Gröna bönor med bacon och schalottenlök är ett härligt tillbehör för både en semestermiddag men också en liten familjemiddag. Färska haricots verts och champinjoner och kokta tills de precis är mjuka och sedan kastade med läcker bacon. Vem kunde motstå?

Det viktiga att komma ihåg här är att du kokar bönorna när du kokar upp dem och bara värmer upp dem med bacon och svamp. Med andra ord, överkoka inte bönorna.–Martha Rose Shulman

Vanliga frågor om gröna bönor med bacon och schalottenlök

Hur lång tid tar det att koka gröna bönor?

Det beror på hur gamla dina bönor är, ärligt talat. Ju äldre dina bönor är, desto längre tid tar de och desto segare blir de. Om du har plockat dem färska från rankan behöver du mindre tid – mindre än 6 minuter. Om de har stått i kylen ett tag kan de ta mer än 7 minuter.

Hur vet jag hur färska mina gröna bönor är?

Böj en så ska den knäppa lätt och krispigt, inte bara böjas som en lakritsbit. De ska också vara ljusgröna utan mörka fläckar.

  • Ta med en stor gryta av generöst saltat vatten till en kokning och tillsätt haricots verts. Fyll under tiden en skål med is och vatten. Koka bönorna tills de är mjuka, 4 till 5 minuter. Häll i isvattnet, låt stå i några minuter och låt rinna av.
  • Hetta upp en stor, tung sautépanna på medelvärme och tillsätt baconet. Fräs tills de är knapriga. Ta bort från pannan och låt rinna av på galler.
  • Tillsätt schalottenlök i baconfettet och fräs tills de är mjuka, cirka 5 minuter. Tillsätt svampen och fortsätt koka under omrörning ofta eller skaka pannan tills den är mjuk, 5 till 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt haricots verts och koka under omrörning tills de är genomvärmda. Justera kryddor, strö över baconet och servera genast.

Servering: 1 delKalorier: 92 kcalKolhydrater: 13 gProtein: 5 gFett: 3 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 5 mgNatrium: 61 mgKalium: 482 mgFiber: 5 gSocker: 6 gVitamin A: 1046 IUC-vitamin: 20 mgKalcium: 61 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2006 Martha Rose Shulman. Foto © 2021 Ilda Costa-Sarnicki. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag gjorde detta till en stående revbensstek och det var ett perfekt tillbehör. Jag gjorde en liten förändring och bytte in prosciutto mot baconet eftersom det var vad jag hade till hands. Jag hackade prosciutton och brynte den med lite olivolja och tillsatte sedan en fint tärnad schalottenlök och svampen. Jag kryddade detta väl med salt och peppar. Jag tillagade detta i 5 eller så minuter längre än föreslagit så att allt blev fint brynt.

Att bara köra de kokta bönorna under kallt vatten var också tillräckligt för att stoppa tillagningen och hålla dem mjuka. Jag älskade hur enkelt och snabbt det här gick ihop och att allt gjordes i en kruka.

Du kan helt enkelt inte gå fel med färska gröna bönor och bacon. Jag plockade våra första gröna bönor för säsongen idag. Det här receptet fick verkligen bönorna att glänsa, utan att överväldiga dem. Min man och jag njöt båda av dem med krispigt bacon, schalottenlök och svamp.

Bönorna var oerhört unga och anbud. Vi tror båda att det här receptet skulle bli en fantastisk sällskapsrätt – det har bara det där lilla extra.

Ursprungligen publicerad 8 september 2006Source link

Rate this post

Leave a Reply