Dessa lammkotletter är ett enkelt middagsrecept gjord med en citron-rosmarinmarinad och grillad till perfektion!

Det här receptet är en enkel grillad middag, men om det inte är sommar så medföljer spisinstruktioner också! Servera dem med myntapesto och grönsaker för en utsökt måltid!

Varför vi älskar lammkotletter

  • Denna köttbit är så lätt att förbereda och tillaga, vem som helst kan göra det!
  • Lammkotletter marineras i förväg så middagstiden är en bris.
  • Endast 10 minuters förberedelsetid och 10 minuters grillning.
Lammkotletter på grillen.

Ingredienser/varianter

Dessa grillade lammkotletter är lätta att göra och använder enkla ingredienser!

MARINAD Marinaden är en blandning av färska örter som rosmarin och timjan som har lyst upp med citronsaft och sedan fått en liten kick av lite cayennepeppar. Tillsätt lite citronskal för en extra citronkick.

LAMMKOTOPPEL Läckra och möra lammkotletter marineras och grillas sedan tills de är mjuka & saftiga!

Smaktips!

Se till att dina kotletter är cirka 1 tum tjocka. Tjockare kotletter betyder att du kan få en fantastisk stekning utan att överkoka köttet. De karamelliserade bitarna på utsidan ger så mycket smak.

Hur man lagar lammkotletter

  1. Marinera: Marinera kotletterna i minst 2 timmar, men den bästa smaken får du om de marineras i minst 8 timmar.
  2. Grill: Bryn båda sidorna av kotletterna på hög värme och sänk sedan värmen och koka tills önskad innertemperatur uppnås (enligt receptet nedan).

Grilltemperaturer för lammkotlett

Använd en snabbavläst kötttermometer för att få den perfekta kokaren på lammkotletterna.

Medium Rare 135°F – Mörkrosa mitt
Medium 145°F – Rosa mitt
Medium Well 155°F – Brynt mitt med väldigt lite rosa

Har du inte lust att grilla? Gör dessa lammkotletter på spisen också! Bryn varje sida av kotletterna i en het gjutjärnspanna i 4 till 5 minuter på medelhög värme tills önskad innertemperatur uppnås.

Låt köttet vila på en tallrik några minuter innan det skärs upp och serveras.

lammkotletter på en vit tallrik med grönsaker.

Servering av lammkotletter

Sidor: Servera dem på samma sätt som du kan servera en biff – med rostade grönsaker, majs revben, bräserade morötterpotatismos eller till och med en läcker sallad.

Sås: Prova basilikapesto som har tillsatt lite mynta eller Chimichurri-sås.

Matrester? Förvara kokt lamm i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar.

En gaffel som håller upp en tugga lammkotlett.

Fler enkla grillrecept

Älskade du dessa grillade lammkotletter? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Grillade lammkotletter tallrikar med grönsaker på en vit tallrik.

5 från 8 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Grillade lammkotletter

Dessa lammkotletter är ett enkelt middagsrecept gjord med en citron-rosmarinmarinad och grillad till perfektion!

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 10 minuter

Marineringstid 2 timmar 30 minuter

Total tid 2 timmar 50 minuter

  • Mal upp rosmarin och timjan med en mortel och mortelstöt för att frigöra smaken. Du kan också hacka dem med en kniv eller slänga alla marinadens ingredienser i en matberedare och pulsera.

  • Tillsätt malda örter, citronsaft, vitlök, cayennepeppar, svartpeppar, salt och olivolja i en liten skål och rör om.

  • Lägg till marinaden och lammkotletterna i en stor påse med dragkedja och massera in marinaden i köttet och se till att de täcks helt. Låt dem marinera i minst 2 timmar, gärna över natten. *Ta ut dem ur kylen och låt dem stå i rumstemperatur i 30 minuter innan du grillar.

  • Stek på hög värme i 2 till 3 minuter på varje sida. Sänk värmen och koka på låg tills kotletterna når en innertemperatur på 135°F. Om du gillar ditt lamm lite mer färdigt, värm till 140°F eller 155°F. Låt kotletterna vila i 10 minuter innan servering.

Instruktioner för spishäll: Låt köttet stå i rumstemperatur i cirka 30 minuter innan tillagning. Att använda en gjutjärnspanna är att föredra, men rostfritt stål fungerar också. Bryn varje sida av kotletterna i 4 till 5 minuter på medelhög värme tills önskad innertemperatur uppnås. Låt köttet vila på en tallrik några minuter innan det skärs upp och serveras.

5 från 8 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 713 | Kolhydrater: 5g | Protein: 84g | Fett: 38g | Mättat fett: 12g | Kolesterol: 257mg | Natrium: 783mg | Kalium: 1126mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 181IU | C-vitamin: 13mg | Kalcium: 54mg | Järn: 8mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Huvudrätt
Kök amerikansk
grönsaker och grillade lammkotletter på en tallrik med en titel
Grillade lammkotletter på en tallrik med grönsaker och skrivande
en tugga av Grillade lammkotletter på en gaffel med tallrik bakom och skrift
Grillade lammkotletter på grillen med skrift och ytterligare en bild av pläterade lammkotletter





Source link

Rate this post

Leave a Reply