vända. De ska vara lätta att ta bort från grillen, om de fastnar, låt dem stå lite längre.
Kalorier: 223 | Kolhydrater: 1g | Protein: 20g | Fett: 15g | Mättat fett: 3g | Kolesterol: 60mg | Natrium: 211mg | Kalium: 352mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | C-vitamin: 4.8mg | Kalcium: 9mg | Järn: 0,6mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



