Gröna bönor med bacon är en smakrik tillbehör som passar till nästan vilken huvudrätt som helst!

Lite bacon, vitlök och några gröna bönor är allt som behövs för denna enkla sida. Smaksätt helt enkelt med salt & peppar och njut.

En välsmakande tillbehör

  • Detta är en enkel sida med bara 3 ingredienser plus salt & peppar.
  • Det är snabbt och enkelt att göra men ändå packat stor smak.
  • Bönorna är färska och skarpa; perfekt serverad varm eller kyld i sallader.
pläterade gröna bönor med bacon

Ingredienser för gröna bönor med bacon

Gröna bönor – För bästa resultat använd färska gröna bönor för detta recept. Ge htem en snabb sköljning och trimma ändarna. Frysta eller konserverade bönor kan också användas, men de blir inte lika knapriga som färska.

Bacon – Okokt bacon är det bästa alternativet för detta recept eftersom den lilla biten fett ger smak och används i stället för olja. Om du lagar omgångar av bacon i ugnen, reservera en del av panndroppen till bönorna (och andra rätter).

Vitlök – Färsk vitlök kan lätt brännas så den läggs till i slutet för smak och behöver bara ett par minuter. Du kan ersätta ¼ tesked vitlökspulver om det är allt du har till hands.

bacon, haricots verts, vitlök och kryddor på en plåt

Variationer

Den här tillbehören är så läcker som den är men du kan ändra den lite om du vill.

  • Fräs lite lök i baconfettet några minuter innan du lägger i bönorna.
  • Strö över lite parmesanost.
  • Toppa med rostade solrosfrön, skivad mandel eller till och med rostade pinjenötter.
  • Tillsätt ett stänk rödpepparflingor eller färska örter innan servering.
steka bacon i en panna för att göra Bacon Gröna bönor

Hur man lagar gröna bönor och bacon

  1. Stek baconet i en stor stekpanna tills det är knaprigt. Ta bort den från pannan och lämna kvar några av dropparna.
  2. Tillsätt haricots verts och koka tills de är mjuka (enligt receptet nedan).
  3. Tillsätt vitlöken och baconet och koka lite till.

Detta recept görs bäst med rå bacon eftersom fettet används i stället för olivolja. Om du har kokat bacon (eller riktiga baconbitar) koka dem i lite smör tills de är knapriga och koka sedan bönorna i smör.

Bacon Gröna bönor matlagning i en panna

Matrester

Rester förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 dagar. De fryser också bra. För att värma upp det är bara att lägga till i en panna och stek tills det är genomvärmt. De kan också läggas till denna klassiska gröna böngryta.

Bra recept på gröna bönor

Har du gjort dessa gröna bönor med bacon? Var noga med att lämna en kommentar och ett betyg nedan!

ovanifrån av Bacon Gröna bönor

4,95 från 19 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Gröna bönor med bacon

Möra spröda haricots verts med rökigt bacon är den perfekta tillbehören!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 15 minuter

Total tid 30 minuter

  • Lägg hackat bacon i en stor stekpanna och stek på medelvärme tills det är knaprigt.

  • Ta bort baconet med en hålslev och ställ åt sidan på en plåt med hushållspapper.

  • Släng allt utom (ca) 1 matsked bacondropp.

  • Tillsätt haricots verts i kastrullen och koka på medelvärme tills de är lätt bruna, rör om då och då (cirka 8 minuter).

  • Tillsätt vitlök och bacon, rör om och koka i 1 minut till.

Färska gröna bönor är det bästa alternativet, men frysta (eller till och med konserverade) duger i ett nafs. Frysta eller konserverade bönor blir inte lika skarpa.
Om du bara har förkokt bacon (eller riktiga baconbitar) använd lite smör för att koka bönorna.
Alternativ: Garnera med skivad mandel, rostade solrosfrön, parmesanost eller en skvätt färsk citronsaft.
Kökstips: Om du toppar dessa med nötter eller frön, koka dem i en torr stekpanna tills de precis fått färg. Detta intensifierar deras smak och gör dem extra krispiga.

4,95 från 19 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 139 | Kolhydrater: 11g | Protein: 5g | Fett: 9g | Mättat fett: 3g | Kolesterol: 14mg | Natrium: 154mg | Kalium: 362mg | Fiber: 4g | Socker: 4g | Vitamin A: 1045IU | C-vitamin: 18.6mg | Kalcium: 56mg | Järn: 1.7mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Sidorätt
Kök amerikansk
sauterade gröna bönor med bacon på en tallrik med en titel
närbild av gröna bönor med bacon på en tallrik med skrift
pläterade gröna bönor med bacon med skrift
Gröna bönor med bacon i pannan och pläterade med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply