Grillpotatischips är en av de sakerna alla ägnar sig åt men ingen pratar om. Det här är bara fel eftersom de här är de bästa vi någonsin har haft och vi vill berätta för alla hur man gör dem.

En snidad träskål fylld med grillpotatischips.

Dessa grillpotatischips är rökiga och salta med en liten nyans av sött och ärligt talat är de de bästa BBQ-potatischipsen vi någonsin har haft. Satsa på att du inte kan stanna vid bara en.

Och om du bara inte har i dig att stå vid spisen och steka sats efter sats chips, ingen oro. Ta bara några påsar med vanlig saltad potatischips och gör det här receptet. Resultatet är fortfarande så bra att du aldrig kommer tillbaka till de smaksatta förpackade grillpotatischipsen.–David Leite

Vanliga frågor om grillpotatischips

Kan jag använda ribbade chips för att göra detta recept?

Du kan, men kryddningen kan sätta sig i åsarna (vilket kanske inte är en dålig sak). Prova det med vad som än kan vara din favoritbutiksköpta vanlig, bara saltade chips.

Vad är Pimentón de La Vera?

Precis som pesto, champagne eller cheddar kommer just denna typ av paprika från endast en plats i världen – La Vera i Extremadura, Spanien.

Paprika kommer från många håll men pimentón de La Vera är enastående med en jordig, djupt rökig smak. Ibland söt (dulce) eller varm (picante) men alltid, alltid rökig. Detta uppnås genom att långsamt röka paprika i upp till 15 dagar över en indirekt ekeld innan du spenderar ytterligare 3 dagar i en lite varmare ugn, innan den mals ner till det rika röda pulvret du känner till.

Vad är turbinadosocker?

Turbinadosocker är delvis raffinerat socker som behåller en del av sin naturliga melass, vilket ger det en lätt brunaktig nyans. Medan färgen liknar ljust brunt socker (på grund av melasshalten), är turbinado torrare och mindre fin. I det här receptet kommer det att lägga till lite sötma och lite mer crunch till dina redan krispiga chips.

Kan jag göra dessa med hemmagjorda friterade potatischips?

Definitivt! Det här enkla receptet på hemmagjorda potatischips kommer att fungera utmärkt.

Grillpotatischips

En snidad träskål fylld med grillpotatischips.

Ja, hemgjorda potatischips är jättegott men om du inte känner för att fritera, testa istället att piffa upp några påsar med vanliga chips från butiken. Kvaliteten på kryddan är det viktigaste, så se till att din paprika är fräsch och intensivt doftande. Jag gillar att använda den mycket rökiga spanska paprikan som heter Pimentón de la Vera.

Prep 5 min

kock 5 min

Total 20 min

  • Värm ugnen till 300°F (149°C). Klä 2 plåtar med bakplåtspapper.

  • Lägg chipsen på bakplåtarna och strö i ett enda lager. Grädda tills det är varmt, ca 5 minuter. När du känner lukten av chipsen är det dags att ta ut dem ur ugnen.

  • Medan chipsen gräddas, häll sockret och saltet i en mixer, kryddkvarn eller minimatberedare och bearbeta tills det är finmalt men inte pulvrigt. Blanda socker, salt, paprika och vitlökspulver (om du använder det) i en liten skål.

  • Så fort du tar ut chipsen från ugnen, flytta dem försiktigt till en stor skål. Häll kryddblandningen i en sil och strö den över de varma chipsen medan du försiktigt kastar dem för att täcka dem med kryddorna. (Vi vill varna dig för att inte slå sönder några marker, men om du gör det ska du bara gnälla på dem eftersom gudarna förbjuder att du serverar ett trasigt chips till gästerna.)

  • Servera grillpotatischipsen varma eller i rumstemperatur. Glöm inte servetter – massor av servetter.

Servering: 1delKalorier: 396kcal (20 %)Kolhydrater: 39g (13 %)Protein: 5g (10 %)Fett: 26g (40 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 11gEnkelomättat fett: 11gTransfett: 1gNatrium: 778mg (34 %)Kalium: 1220mg (35 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 862IU (17 %)C-vitamin: 13mg (16 %)Kalcium: 22mg (2 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 22 maj 2013

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply