A hackad grönsakssallad med granatäpple gör en härlig sallad när som helst på året. Grönsakerna är coola och skarpa men färgkombinationen är definitivt semestervärd. Införandet av granatäpple ökar wow-faktorn, liksom massor av hackade örter och ett stänk av Aleppopeppar.

Anpassad från Ana Sortun & Maura Kilpatrick | Soframiz | Ten Speed ​​Press, 2016

Det finns många möjligheter att skapa olika färger och texturer i denna sallad genom att använda gul eller orange paprika eller en mängd olika arvstomater som kan vara i säsong i början av hösten. Om färska granatäpplen inte är tillgängliga kan du lämna dem ute eller ersätta finhackad fransk frukost eller vattenmelonrädisor. Om det är sommartid och varmt kan du röra ner några isbitar i salladen för att snabbt kyla den och uppmuntra till att mer juice bildas från grönsakerna. Den är utsökt som den är eller serveras med yoghurt, stekt paprika eller grillad fisk.—Ana Sortun & Maura Kilpatrick

Vanliga frågor om hackad grönsakssallad med granatäpple

Vad kan jag ersätta Aleppopeppar?

Äkta Aleppopeppar har inte varit tillgänglig sedan krisen i Syrien började. I sydöstra Turkiet, inte långt från gränsen till Syrien, trivs söt oljig Maras-peppar och är det som nu importeras och märks som Aleppopeppar. Du hittar en shaker av Maras rödpepparflingor på bordet i varje kebabbar i Turkiet. Klarröd, starkt smaksatt och oljig, med en bittersöt, långsam, mild värme, dessa paprika breddar alla andra smaker i en maträtt. Om du inte går igenom det lika snabbt som vi gör, ha några till hands i frysen. Hittar du inte heller kan du nöja dig med röda paprikaflingor.

Vad är granatäpplemelass?

Granatäpplemelass är en sirap gjord av saften från sura granatäpplen kokta ner med lite salt och ibland socker. Det är syrligt, sött och surt och kan användas i stället för vinäger eller citron. Att göra det bevarar de rikliga granatäppleskördarna i hela Mellanöstern. Tyvärr tillsätter många kommersiella varumärken för mycket socker och färg för att kompensera kostnaderna för arbete och frukt. Denna pärla för skafferi förgyller en rik gryta efter att den har bräserats hela dagen och tillför intensitet och syra till mezerätter. Det är en underbar dressing för fattoush och en fantastisk glasyr för stekt lamm eller kyckling. Förvara i ett svalt, mörkt skafferi när det väl har öppnats.

  • Lägg tomaterna i en fin sil över en skål och tillsätt 1/4 tsk salt. Rör om och låt vattnet rinna av tomaterna i cirka 10 minuter.
  • I en stor skål, kombinera löken, gurkan, grön paprika, 4 matskedar olivolja, citronsaft, granatäpplemelass, granatäpplekärnor, persilja, mynta, dill och Maras-peppar. Rör ner de avrunna tomaterna. Smaka av, krydda med salt och pepparoch rör i ytterligare 2 matskedar olivolja, om så önskas.
  • Servera i rumstemperatur eller kyld med romainebladen för att ösa upp salladen, om så önskas. Salladen äts bäst dagen den görs men den kan täckas över och förvaras över natten i kylen.

Servering: 1 serveringarKalorier: 206 kcalKolhydrater: 18 gProtein: 3 gFett: 15 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 10 gNatrium: 23 mgKalium: 614 mgFiber: 5 gSocker: 11 gVitamin A: 6297 IUC-vitamin: 50 mgKalcium: 54 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2016 Ana Sortun | Maura Kilpatrick. Foto © 2016 Kristin Teig. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Den här hackade grönsakssalladen med granatäpple var en så uppfriskande, krispig sallad och härlig att titta på också! Kombinationen av så många röda och gröna grönsaker, tillsammans med de livfulla granatäpplekärnorna verkade skrika “Jul”.

Vi har alltid älskat gazpacho, och denna var liknande i konsistensen, även om smakprofilen var ganska annorlunda, tack vare variationen av örter och den söta granatäpplemelassen. Det enda vi inte älskade var att försöka äta den med romainebladen. Det var bara lite för blött och rinnande och romainen kunde inte riktigt stå emot det. Jag skulle kanske använda endive, eller bara äta det med en sked som rubriken antyder.

Denna hackade grönsakssallad med granatäpple är krispig och syrlig, med surt/sött och en hälsosam blandning som är perfekt för semester eller året runt eftersom du kan byta säsongens ingredienser. Jag hade färska granatäpplen, och även om arvstomater håller på att blekna från marknaderna, hade jag anständiga Campari-tomater (cirka 2-3 tum i diameter). Den enda ingrediensen som utgjorde en utmaning var dill – den är helt enkelt inte uppskattad i vårt kök, så jag fördubblade persiljan. En generös hand med Maras (även ibland märkt Marash) och detta var en fantastisk vintersallad värd att hacka.

Det är väldigt vackert och gott. Jag var orolig för hur “våt” salladen skulle bli, trots att jag tappade ut överflödig tomatjuice, så jag tillsatte 4 matskedar av olivoljan, slängde salladen med de andra ingredienserna och smakade och bestämde mig för att det var tillräckligt.

Den här hackade grönsakssalladen med granatäpple tog lite tid att sätta ihop men var jättegod med lite fisk och rostade grönsaker. Granatäpple i en sallad är ett av mina favorittillskott på vintern. Jag gjorde ett halvt recept eftersom det bara var min man och jag och jag ville inte ha så mycket över.

Vi åt salladen direkt men jag hade lite rester till lunch. Det var fortfarande gott men inte lika krispigt och fräscht. Det här receptet verkar väldigt anpassningsbart och skulle vara ännu bättre med tomater som är i säsong.

Ursprungligen publicerad 6 december 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply