Grillade fläskkotletter skapa en lätt sommarmiddag (eller när som helst).

En enkel citronörtsmarinad gör dem möra, saftiga och smakrika. Servera dem med en enkel sallad och lägg till några grillade grönsaker och ät sedan al fresco!

pläterade Grillade fläskkotletter med grönsaker

Perfekt grillade fläskkotletter

  • Fläsk, AKA “det andra vita köttet”, är en hälsosam måltid, och det är de lätt att grilla!
  • Marinaden ger smak samtidigt som den görs extra mört kött.
  • Detta recept kan göras med inbenad eller benlös käft.
  • Fläskkotletter är överkomligt och lättillgängliga, plus att de lagar mat snabbt för den perfekta middagen.
ingredienser för att göra grillade fläskkotletter

Ingredienser & variationer

Fläskkotletter – Fläskkotletter kan förpackas i tjocklekar från ½ tum tjock till 1 ½ tum. Det här receptet fungerar med fläskkotletter med ben (vilket är vad vi föredrar) eller benfria kotletter. Tillagningstiderna i receptet nedan är avsedda för ¾-tums tjocka kotletter.

Marinad – Citronsaft ger en ljus smak och hjälper till att möra köttet när det marineras. Farinsocker ger en antydan av sötma och hjälper till med karamellisering medan de salta örterna balanserar ut smaken av marinaden.

Hur man grillar fläskkotletter

Grilla marinerade fläskkotletter på medelhög värme tills innertemperaturen når 145°F på den tjockaste punkten. Använd den här praktiska guiden för att grilla fläskkotletter med ben eller ben på en gasolgrill vid medelhög temperatur:

  • koka 1/2″ kotletter i 4 minuter per sida
  • koka 3/4″ kotletter i 5-6 minuter per sida
  • koka 1-tums kotletter i 7-9 minuter per sida

För riktigt tjocka kotletter med en “fettkapsel” (ett tjockare band av fett på ena kanten) skär fettet diagonalt var ¼” tum över fettet. Detta kommer att förhindra att köttet kryper ihop sig när det tillagas.

Behåll fettet för det ger bra smak!

plåt full av grillade fläskkotletter och kokta grönsaker

Tips & tricks för fläskkotletter

  • För bästa resultat, marinera fläskkotletterna i minst 2 timmar för att krydda och möra köttet.
  • Börja alltid med en förvärmd grill så att köttet svider på utsidan och försluter omedelbart alla juicer! En lätt pensel med olja över grillgallret förhindrar att den fastnar.
  • Undvik att trycka ner köttet med en spatel eftersom det pressar ut saften och gör kotletterna sega.
  • Använd en kötttermometer i den tjockaste delen av köttet för att kontrollera om det är genomstekt. Fläsk bör vara vid 145 ° F, och kom ihåg att det kommer att fortsätta att tillagas medan det vilar.

För de saftigaste fläskkotletterna…

Fläsk är magert så det är viktigt att se till att det inte blir överkokt. Fläsk kan vara lite rosa inuti.

Fläsk tillagas bäst till 145°F men vi tar bort det från grillen några grader tidigt eftersom temperaturen kommer att stiga när det vilar. Se till att låta vila i minst 5 minuter innan servering.

pläterade Grillade fläskkotletter

Matrester?

Överblivna fläskkotletter kan förvaras i kylen i en täckt behållare i upp till 4 dagar.

Värm dem i mikrovågsugnen eller airfryer bara tills de är genomvärmda. Frys in portioner inslagna i plast och lägg dem sedan i en påse med dragkedja. Frys i upp till 4 veckor.

Servera med dessa goda sidor:

Älskade din familj detta recept på grillade fläskkotletter? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

pläterade Grillade fläskkotletter

5 från 8 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Grillade fläskkotletter

En enkel marinad gör dessa grillade fläskkotletter underbart möra och saftiga!

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 20 minuter

Marineringstid 2 timmar

Total tid 2 timmar 30 minuter

  • Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål eller stor fryspåse. Tillsätt fläskkotletter och marinera i minst 2 timmar.

  • Värm grillen till medelhög.

  • Ta bort fläsket från marinaden så att eventuellt överskott kan droppa av.

  • Grilla fläsk 5-6 minuter per sida eller tills temperaturen når 145°F med en omedelbar termometer. Överkok inte.

  • Låt fläskkotletterna vila på ett fat i minst 5 minuter innan servering.

Ben- eller benfria kotletter kan användas i detta recept, vi föredrar smaken av ben-in-fläskkotletter.
Valfritt: tillsätt 1 tsk dijonsenap till marinaden
Det här receptet är för fläskkotletter som är 3/4 tum tjock. Tjockare kotletter kommer att behöva ytterligare tid medan tunnare kotletter tillagas snabbare. För bästa resultat, använd en omedelbar termometer.
Låt kotletterna koka på ena sidan tills de fått fin färg utan att trycka eller vända. De ska vara lätta att ta bort från grillen, om de fastnar, låt dem stå lite längre.
Koteletter bör nå en innertemperatur på 145°F i den tjockaste delen. Ta bort dem från grillen några grader tidigt (ca 140-142°F) eftersom temperaturen kommer att fortsätta att stiga medan de vilar. Fläsk kan vara lite rosa inuti.

  • koka 1/2-tums kotletter i 4 minuter per sida
  • koka 3/4-tums kotletter i 5-6 minuter per sida
  • koka 1-tums kotletter i 7-9 minuter per sida

5 från 8 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 223 | Kolhydrater: 1g | Protein: 20g | Fett: 15g | Mättat fett: 3g | Kolesterol: 60mg | Natrium: 211mg | Kalium: 352mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | C-vitamin: 4.8mg | Kalcium: 9mg | Järn: 0,6mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Middag, förrätt, fläsk
Kök amerikansk
kokta grillade fläskkotletter på en tallrik med grönsaker och en titel
pläterade Grillade fläskkotletter med en titel
pläterade Grillade fläskkotletter med grönsaker och skrift
kokta grillade fläskkotletter på en tallrik och närbild med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply