Denna grönsaksnötsoppa är packad med grönsaker, mört nötkött, potatis, örter och kryddor i en rik tomatbiffbuljong. Den är rejäl, fylld med smak och så tröstande.

Vi älskar mysiga och mättande soppor som nötgryta, eller kyckling- och rissoppa, och så klart denna grönsaksnötsoppa. Para ihop den med Soft Dinner Rolls och middag är gjord!

Grönsaksnötköttsoppa i soppkruka

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Vad är grönsaksnötsoppa?

Grönsaksnötsoppa är en rejäl soppa med en kombination av grönsaker, potatis och köttgryta. Det är i huvudsak en grönsakssoppa med möra bitar av nötkött som är infunderade med smak från grönsakerna, örterna och kryddorna i buljongen.

Den här soppan är klar på ungefär en och en halv timme, men gör den en gång och njut av den till lunch eller middag hela veckan. I likhet med vår Slow Cooker Beef Stew, blir detta bara bättre när smakerna smälter samman.

Ingredienser

Detta recept för grönsaksnötsoppa använder enkla ingredienser som kanske redan finns i ditt skafferi och kylskåp. Är det inte bra när du inte behöver springa till affären efter speciella ingredienser? Här är vad du behöver (scrolla ner för exakta mått i det utskriftsvänliga receptkortet nedan).

 • Olja: Olivolja (eller avokadoolja) används för att sautera nötköttet och aromaterna.
 • Biffgryta kött: Använd köttgrytasnitt med fet marmorering. Ju mer marmorering, desto mörare och saftigare biff.
 • Grönsaker: Det finns massor av grönsaker i den här soppan, inklusive gul lök, salladslök, konserverade tärnade tomater, morötter, selleri och gröna bönor (se ersättningsidéer nedan).
 • Köttbuljong: Använd en buljong med låg natriumhalt för att begränsa mängden salt i soppan. Men du kan också ersätta den med kycklingfond.
 • Potatisar: Potatisen gör soppan extra mättande. Använd röd eller röd potatis för bästa resultat.
 • Örter: Lagerblad och färsk persilja ger soppan viktig smak. Använd gärna dill istället för persilja.
 • Kryddor: Krydda soppan efter smak med klassisk salt- och pepparkrydda. För ännu mer smak, tillsätt timjan eller oregano.
Ingredienser till grönsaks- och nötköttssoppa

Hur man gör grönsaksnötsoppa

Grönsaksbiffsoppa är lätt att göra och allt samlas i en gryta (hurra för färre rätter!). Tillsätt ingredienserna i rätt ordning så att de kokar igenom ordentligt.

 1. Stek nötköttet: Förvärm en tjock soppgryta med olja på medelhög värme och stek sedan nötköttet tills det får färg på alla sidor.
 2. Koka löken: Tillsätt löken till köttet och koka tills löken är mjuk och gyllene.
 3. Häll i flytande ingredienser: Tillsätt nötbuljong, konserverade tomater, salt, peppar och lagerblad. Rör om för att blanda. Koka upp och sänk värmen till en sjud. Koka tills köttet är mört, ca 50-60 minuter.
 4. Tillsätt hårda grönsaker: Tillsätt potatis, morötter och selleri och koka i 20 minuter.
 5. Tillsätt mjuka grönsaker: Tillsätt gröna bönor och salladslök och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.
 6. Tjäna: Tillsätt persilja och servera med extra örter om så önskas.
Steg för steg hur man gör grönsaksbiffsoppa i en gryta

Tips för den bästa soppan

Det här receptet är enkelt och enkelt men det finns sätt att få din soppa att smaka som bäst. Följ dessa tips för de mest smakrika resultaten.

 • Brunt nötkött i små portioner: Om din gryta inte är tillräckligt stor, bryn nötköttet i små portioner. Det är viktigt att få ordentligt på köttet som smaksätter soppan och som även förhindrar att nötköttet ångkokar och blir segt och segt.
 • Skrapa grytan: Efter att du brynt köttet och tillsatt de flytande ingredienserna, skrapa botten av grytan för att avglasera och släpp ut de läckra bruna bitarna i soppan. Det är därför det är bäst att göra soppan i en kastrull.
 • Skär ingredienserna i jämna bitar: För jämn matlagning och bättre konsistens, skär alla ingredienser i lagom stora bitar.
 • Justera kryddningen: Beroende på märket av konserverade tomater och vilken typ av buljong som används, justera salt- och pepparkrydda efter smak. Vissa konserverade tomater och buljonger är saltare så vänta till slutet för att tillsätta mer kryddor efter smak om det behövs.
 • Ta bort lagerblad: Lagerblad är avgörande för smaken medan soppan kokar, men ta bort dem när soppan är klar.
 • Lägg till örter: För mer fräschör, tillsätt persiljan i soppgrytan på slutet och garnera med mer nyhackad persilja till servering.
Grönsaksnötköttsoppa

Hur man serverar grönsaksnötsoppa

Grönsaksnötsoppa är mättande och underbar i sig, men som de flesta soppor är den perfekt med bröd. Prova våra klöverbladsrullar, focacciabröd, eller koppla ihop det med en skiva knaprig franskbröd.

Soppan serveras bäst varm, men om du vill kombinera den med en sval och krispig tillbehör, gör en fräsch kikärtssallad eller en klassisk Caesarsallad.

Grönsaksnötsoppa serveras i en skål med en sked

Vanliga frågor

Vad gör jag om min grönsaksbiffsoppa smakar intetsägande?

Det bästa sättet att säkerställa en smakrik soppa är att bryna nötköttet och löken i början. Om soppan smakar intetsägande i slutet av tillagningen, tillsätt mer kryddor och örter. Efter tillsats, låt soppan koka lite längre så att smakerna smälter samman.

Kan jag ersätta grönsakerna?

Du kan byta upp grönsakerna beroende på vad du har till hands. För ännu mer variation, tillsätt färsk vitlök, konserverad majs, frysta ärtor och sparris. Se bara till att lägga till mjuka grönsaker mot slutet när du skulle lägga till haricots verts.

Kan grönsaksnötsoppa frysas?

Denna grönsaksbiffsoppa kan frysas i en lufttät behållare i upp till tre månader. Men på grund av potatisen kan konsistensen ändras och bli mosig efter upptining.

Vilken typ av nötkött är bäst för grönsaksnötsoppa?

Gryta kött är det enklaste alternativet eftersom det inte kräver någon extra förberedelse. Chuckstek eller annan välmarmorerad biff är bra alternativ om du föredrar att skära dina egna nötköttsbitar i 1-tums kuber.

Make-Ahead

 • För att lagra soppa – När grönsaksbiffsoppan har svalnat till rumstemperatur, förvara soppan i en lufttät förvaringsbehållare i kylen i upp till 4 dagar.
 • Återuppvärmning av soppa – Du kan värma en stor del av resterna i en kastrull på spishällen på medelvärme, eller värma en mindre del i en kastrull eller i mikron tills den är varm.
Grönsaksnötköttsoppa med slev

Fler läckra sopprecept

Det är alltid trevligt att ha en skål med soppa redo som förrätt till en måltid med flera rätter, eller till och med för en enkel middag för familjen. Dessa sopprecept kommer garanterat att göra det till din sopparotation.

Grönsaksnötköttssoppa recept

Förberedelsedags: 20 minuter

Tillagningstid: 1 timme 35 minuter

Total tid: 1 timme 55 minuter

Grönsaksnötsoppa i en soppgryta

Denna grönsaksnötköttssoppa är packad med grönsaker, mört nötkött och potatis i en tomatbiffbuljong. Denna enkla grönsaks- och nötsoppa samlas i en kastrull.

Författare: Natalya Drozhzhin

Kurs:

Soppa

Kök:

amerikansk

Nyckelord:

Grönsaksnötköttsoppa

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$22-$30

Kalorier: 263

Serveringar: 8 serveringar

 • 1
  msk
  olivolja
 • 2
  lb
  köttgryta av nötkött
 • 1
  medium lök, 1 1/2 koppar fint tärnade
 • 8
  koppar
  köttbuljong, låg natriumhalt
 • 14
  uns
  kan tärnade tomater
 • 3
  lagerblad
 • 1
  Msk
  fint havssalt
 • 1
  tsk
  nymalen svartpeppar
 • 1
  lb
  potatisar, skalade och tärnade
 • 2
  stora morötter, skalade och hackade
 • 1
  kopp
  selleri, hackad
 • 1
  kopp
  gröna bönor, skär i lagom stora bitar
 • 1/2
  kopp
  gröna lökar, hackad
 • 1/4
  kopp
  persilja, hackad
 1. Förvärm en tung soppgryta eller holländsk ugn med olja på medelhög värme. Lägg nötkött i ett enda lager och koka tills det fått färg på alla sidor. Bryn i omgångar om det behövs för att få en bra bryn.

 2. Till nötköttet tillsätt lök och fortsätt koka i cirka 3 minuter eller tills löken är mjuk och lätt gyllene.

 3. Tillsätt nötbuljong, konserverade tomater, lagerblad, salt och peppar. Koka upp och sänk värmen för att sjuda. Täck delvis över och koka tills nötköttet är mört, i cirka 55-75 minuter.*

 4. Tillsätt potatis, morötter och selleri. Koka i ca 20 minuter.

 5. Tillsätt haricots verts och salladslök och låt sjuda i 10 minuter till.

 6. Tillsätt persiljan, smaka av med salt och peppar och ta av värmen.

* Tillagningstiden för nötkött kan variera beroende på storleken på nötköttsbitarna och typen av nötkött som används. Koka tills köttet är gaffelmört.

Näringsinnehåll

Grönsaksnötköttssoppa recept

Belopp per portion

Kalorier 263
Kalorier från Fat 72

% Dagligt värde*

Fett 8g12 %

Mättat fett 2g13 %

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 4g

Kolesterol 70 mg23 %

Natrium 1474mg64 %

Kalium 1361mg39 %

Kolhydrater 17g6 %

Fiber 3g13 %

Socker 4g4 %

Protein 32g64 %

Vitamin A 2983IU60 %

C-vitamin 23mg28 %

Kalcium 71mg7 %

Järn 4mg22 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply