Dessa malda kalkonreglage eller hamburgare med citron och mynta är ett hälsosammare riff på din favorit handhållna mat. Som sagt, dessa malda kalkonbiffar med lök, vitlök, mynta och citron fyller lika mycket smak som deras nötkött kusin.

En bunt med fyra malda kalkonreglage plus en vilande på sidan med citronklyftor på en skärbräda.

Om det någonsin fanns en tjejburgare så är det här. Ogenerat, ogenomtänkt tjejig. Och ändå har vi sett en hel del killar putsa bort en utan att klaga. Roligt, det.–David Leite

Vanliga frågor om Turkey Sliders

Kan dessa kalkonbiffar grillas?

Du kan bli frestad att överväga att grilla, men akta dig för kalkonburgares tendens att smula lättare än biffburgare – vilket betyder att sannolikheten för att blidka grillgudarna med ett offer som faller genom gallren är okarakteristiskt hög. Säg inte att vi inte varnade dig. Sammanfattningsvis är din bästa insats att förvara dessa skönheter i en stekpanna.

Vad ska jag servera med kalkonskivor?

Fräscha sallader, som den här tomaten och labneh eller den här otroliga tomat- och fetasallladen. Grillad majs, paprika, portobellos eller aubergine. Eller en enkel pastasallad full av färska grönsaker som slängs i en enkel vinägrett.

Slidare för jord kalkon

En bunt med fyra malda kalkonreglage plus en vilande på sidan med citronklyftor på en skärbräda.

Dessa malda kalkonreglage eller hamburgare med citron och mynta är ett hälsosammare riff på din favorit handhållna mat. De är infunderade med lök, vitlök, mynta och citron och steks i en stekpanna.

Älska mat

Prep 20 min

laga mat 10 min

Total 1 hr 30 min

  • Lägg alla ingredienser utom oljan, bullarna och citronklyftorna i en skål och blanda väl med en gaffel.

  • Dela blandningen i 12 lika stora delar för sliders eller 4 lika delar för hamburgare. Forma varje portion till en biff. Lägg biffarna på en bakplåtspappersklädd plåt eller stor plåt, täck över och kyl i kylen i minst 1 timme och upp till över natten.

  • Värm oljan i en stor, tung stekpanna på medelhög värme. Arbeta i omgångar om det behövs för att inte tränga ihop stekpannan, lägg till biffarna och tillaga i 4 till 5 minuter på varje sida för glidare, 6 till 8 minuter på varje sida för hamburgare, tills de är gyllenbruna och genomstekta till en innertemperatur på 165°F.

  • Lägg över biffarna på en varm serveringsfat och servera genast med bullarna och citronklyftorna för att pressa över hamburgarna.

Servering: 1slider pattyKalorier: 151kcal (8%)Kolhydrater: 18g (6 %)Protein: 12g (24 %)Fett: 4g (6 %)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 1gKolesterol: 36mg (12%)Natrium: 220mg (10 %)Kalium: 139mg (4 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 3g (3%)Vitamin A: 70IU (1 %)C-vitamin: 5mg (6 %)Kalcium: 34mg (3%)Järn: 1mg (6 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 14 april 2013

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply