Vi kan inte tänka oss ett bättre sätt att njuta av hälsofördelarna med gurkmeja än denna enkla gurkmeja räkor linguine. Denna snabba pastarätt innehåller stekade räkor, färsk ruccola och tomater, allt slängt i en krämig yoghurtsås.

En stor vit tallrik full av gurkmeja räkor linguine med en serveringssked vilande i den.

Anpassad från Aster | Gurkmejakokboken | Octopus Books, 2022

Denna gurkmeja räkor linguine är en underbar delningsrätt. De traditionella medelhavssmakerna fungerar riktigt bra med tillsats av gurkmeja och färsk yoghurtsås.–Redaktörerna på Aster

Vanliga frågor om gurkmeja räkor Linguine

Kan man använda skalade räkor i detta recept?

Absolut. Om du är som oss är det lite besvärligt att plocka skalen eller svansarna från räkor som har belagts med sås medan du förbereder din måltid – ännu mer om såsen innehåller skjorta/servett/fingerfärgad gurkmeja. Även om bilden visar räkor i skalet, använd gärna skalade, devinade, svanslösa räkor om ditt hjärta så önskar. Vi rekommenderar dock inte att du använder förkokta räkor, eftersom de inte skulle vara lika smakrika som de råa räkorna som steks i delikat kryddad godhet.

Vad är det rätta sättet att skala räkor?

Om du använder färska räkor, direkt från havet eller marknaden, måste du ta bort huvudet först. (Du kan nypa precis under huvudet på den och hela shebang ska hoppa direkt av. Shh. Det är bara grovt första gången.) Ta sedan bort benen. Börja där huvudet en gång var, dra av det yttre skalet. Du kan också använda en vass kniv och skära ner baksidan för att devein räkorna om så önskas. Vid denna tidpunkt i processen bör du ta ett beslut om att ta bort svansen eller lämna den på för presentationens skull. Släng bara inte dessa huvuden eller skal – släng dem i en förvaringspåse eller lufttät behållare och lägg dem i frysen för att göra räkfond senare.

Är gurkmeja bra för mig?

ja! Kryddan har flera hälsofördelar som är vetenskapligt bevisade. Det har potential att förbättra hjärthälsa, det är en antiinflammatorisk och antioxidant, och kan hjälpa till att förebygga Alzheimers och cancer. Det sägs också bidra till att förbättra symtom på depression och artrit.

Gurkmeja räkor Linguine

En stor vit tallrik full av gurkmeja räkor linguine med en serveringssked vilande i den.

Denna gurkmeja räkor linguine är en underbar delningsrätt. De traditionella medelhavssmakerna fungerar riktigt bra med tillsats av gurkmeja och färsk yoghurtsås.

Aster

Prep 15 min

laga mat 20 min

Total 35 min

  • Fyll en stor kastrull med vatten, tillsätt en liten näve salt och låt koka upp på hög värme. När vattnet kokar, tillsätt linguinen och koka enligt anvisningarna på förpackningen för al dente pasta.

  • Medan pastan kokar, värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt schalottenlöken och koka tills den är genomskinlig, 1 till 2 minuter. Sänk värmen till låg, rör ner vitlök och ingefära och koka tills blandningen är aromatisk och mjuk, cirka 4 minuter. Rör ner gurkmejan och koka 1 minut till.

  • Öka värmen till medel och tillsätt räkorna. Koka under konstant omrörning tills räkorna är fasta och rosa överallt, 4 till 6 minuter beroende på storleken på räkan. Ta av stekpannan från värmen.

  • Häll av pastan i ett durkslag, spara en kopp av pastans kokvatten. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör ner en skvätt olivolja.

  • Återställ stekpannan till medel-låg värme. Rör ner yoghurten och 1/2 kopp av det reserverade pastavattnet och koka tills vätskan är helt införlivad, 3 till 4 minuter. Tillsätt mer vatten för att tunna ut såsen, om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

  • Sänk värmen till mycket låg. Tillsätt pasta, ruccola och tomater och rör om tills ruccolan har vissnat. Pastan kommer att suga upp såsen. Om det ser lite torrt ut tillsätt en skvätt mer pastavatten tills du har en sås som täcker varje tråd. Servera omedelbart.

Servering: 1delKalorier: 655kcal (33 %)Kolhydrater: 87g (29 %)Protein: 32g (64 %)Fett: 20g (31 %)Mättat fett: 4g (25 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 11gTransfett: 1gKolesterol: 137mg (46 %)Natrium: 628mg (27 %)Kalium: 816mg (23 %)Fiber: 5g (21 %)Socker: 10g (11 %)Vitamin A: 1275IU (26 %)C-vitamin: 22mg (27 %)Kalcium: 248mg (25 %)Järn: 3mg (17 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 2 juni 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

1 Comment

  1. Your article helped me a lot, thanks for the information. I also like your blog theme, can you tell me how you did it?

Leave a Reply