Denna fräscha och hälsosamma gröna bönor och ärtsallad med kärnmjölksranchdressing är sommar i en skål. Torka dreglan från din dator.

En svart skål fylld med gröna bönor, ärtor och smörsallat.

I denna spektakulärt ovanliga sommarsallad hopas smala haricots verts och två typer av söta ärtor på smörsallat och slängs med en ack så krämig kärnmjölksranchdressing. Att äta dina gröna har aldrig smakat så gott.–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om gröna bönor och ärtsallad

Kan jag göra detta recept på gröna bönor och ärtsallad vegan?

Definitivt. Byt bara ut kärnmjölksranchdressingen mot en enkel vinägrett.

Kan jag göra denna sallad med andra grönsaker?

Använd det som är i säsong för den fräschaste krispigaste salladen. En testare hade stor framgång att byta in sparris mot ärtorna och basilika och dragon mot dillen i dressingen. Alla mjuka babygrönsaker skulle fungera bra i stället för sallad här också.

Gröna bönor och ärtsallad med kärnmjölksranchdressing

En svart skål fylld med gröna bönor, ärtor och smörsallat.

Denna gröna bön- och ärtsallad är lätt att göra och den krämiga kärnmjölksranchdressingen kommer troligen att bli en stapelvara i ditt kylskåp. Det finns verkligen i vår.

Justin Chapple

Prep 25 min

laga mat 10 min

Total 35 min

Koka grönsakerna

  • Koka upp en medelstor kastrull med vatten och tillsätt en rejäl nypa salt. Fyll en stor skål till hälften med isvatten.

  • Tillsätt haricots verts i det kokande vattnet och koka tills de är knapriga och ljusgröna, 2 till 3 1/2 minuter. Använd en hålslev och överför till isbadet för att svalna. Tillsätt snapsärtorna och ärterna i det kokande vattnet och koka tills de är knapriga och ljusgröna, 1 till 2 minuter. Häll av väl och överför till isbadet för att svalna.

  • Häll av bönorna och ärterna och torka dem sedan med hushållspapper. (Grönsakerna kan täckas med en fuktig pappershandduk och kylas i upp till ett dygn innan servering.)

Sätt ihop och servera salladen

  • I en stor skål, släng bönorna och ärterna med sallad och den klippta gräslöken.

  • Strax före servering, ringla över salladen med ungefär hälften av dressingen och blanda försiktigt för att kombinera. Krydda salladen med salt och peppar om det behövs. Servera omedelbart och låt resten av dressingen lämnas vid bordet.

  • Om du har någon dressing över, täck över och ställ i kylen i upp till ett par dagar, kanske servera den med crudités eller någon grönsallad.

Servering: 1delKalorier: 205kcal (10 %)Kolhydrater: 16g (5 %)Protein: 6g (12%)Fett: 14g (22 %)Mättat fett: 2g (13 %)Fleromättat fett: 8gEnkelomättat fett: 3gKolesterol: 8mg (3%)Natrium: 290mg (13 %)Kalium: 438mg (13 %)Fiber: 6g (25 %)Socker: 8g (9 %)Vitamin A: 2646IU (53 %)C-vitamin: 57mg (69 %)Kalcium: 77mg (8%)Järn: 3mg (17 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 18 juli 2018

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply