Dessa Halloween karamell äpplen är klädda i en smörig karamellbeläggning gjord med smör, socker, grädde, lönnsirap och mörk melass. En fantastisk halloweenfest för både barn och vuxna.

Karamelläpplen med grenpinnar som sitter på en metallfat, med mer i bakgrunden.

Ljuv. Klibbig. Knaprig. Långsamt. Ska gå tillbaka för en till. Det är sådana här saker som slingrar sig genom våra tankar när vi tappar bort oss i höstklassikern från barndomen som fortfarande mättar, oavsett ålder. Fortsätt. Testa en. Vi vågar dig att trotsa lusten.–David Leite

Varför våra recepttestare älskar detta

Våra recepttestare älskar att dessa karamelläpplen har en djup lönn- och karamellsmak, tack vare tillsatsen av melass och lönnsirap. De upptäckte också att eventuell överbliven kolasås är en bra dipp för äppelskivor.

Anteckningar om ingredienser

 • Äpplen– Karamellbeläggningen på dessa äpplen är ganska söt, så det är bäst att använda ett äpple som har lite syrlighet, som Granny Smith, Pink Lady eller McIntosh.
 • Smör–osaltat smör är bäst här, men om du behöver ersätta saltat så hoppa över den tillsatta nypan salt.
 • Lönnsirap-du kan använda vilken lönnsirap du än har till hands, men om du specifikt köper den för att göra dessa godisäpplen, kom ihåg att den typ av lönnsirap du väljer kommer att ha en liten inverkan på smaken. Klass A, eller klass A ljus eller bärnsten kommer att ha en lättare, sötare smak. Klass B, eller Klass A mörk eller mycket mörk kommer att ha en rikare, mer robust lönnsmak och tenderar att vara mindre söt än de ljusare varianterna.

Vanliga frågor om Caramel Apple

Hur gör jag mörka karamelläpplen?

För att få ett djävulskt mörkt karamelläpple, som hälften av de på bilden, tillsätt den minsta droppen svart matgel till karamellen och snurra eller rör om tills det inte finns några ränder kvar innan du doppar äpplen.

Min kola blev för tjock innan jag täckte alla äpplen. Vad ska jag göra?

Du kan värma upp karamellen på låg värme, rör om ofta för att förhindra att den bränns. När det når en doppkonsistens, fortsätt med att täcka de återstående äpplena.

Hjälpfulla tips

 • Använd botten av en rejäl mugg eller en köttpuder för att trycka ner pinnarna i äpplena. Se till att inte köra dem hela vägen genom äpplet.
 • När du doppar dina äpplen i karamellen, använd en träslev för att stötta upp ena sidan av kastrullen för att göra det lättare att doppa dem.

Fler bra Halloween-recept

☞ Om du gör dessa karamelläppleneller något recept på LC, överväg att lämna ett recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Halloween Caramel Äpplen

Karamelläpplen med grenpinnar som sitter på en metallfat, med mer i bakgrunden.

Dessa karamelläpplen är klädda i en smörig karamellbeläggning gjord med smör, socker, grädde, lönnsirap och mörk melass. En stor Halloween-godis för barnen.

Elisabeth Prueitt och Chad Robertson

Prep 20 min

laga mat 10 min

Total 30 min

 • Klä en bakplåt med aluminiumfolie eller bakplåtspapper. Smöra folien eller papperet lätt. Stick in en pinne i varje äpple vid skaftet. (Jag använder botten av en tung mugg för att “hamra” i pinnarna, men var noga med att inte köra handtaget hela vägen genom äpplet.)

 • I en djup, tung kastrull över medelhög värme, kombinera socker, smör, grädde, majssirap, lönnsirap, melass, vanilj och salt. Rör om försiktigt med en träslev då och då för att se till att inget socker fastnar i botten av pannan. Koka upp och koka tills blandningen registrerar 236°F (113°C) på en termometer, 5 till 7 minuter.

 • Ta kastrullen från värmen och låt karamellen svalna till 180°F (82°C).

 • Arbeta med 1 äpple åt gången, doppa det i den varma karamellen, låt överskottet droppa av äpplets botten och lägg det sedan på den förberedda bakplåten. Karamellen ska fästa vid äpplet. Om kolan glider av det första äpplet, låt resten av kolan i pannan svalna någon minut och försök igen. Du kan behöva luta pannan för att doppa de sista äpplena.

 • Låt kolaäpplena svalna helt så kolan stelnar. Äpplena förvaras utan lock i kylen i upp till 3 dagar. (Men vem skämtar vi? De kommer aldrig att hålla så länge.)

 • När du doppar dina äpplen, använd en träslev för att stötta upp ena sidan av din kastrull för enklare doppa.
 • Om din karamell tjocknar för mycket innan alla dina äpplen doppas, värm upp den på låg värme och rör om ofta för att förhindra att de bränns.
 • Eventuell överbliven kolasås gör en bra dipp för äppelskivor.

Servering: 1äppleKalorier: 322kcal (16 %)Kolhydrater: 56g (19 %)Protein: 1g (2 %)Fett: 12g (18 %)Mättat fett: 8g (50 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 1gKolesterol: 35mg (12%)Natrium: 13mg (1 %)Kalium: 242mg (7 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 49g (54 %)Vitamin A: 499IU (10 %)C-vitamin: 8mg (10 %)Kalcium: 29mg (3 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recensioner av recepttestare

Source link

Rate this post

Leave a Reply