Grönkålsquinoasallad är härligt gott och näringsämnen!

Hej på grönkålen – och quinoa! Dessa två superfoods smakar fantastiskt blandat med andra grönsaker, nötter och ost och sedan slängt i en enkel dressing!

Gör det i förväg för luncher eller hektiska vardagsmat (denna sallad fryser vackert också!).

Grönkålsquinoasallad i en skål

Rejäl & hälsosam sallad

  • Grönkåls- och quinoasallad är chock full av protein, antioxidanter och fibrer, och även barn älskar kombinationen av färgglada och krispiga ingredienser!
  • Detta mångsidiga recept låter dig byt ut frukt och grönsaker för vad som än är i säsong gör den till en favorit året om!
  • Gör detta i förväg och njut av till lunch. Den här salladen fryser också bra vilket gör den till en lättlagad måltid!
  • Håll den som en vegetarisk entrésallad eller lägg till kyckling eller fisk!
grönkål, quinoa, morötter, buljong, olja, fetaost, dressing, pekannötter, tranbär och lök i skålar för att göra grönkålsquinoasallad med etiketter

Ingredienser för grönkålsquinoasallad

Grönkål – Välj klasar av grönkål som är djupt gröna och ta bort eventuella trasiga eller vissna blad, samt stjälkarna. Medan jag oftast använder lockigt grönkål, prova andra sorter som baby, dinosaurie grönkål/toskansk grönkål.

Bulk upp salladen genom att tillsätta hackad broccolislaw, strimlad brysselkål eller spenat.

Quinoa – Att laga quinoa i buljong (istället för vatten) ger extra smak. Ett kraftpaket av protein, quinoa kan bytas ut mot andra spannmål eller baljväxter. Prova farro eller till och med brunt ris.

Grönsaker – Strimlade morötter och skivad rödlök ger färg och crunch och är tillgängliga året runt. Säsongens grönsaker som bitar av rostad squash, röd potatis eller majs kan också läggas till!

Andra smakrika tillsatser – Torkade tranbär ger en söt tugga och det kommer även färska äpplen eller vindruvor. Feta är en torr ost som ger en salt smak medan pekannötter ger en nötig crunch.

Variationer

  • Lägg till andra grönsaker, nästan allt går. Om du inte fryser den här salladen prova körsbärstomater, röd paprika eller hackad gurka.
  • Byt ut våra pekannötter mot pumpafrön eller pepitas, solrosfrön eller skivad mandel.
  • Kokt kyckling eller till och med kikärter är bra tillskott för extra protein.

PROFFSTIPS: Precis som i vår favorit grönkålssallad, massera grönkålsbladen när du gör det här receptet. Det låter lite konstigt men det gör verkligen stor skillnad!

Massering gör bladen mjukare och hjälper till att ta bort lite bitterhet.

Klä på sig – Denna sötsyrliga vinägrett har precis rätt mängd dijonsenap och färsk vitlök. Använd överbliven dressing som marinad till kyckling eller fisk eller ringla över en grönsallad!

Grönkål Quinoa Sallad ingredienser i en skål innan du blandar och tillsätter dressing

Hur man gör grönkålsquinoasallad

  1. Gör dressing: Lägg dressingen i en burk och skaka väl för att kombinera enligt receptet nedan.
  2. Koka quinoa, fluffa med en gaffel och svalna.
  3. Massera in hackad grönkål i olja och salt i en stor skål. Tillsätt resten av ingredienserna och ringla över dressingen.
  4. Blanda ihop och kyl innan servering.
servering av grönkålsquinoasallad i en skål med skedar

Förvaring av grönkål och quinoasallad

  • Förvara grönkål och quinoasallad i en täckt behållare i kylen i upp till 4 dagar. Rör ner färska nötter, ost eller dressing, om så önskas.
  • Tro det eller ej, du KAN frysa detta recept på grönkålsquinoasallad om den är gjord med ingredienserna nedan. När den väl är upptinad smakar den lika gott som dagen den gjordes!

Fler rejäla spannmålssallader

Älskade din familj denna Kale Quinoa-sallad? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

servering av grönkålsquinoasallad i en skål med skedar

5 från 3 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kale Quinoa sallad

Denna grönkåls- och quinoasallad kombinerar två nyttiga superfoods – grönkål och quinoa!

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 20 minuter

Chill Time 1 timme

Total tid 1 timme 40 minuter

  • Skölj quinoan i en finmaskig sil. Låt rinna av väl och lägg i en medelstor kastrull med grönsaksbuljong eller vatten.

  • Koka upp, sänk värmen till medel-låg och låt sjuda i 15 minuter eller tills vätskan har absorberats. Täck över och låt vila i 5 minuter. Kyl helt.

  • Blanda alla ingredienser till dressingen i en burk och skaka väl.

  • Lägg grönkålen i botten av en medelstor skål. Tillsätt olivolja och ¼ tesked koshersalt. Massera in den hackade grönkålen med händerna tills bladen blir möra och mörkgröna.

  • Tillsätt kyld quinoa, pekannötter, morötter, fetaost, rödlök och torkade tranbär.

  • Tillsätt dressingen och blanda väl för att kombinera. Kyl minst 1 timme innan servering.

5 från 3 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 476 | Kolhydrater: 35g | Protein: 10g | Fett: 35g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 6g | Enkelomättat fett: 20g | Kolesterol: 17mg | Natrium: 900mg | Kalium: 491mg | Fiber: 6g | Socker: 10g | Vitamin A: 7954IU | C-vitamin: 53mg | Kalcium: 256mg | Järn: 3mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Lunch, sallad
Kök amerikansk
pläterad grönkålsquinoasallad med en titel
närbild på grönkålsquinoasallad med skrift
närbild av grönkålsquinoasallad i en skål med skrift
Grönkålsquinoasallad före och efter blandning med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply