Sommartid och grillning är superenkelt (och gott) med det här receptet på saftiga grillade kycklinglår!

Benfria, skinnfria kycklinglår slängs i en enkel men läcker marinad som gör dem extra saftiga och smaskiga.

Det bästa av allt är att de flesta ingredienserna förmodligen redan finns till hands. Det är bara att blanda, marinera och grilla!

Grillade kycklinglår på en tallrik

Perfekt grillade kycklinglår

  • Kycklinglår tillagas extra saftigt på grillen.
  • Att lägga till en kycklingmarinad gör dem extra möra och ger massor av smak.
  • Det tar bara minuter att förbereda marinaden och sedan bara ca 10-15 minuter att grilla (naturligtvis tid för marinering däremellan också). Lätt som en plätt!
  • Grilla kycklinglår på gas- eller kolgrill.

Ingredienser

Kyckling – I det här receptet används benfria lår utan skinn, men ben-in-/hud-på-lår fungerar också bra! (Om du använder kyckling med ben kommer tillagningstiden och -metoden att ändras, jag skulle föreslå att du följer metoden i mitt bbq-kycklingrecept).

Marinad – Enkla ingredienser som vinäger, senap och sojasås utgör basen för marinaden.

Så länge du har olja, sötma, syra och lite djärv smak, kan ingredienser enkelt ersättas. Byt upp det genom att använda ketchup, citron- eller limejuice, paprika, vitlöksklyftor eller till och med italiensk dressing! Gör en signaturmarinad och sås!

kyckling i marinad innan du blandar till grillade kycklinglår

Hur man grillar kycklinglår

Denna marinad går ihop på ett ögonblick:

  1. Vispa ingredienserna till marinaden i en skål eller skaka upp dem i en påse med dragkedja.
  2. Tillsätt kyckling och marinera i kylen upp till 4 timmar, men minst 30 minuter.
  3. Grilla låren på direkt värme i ca 5 till 7 minuter på varje sida (enligt receptet nedan).

Servera med grillade grönsaker, grillad majs och potatissallad. Även vitlöksbröd går att tillaga på grillen!

närbild av grillade kycklinglår på en tallrik

Tips för att grilla lår

  • Benfria lår är tunna och tillagas lite snabbare än grillade kycklingbröst.
  • Smörj grillgallren genom att gnugga med en oljad pappershandduk.
  • Det är bäst att tillaga låren på medelhög värme över direkt värme, se till att rotera låren i och runt de “heta punkterna” på grillen.
  • Om kycklingen fastnar när du försöker vända den, låt den stå en minut eller två till.
  • Leta efter en karamelliserad, gyllenbrun färg runt om (och en temperatur på 165°F i den tjockaste delen med en kötttermometer).

Hur man lagrar rester

  • Detta kycklinglårrecept ger fantastiska rester. Stoppa in dem i en wrap eller till och med på en bulle eller över en sallad.
  • Förvara grillade kycklinglår i en påse med dragkedja eller lufttät behållare i kylen i 4-5 dagar.
  • För att värma upp, värm bara i mikrovågsugnen i en minut eller två eller värm i luftfritösen med lite bbq-sås.

Fler recept på grillad kyckling

Älskade din familj dessa grillade kycklinglår? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Grillade kycklinglår på en tallrik

4,99 från 72 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Grillade kycklinglår

Dessa grillade kycklinglår är saftiga och smakrika, perfekta för en bakgårdsgrill!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 15 minuter

Marinera tid 30 minuter

Total tid 1 timme

  • Blanda alla ingredienser till marinaden i en liten skål eller en fryspåse. Blanda väl.

  • Tillsätt kycklinglår och låt marinera i minst 30 minuter eller upp till 4 timmar.

  • Förvärm en grill till medelhög värme. Tillsätt kycklinglår och koka 5-7 minuter per sida eller tills kycklingen når 165°F.

  • Vila 5 minuter innan servering.

Förvara resterna i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar.
Värm på grillen eller i mikron tills den är genomvärmd.
Se till att kycklinglårens inre temperatur når 165°F.

4,99 från 72 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 385 | Kolhydrater: 5g | Protein: 44g | Fett: 20g | Mättat fett: 4g | Kolesterol: 215mg | Natrium: 498mg | Kalium: 565mg | Fiber: 1g | Socker: 4g | Vitamin A: 54IU | C-vitamin: 1mg | Kalcium: 20mg | Järn: 2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Kyckling, middag, förrätt, huvudrätt
Kök amerikansk
kokta Grillade Kycklinglår med en titel
närbild av kokta grillade kycklinglår med en titel
pläterade Grillade Kycklinglår med skrift
kokta grillade kycklinglår på en tallrik och närbild med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply