Dessa grillade kycklingvingar med lönnbourbonsås grillas på direkt värme, utan någon sås, så att skalet blir knaprigt. Sedan flyttas de till indirekt värme för att avsluta tillagningen när du säkert kan smälla dem med en sås utan risk för att de bränns. Såsen är sött smakrik med precis lagom värme.

Det visar sig att grilla vingar faktiskt är ett av de enklaste och bästa sätten att göra dem. Du behöver inte ta ur fritösen eller något liknande. Tänd bara grillarna och stapla den med vingar. Det är det bästa att göra för en grillhelg eller en speldag.– Jamie Purviance

Till lönnbourbonsåsen

Förbered kycklingvingarna

  • Borsta vingarna mycket lätt med olja.

Gör lönnbourbonsåsen

  • Blanda alla ingredienserna i en liten kastrull på hög värme och låt koka upp.

  • Sänk värmen för att bibehålla en svag sjud och koka, rör om då och då, tills det tjocknat något, 12 till 15 minuter.

Grilla kycklingvingarna

  • Förbered grillen för direkt tillagning och indirekt tillagning på medelvärme (350° till 450°F | 176° till 204°C). Borsta grillgallren rena.
  • Grilla vingarna över direkt värme, med locket stängt så mycket som möjligt, vrid en eller två gånger, tills skalet blir lite knaprigt, 10 till 12 minuter.

    ☞ TESTERTIPS: Håll ett öga på när du grillar eftersom fettet som droppar från vingarna kan orsaka uppblossningar som kan förbränna dina vingar på några sekunder.

  • Flytta vingarna till indirekt värme och pensla lätt på alla sidor med såsen.

  • Fortsätt att laga mat, med locket stängt så mycket som möjligt, tills vingarna är genomstekta, 12 till 15 minuter.

  • Servera vingarna direkt från grillen med rikliga servetter.

Variation av buffelsås

Om du föredrar kycklingvingar som fyller mer värme än sött, byt ut lönnbourbonsåsen mot buffelsås. I en liten skål, kombinera 1/2 kopp varm sås, såsom Frank’s Red Hot eller Crystal, 5 matskedar smält osaltat smör, 1 matsked vit vinäger, 1 tesked vitlökspulver, 1/2 tesked Worcestershiresås, 1/2 tesked cayenne ( valfritt) och salt efter smak. Koka enligt anvisningarna ovan, borsta då och då vingarna med buffelsåsen efter att ha flyttat dem till indirekt värme.

Servering: 3 portioner, cirka ett pundKalorier: 738 kcalKolhydrater: 35 gProtein: 46 gFett: 40 gMättat fett: 11 gFleromättat fett: 8 gEnkelomättat fett: 16 gTransfett: 1 gKolesterol: 189 mgNatrium: 1109 mgKalium: 674 mgFiber: 1 gSocker: 29 gVitamin A: 839 IUC-vitamin: 4 mgKalcium: 90 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2019 Jamie Purviance. Foto © 2019 Ray Kachatorian. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här är ett ganska snabbt recept som ger en god smak. Jag gillade särskilt bourbon och lönnsås liksom mina gäster.

Grillade kycklingvingar med lönnbourbonsås på grillgaller.

Jag hade problem med flare-ups när jag lagade mat över direkt värme men jag flyttade bara vingarna till indirekt för att låta en del av fettet rinna ut och låta mina kol svalna lite. Även om huden inte var superknäck, var den verkligen inte seg.

Gnidningen var bra men jag kände inte att jag hade tillräckligt för att täcka mina vingar så jag dubblade den. Jag lärde mig ett fint litet trick för flera år sedan och det skulle jag göra nästa gång. Tillsätt ett par teskedar bakpulver (inte bakpulver) till torr rub och belägg vingarna. Sätt vingarna på ett galler och plåt i en 250°F ugn medan du gör klart kolen. Detta tar bort en del av fettet och bakpulvret gör huden knaprig.

Bokmärker definitivt detta recept för kycklingvingar i lönnbourbon för fotbollssäsongen. Lönn och vingar passar så bra ihop och varje ingrediens i denna sås är lätt att hitta och förmodligen något du redan har i ditt skafferi. Så gott, klibbigt sött och fingerslickande gott!

Dessa vingar var otroliga! Varje tugga ger dig en saftig, syrlig, barbecuesås med en liten punch av bourbon. Jag kan inte vänta med att göra dessa igen. Jag blev förvånad över hur mycket jag fortfarande kunde smaka bourbon även efter att ha kokat upp såsen. Vi älskade dessa och kommer att hålla detta recept i rotation.

Att sätta vingarna på direkt värme under de första 10 minuterna gav oss krispiga, saftiga, läckra vingar. Vi upplevde inga blossar.

Jag tyckte att såsen var extremt lätt att sätta ihop. Vi använde dubbla mängden vingar så vi dubblade såsen. Jag skulle säga som skrivet att receptet skulle vara 2 till 4 portioner men du kommer att vilja göra fler eftersom dessa kommer att gå snabbt.

Jag har alltid varit en motvillig grillare, speciellt när det kommer till kyckling. Det brinner oundvikligen på utsidan medan det fortfarande är rå på insidan. Så jag blev positivt överraskad när de här vingarna blev perfekta. Köttet var genomstekt men fortfarande fuktigt och såsen var en trevlig kombination av sött och kryddigt.

Att använda en torr rub över direkt värme och applicera såsen över indirekt visade sig vara en bra teknik för att förhindra uppblossningar. Jag upplevde ingen. Jag tror inte att man kan ha några stillestånd när man grillar. Du måste verkligen hålla ett öga på grillen.

Såsen tjocknade fint, liknar en grillsås på flaska. Jag använde Old Grand Dad Bourbon.

Detta recept serverade min familj på 4 utan rester.

Dessa grillade kycklingvingar är fyllda med smak – rökiga, söta och lite hetta från chipotle-chilipulvret. De skulle vara bra för en fest eller som en avslappnad måltid.

För att underlätta förberedelsen placerade jag vingarna i en återförslutningsbar plastpåse och tillsatte oljan för att täcka och slängde sedan i rubbet.

Vi tillagade kycklingen i 12 minuter på direkt värme och skinnet var ganska knaprigt. Det var några mindre uppblossningar i början men inga när man borstade med såsen.

Ursprungligen publicerad 13 juni 2019

Source link

Rate this post

Leave a Reply