Dessa kycklingspett är fantastiskt lätta att slänga på grillen för en snabb middag. Den distinkta thailändska smaken kommer från en enkel marinad av kokosmjölk, fisksås, koriander och curry.

Spittrecept finns i alla möjliga varianter. Dessa kycklingspett är enkla som kan vara, kräver bara en handfull ingredienser och tar på sig en härlig thailändsk lilt tack vare kokosmjölken, som ger kycklingen sötma och ömhet utan att lämna den överväldigande kokosnöt, och fisksås, som ger kycklingen bara rätt komplexitet.

Vanliga frågor om kycklingspett

Vad kan jag göra med överbliven kokosmjölk?

Du kommer att sitta kvar med lite extra kokosmjölk efter att ha gjort marinaden till dessa kycklingspett. Om du vill ha våra råd (det är faktiskt LC-testaren Jackie Gormans råd), överväg att slänga ihop lite kokosnötsris som en subtilt söt sida som passar perfekt till den lätt stickande och peppriga kycklingen. Koka helt enkelt ris som du brukar, och ersätt kokosmjölken med en lika stor mängd vatten. Titta och rör om riset ofta eftersom det naturliga sockret i kokosnöten kan få det att bränna lättare än vanligt. Och glöm inte en nypa salt.

Vad är ett bra substitut för fisksås?

Fisksås, om du inte visste det, är gjord av saltad fisk (vanligtvis ansjovis) som har jäst på fat i ungefär ett år. Ju längre jäsningsperioden är, desto mindre fiskig och mer smakrik blir såsen. Som sagt – det är otroligt stickande och vissa människor kan helt enkelt inte komma förbi den doften för att njuta av smaken den lägger till en maträtt. Om det är fallet för dig, eller om du bara inte råkar ha fisksås till hands, här är några alternativ för dig: Sojasås, Tamari, kokosnötsaminos eller ostronsås – i förhållandet 1:1. Tillsätt gärna lite ansjovisfärs eller ansjovispasta för mer autentisk smak. Du kan också ersätta tång, eller lite svamp/sojabuljong.

  • I en återförslutbar plastpåse eller ugnsform, blanda ihop kokosmjölk, fisksås, vitlök, koriander, currypulver och peppar. (Eller, om du föredrar att spara dig själv hackningen för hand, släng helt enkelt allt i en matberedare eller mixer och pulsa innan du häller den i påsen eller ugnsformen.)
  • Klappa kycklingbrösten torra. Lägg dem på en skärbräda och arbeta med 1 kycklingbröst åt gången och håll i en vass kniv parallellt med skärbrädan och skär hela vägen genom varje för att skapa två smala kycklingkotletter. Skär sedan kycklingen i lagom stora bitar eller långa strimlor. Lägg kycklingen i marinaden och pressa ihop påsen eller vänd bitarna i ugnsformen för att täcka. Förslut påsen eller täck ugnsformen och ställ i kylen i 4 till 6 timmar. (Om du har bråttom kan du marinera kycklingen kortare tid, även om smaken blir ganska svag.)
  • Om du använder träspett, blötlägg dem i vatten minst 1 timme före grillning. Förbered en kol- eller gasgrill för direkt grillning på medelhög värme.
  • Ta bort kycklingen från marinaden och trä den på spetten.

  • Lägg kycklingspetten på grillen direkt över värmen. Koka, vänd ofta för att kola alla sidor, tills kycklingen är genomstekt, 6 till 10 minuter, beroende på kycklingens tjocklek. Lägg spetten på ett fat eller, om så önskas, använd en kniv för att skjuta av kycklingen från spetten och på enskilda tallrikar. Strö över ytterligare koriander och tunt skivad rödlök. Servera omedelbart.

Servering: 1 delKalorier: 271 kcalKolhydrater: 1 gProtein: 32 gFett: 15 gMättat fett: 5 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 6 gTransfett: 1 gKolesterol: 97 mgNatrium: 214 mgKalium: 351 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 129 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 19 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2016 Lisa Atwood. Foto © 2016 Weldon Owen. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa kycklingspett är väldigt saftiga och smakerna är underbara.

Jag är en av dem som gav upp kycklingbröst för år sedan för kycklinglår efter för många nedslående recept som producerade torkad kyckling. Marinaden tar cirka 5 minuter att slänga ihop. Jag marinerade min kyckling i 3 timmar. Två pund kycklingbröst gav mig 5 långa metallspett fulla av kött.

Gör dig själv en tjänst. Spara resten av burken med kokosmjölk och gör kokosris som passar till kycklingen. Detta var en fantastisk måltid som vi njöt av med grillad sommarsquash och en medelfyllig Pinot Noir.

Dessa spett är otroligt lätta att förbereda och lika läckra. Kycklingen var sååå mör och mycket smakrik.

Min grill var trevligt uppvärmd till en toasty 600 ° F. Jag placerade spetten direkt i grillen och roterade spetten ungefär varannan minut i 8 1/2 minuts total grilltid. Dessa gjorde jag en varm sommardag tillsammans med majskolvar och en god sallad. Jag serverade kycklingen på spetten.

Även om marinaden är utsökt som den är, skulle jag reservera cirka 1/2 kopp innan du lägger till kycklingen, koka ner den för att tjockna lite och sedan lägga till en tesked jordnötssmör och en nypa rödpepparflingor för att göra en underbar dippsås. Och detta ger mycket marinad för 2 pund kyckling, så jag rekommenderar starkt att du kanske använder 4 pund kyckling eftersom det är för gott för bara 3 spett per person!

Jag älskar hur ett minimalt antal ingredienser gick in i dessa kycklingspett men smaken var perfekt. Även med en kort marinad var kycklingen inte mild, vilket var ett bekymmer för mig.

Eftersom det finns så få ingredienser och receptet är så enkelt, är det här ett bra alternativ för vardagskvällar för sommaren. Det enda jag skulle vilja undersöka är gränsen för marinering – 1 till 4 timmar ger ett stort fönster om du vill få dessa på bordet snabbt. Jag undrar om ett marineringsfönster på 6 till 9 timmar skulle vara skadligt för resultatet. Om jag kunde marinera dessa på morgonen och ha dem redo att gå när jag kommer hem från jobbet skulle det på allvar gå upp.

Jag kunde mjölka 2 timmars marinering medan jag förberedde andra ingredienser och hade cocktailtid. Vi serverade kycklingen från spetten över en risnudelsallad med en dressing gjord av sojasås, fisksås, sambal, lime och socker och massor av färska knapriga grönsaker och örter. Den mycket subtila kryddan på spetten från den ansenliga mängden svartpeppar i marinaden passade riktigt bra med de svala fräscha komponenterna i salladen.

Dessa kycklingspett var snabba, enkla och läckra. Ingredienserna gick snabbt och enkelt att sätta ihop och de lagade sig fint på grillen. Curry, koriander och kokosmjölk var mycket smakrik och vi hade inga rester. Jag marinerade kycklingen i 1 timme och den hade massor av smaker. Det tjänade 4 av oss – 2 vuxna och 2 barn. Jag gjorde en jordnötssås som passade fint och jag kunde använda upp resterande kokosmjölk från burken.

Jag gick in i detta recept med allvarliga tvivel. En hel 1/4 kopp fisksås? Hoppsan! Och jag är en som gillar fisksås. Men jag gick framåt och jag är så glad att jag gjorde det. Kokosmjölken tempererar fisksåsen och, lämnad att blandas en stund, får marinaden en härlig, sofistikerad smak. Du får fortfarande fisksåssmaken men mycket mer nyanserad än vanligt. Tillsätt koriander och vitlök och det var gudomligt.

Receptet kunde inte vara enklare att sätta ihop. Om du kan hitta färdigskurna kycklingbitar är det ännu enklare. Gör marinaden i en mixer eller matberedare så går det ännu snabbare. Jag skar mina kycklingbitar i 1 x 2-tums tärningar och jag hade 5 bitar per spett hårt skurna ihop vilket gav mig 10 spett. Jag var tvungen att vara borta och lämnade den i 6 timmar och den var DEEElicious. Ärligt talat tror jag inte att mindre än 3 timmar skulle vara tillräckligt. Jag säger bara att mina 6 timmars marinering fungerade.

Mina var genomstekta vid 7 minuter så titta noga på kycklingen på grillen. Sammantaget njöt vi av de ovanliga smakerna av kokosnöt och fisksås och jag kommer absolut att göra detta igen. Jag tror att ett sydostasiatiskt stekt ris fullt av grönsaker med kycklingen vid sidan om utan spett kommer att vara ett perfekt val. Eller kanske en thailändsk grön papayasallad.

Jag försökte hitta något att göra till lunch denna vecka för en vän och mig själv. Hon kan inte äta kryddig mat och vi båda försöker äta hälsosamt. Det var en vacker helg så jag ville grilla. Dessa spett passar räkningen. Jag fördubblade receptet på marinaden och använde 4 lbs kycklingbröst och lät kycklingen marinera i kylen i drygt 7 timmar. Jag var väldigt skeptisk till mängden fisksås (1/2 kopp) men den balanserades väl och vi älskade båda smaken av den färdiga produkten med rödlöken.

Detta recept, fördubblat, gav totalt 8 luncher. För att komplettera kycklingen rörde jag ner lite av den överblivna kokosmjölken och hackade koriander i blomkålsris och toppade det med lite limezest. Underbara smaker runt om. Hurra för nyttigt och gott!

Ursprungligen publicerad 16 juli 2016

Source link

Rate this post

Leave a Reply