Dessa läskiga Halloween choklad täckta äppelskivor är ett sött mellanmål som fortfarande är hälsosamt på insidan. En liten bit choklad tempererad med den söta ton av äpplen … alla vinner.

När jag var liten – ja, för ett årtusende sedan – var äpplen föräldralösa i trick-or-treat-väskan. De var de förbisedda och sist uppätna. Först efter att vi hade bytt Bit-O-Honeys mot Snickers, Necco wafers för M&Ms och Mary Janes mot Swedish Fish skulle vi vända oss till äpplena, ensamma efter att ha rullat på soffbordet.

Bit-o-Honey Wrapper

Hur vi fick dessa äpplen varje 31 oktober var samma. Vår lilla hop av barn i Frankenstein-, mamma- och varulvskostymer skrattade av förtjusning och tillfredsställelse när en dörr öppnades och en vänlig gammal kvinna skrek och darrade av skenbar skräck åt våra dräkter. Eftersom jag var lite av den fylliga övertalningen redan då, skulle jag axla mig fram i gruppen, trick-or-treat-väskan öppen och väntade. Gamla kvinnor var till Halloween vad vinnande spelautomater var för Vegas: bullriga och mycket generösa.

Halloween-kostymer 1960-talet
INTE jag och min lilla kusin Wayne, men ni fattar

Men det fanns ett och annat undantag – vanligtvis en pensionerad skolsköterska eller tandhygienist. Med henne förvandlades vårt sorl av förtjusning till stön när hon dunkade äpple på äpple i våra påsar. Vi vände oss bort och gick ner för promenaden mot vad vi bad var en skål lika stor som våra huvuden fylld med en förvaringsplats med billigt snabbköpsgodis vid nästa hus. Våra mödrar, alltid skyddande och artiga – det var trots allt på 60-talet – skulle ropa unisont från trottoaren: “Glömmer du inte något?” – de glödande ändarna av deras cigaretter knackade upprepade gånger, som små analoga laserpekare, i riktningen för den tydligt förfallna kvinnan.

“Tack, Mrs. [insert name]”, vi skulle sjunga. Återupplivad, skulle den gamla kvinnan vinka och stänga sin dörr, redo att göra nästa gäng monster besviken. Om hon bara hade erbjudit oss dessa. Hon skulle vara hjälten i grannskapet.

Vanliga frågor om recept

Varför tillsätts kokosolja till den smälta chokladen?

När det läggs till chokladen som täcker dessa äppelpopp, hjälper det chokladen att smälta bättre och smidigare, vilket ger den en bättre konsistens.

Om kokosnötsallergi är ett problem kan den ersättas med mild vegetabilisk olja. Du kan också utelämna oljan helt. Tänk bara på att utan den kommer din beläggning förmodligen inte att bli lika slät eller doppa lika lätt.

Vad ska jag göra om mina äppelskivor går sönder?

Prova att skiva dem lite tjockare.

Kan jag använda olika pålägg?

Absolut. Alla dina favoritpålägg fungerar här. Ringla dem med kolasås, strö över nötter eller strö över med krossade godisar.

Vilken typ av äpplen är bäst att använda?

Välj stora, fasta äpplen som är lite söta. Våra favoriter är Honeycrisp, Fuji och SweeTango.

Skriva en recension

Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg att lämna en recension, ett stjärnbetyg och ditt bästa foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig. – David

 • 8 popsicle sticks

 • Tandpetare

 • Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper eller en bakmatta av silikon.

 • Skär varje äpple i 4 skivor, se till att skära bort de rundade sidorna på ytterskivorna så att de kan ligga platt. Ta bort alla frön. Stick in en ispinne av trä i botten av varje skiva och tryck försiktigt in den ungefär halvvägs.

 • Blanda den bittersöta chokladen och 1 tesked kokosolja i en medelstor skål som tål mikrovågsugn. Zappa med 50 procent effekt i 30 sekunders explosioner, rör om emellan, tills den smält och slät, 1 till 2 minuter. Om chokladen inte är tillräckligt tunn för att täcka skivorna, rör ner lite mer kokosolja.

 • Kombinera den vita chokladen och 1 tesked kokosolja i en annan medelstor skål som tål mikrovågsugn. Smält enligt steg 3.

 • Häll den vita chokladen över 4 av äppelpopparna och täck noga. Låt överflödig choklad sippra tillbaka i skålen och lägg popsarna på bakplåten.

 • Använd den bittersöta chokladen och upprepa med de återstående 4 äppelpopparna.

 • Låt äppelpopparna sitta tills chokladen börjar tjockna men inte stelna, 5 till 7 minuter.

 • Medan äppelpopparna vilar, häll över den bittersöta chokladen i en engångsbakelsepåse eller en liten återförslutbar plastpåse. Gör samma sak för den vita chokladen. Klipp av ett litet hörn från varje påse. Om chokladen har blivit för fast bör en 10-sekunders zapp i mikron göra dem mjuka.

 • Krama försiktigt påsen med vit choklad och rita 3 koncentriska cirklar på de mörka chokladpopparna. Upprepa på de vita chokladpopparna med den mörka chokladen.

 • Dra en tandpetare genom cirklarna, från mitten till kanten, för att göra ett spindelnätsmönster, torka av tandpetaren varje gång. Ställ äppelpopparna i kylen tills de är fasta, 15 till 20 minuter.

Servering: 1 serveringKalorier: 152 kcalKolhydrater: 14 gProtein: 2 gFett: 10 gMättat fett: 6 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 3 gTransfett: 1 gKolesterol: 3 mgNatrium: 11 mgKalium: 114 mgFiber: 1 gSocker: 12 gVitamin A: 11 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 31 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 David Leite. Foto © 2021 David Leite. Alla rättigheter förbehållna.


Recepttestares recensioner

Dessa Halloween-chokladöverdragna äppelskivor är en rolig njutning för barn i alla åldrar. Något hälsosammare än din genomsnittliga goding men ändå lite dekadent. Det jag gillar med den här är att den går ganska snabbt att göra och storleken är precis lagom för små. Jag tyckte att det tog lång tid för chokladöverdraget att stelna och efter att ha ställt in det i kylen spred det sig lite.

Vad mina smakare älskade var kontrasten mellan chokladens sötma och äpplets syrliga smak. De uppskattade också att det var halvsöt choklad som användes eftersom mjölkchoklad skulle ha gjort den för söt. Min enda rekommendation skulle vara att använda en tunnare pinne då de tjocka inte går in i äpplet snyggt och att använda snyggt rundade äpplen för detta. Det gör att de ser snygga ut och det är lättare att få jämna skivor. Förresten, mina barnbarn och deras farfar gick tillbaka för sekunder.

En provare sa att vi nästa gång kunde prova chokladchipsen som är smaksatta som kola eller jordnötssmör för den som inte gillar vit choklad. Instruktionerna överlag var mycket lätta att förstå.

Dessa barnvänliga äppelskivor badade i choklad är läckra! Det är ett perfekt sätt att äta äpplen på. Och ett ytterligare plus är att det var väldigt enkelt att sätta ihop dem. Som nybörjare hade jag ett par skavanker men inget jag inte kunde fixa på vägen. Syrligheten i äpplena matchade perfekt med chokladens sötma.

Source link

Rate this post

Leave a Reply