Grönkål, butternut squash och farro sallad. Japp, det är hälsokost. Och japp, det kanske bara ändrar uppfattningen hos de som är ovilliga att äta “hippie” mat som grönsaker och fullkorn.

Den här grönkåls-, butternutsquash- och grönkålssalladen kan frammana föreställningar om hösten, men den är faktiskt ganska härlig året runt. Vår lokala stormarknad säljer en påse blandade squash- och sötpotatisskivor, vilket gör livet väldigt enkelt; detta är den enda färdigskurna grönsaken vi skulle köpa.–Katie och Giancarlo Caldesi

  • Värm ugnen till 400°F (200°C). Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.
  • Koka valfri spannmål enligt förpackningens anvisningar i kokande, saltat vatten. Töm av när det är klart kornen och lägg dem i en stor skål.
  • Kasta squash och/eller sötpotatis, lök och vitlök på den klädda bakplåten. Ringla över olivolja, smaka av med salt och peppar och blanda till en jämn beläggning. Rosta i 25 till 30 minuter, tills de är gyllenbruna. (Varje ugn är olika, så ta en titt på 25 minuter och rosta tills de är på din önskade nivå av krispighet!)

  • Ta ut formen från ugnen och skrapa ner allt på den i skålen med kornen. Krama ur de rostade vitlöksklyftorna ur skalet och blanda ner dem i salladen. Smaka av och justera kryddningen efter behov.

  • Om du använder grönkål, massera den med händerna i ett par minuter med lite olja och salt tills den mjuknar och får färg. Rör ner grönkålen eller spenaten i salladen. Servera salladen direkt medan den fortfarande är lite varm.

*Vad är farro?

Ett urgammalt spannmål med en nötaktig smak och seg konsistens, farro används mycket i spannmålsskålar och sallader. Även om farro inte är glutenfri, har den mycket näring. Den har samma mängd protein som quinoa, och nästan dubbelt så mycket protein eller vitt och brunt ris. Den har också mer fiber än de andra tre.

Kan jag göra farrosallad glutenfri?

Om du behöver något glutenfritt kan du äta quinoa, valfri färg på ris (brunt, rött eller vitt) eller bovete.

Servering: 1 delKalorier: 245 kcalKolhydrater: 37 gProtein: 5 gFett: 10 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 7 gNatrium: 9 mgKalium: 380 mgFiber: 7 gSocker: 3 gVitamin A: 6585 IUC-vitamin: 22 mgKalcium: 56 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2017 Katie och Giancarlo Caldesi. Foto © 2017 Helen Cathcart. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Hälsosam, rejäl och mångsidig. Vad är det inte att älska med denna butternut squash och farro sallad? Jag tyckte att kombinationen av sötpotatis och butternut squash fungerade vackert tillsammans för att skapa en perfekt tillbehör eller go-to-lunch att packa till jobbet. Jag serverade den tillsammans med grillade fläskkotletter och lade sedan till ricotta salata till den nästa dag till min lunchlåda.

Receptet är lätt att följa och går snabbt att göra. Jag kokade grönsakerna i 25 minuter och fann att vissa var mer tillagade än andra, men jag gillade blandningen i salladen. Jag använde baby grönkål och brunt ris. Jag tror att en skvätt citronsaft skulle vara trevligt i denna sallad för lite ljushet.

Denna butternut squash och farro sallad är en superenkel och näringsrik middag på kvällen. Jag kom hem med färdigskuren butternutsquash och tredubbeltvättade grönkålsgrönsaker och satte genast ihop grönsakerna för att gå in i ugnen och började laga quinoan. Middagen gjorde sig praktiskt taget av sig själv medan jag lade undan resten av matvarorna och fräschade till middagen.

Jag älskar att ha den här typen av “bas”-recept under bältet eftersom det ger mig friheten att justera det eller lägga till det jag råkar ha till hands. Det enklaste sättet att skapa en variant är att slänga squashen och löken med de örter och kryddor du är på humör för tillsammans med oljan. (Jag skulle älska att prova det med baharat kryddblandning från Baharat Roast Chicken-receptet eller ras el hanout från receptet på den marockanska linssoppan.

Gnugga grönkålen med olja och salt vissnade bladen fint och salladen som helhet fick en mer sammanhållen och bättre munkänsla. Jag rekommenderar också att mosa de rostade vitlöksklyftorna till en pasta innan du rör i salladen så att vitlökssmaken fördelas jämnt.

Jag älskar en rejäl sallad och jag letar alltid efter nya recept att prova. Älskade de söta smakerna av den rostade squashen, färsk babykål och smakfull farrosallad.

Ursprungligen publicerad 24 juni 2017

Source link

Rate this post

Leave a Reply