Njut av den enkla glädjen med husmanskost!

Detta enkla hamburgergrytorecept kombinerar rotinipasta, magert nötfärs och grönsaker i en rik tomatsås, allt under ett bubbel ostlager.

Perfekt för en familjemiddag eller när du är sugen på mysig husmanskost.

en gryta av bakad hamburgergryta med en sked

Weeknight Wonder: Easy Hamburger Casserole

  • Det är en publikbehaglig – både barn och vuxna älskar det!
  • Lätt att förbereda, med enkla, vanliga ingredienser och perfekt att smyga i sig några näringsrika grönsaker.
  • Totalt budgetvänlig och mångsidig – blanda och matcha gärna proteiner, pasta och ostar.
  • Detta nötfärsgrytarecept är ren tröstmat när du behöver en rejäl, utsökt måltid.
  • Utmärkt för att förbereda måltider och för att spara tid på hektiska vardagar.

Ingredienser och variationer

  • Pasta: Vi älskar rotini eftersom spiralerna är perfekta för att hålla fast i den salta såsen. Om du inte hittar rotini, ersätt den med en annan medelstor pasta som fusilli, penne eller äggnudlar.
  • Magert nötfärs: Magert nötfärs kallas ofta för hamburgare, vilket ger denna köttiga rätt dess namn. Byt ut nötkött med mald kalkon, italiensk korv eller mald kyckling.
  • Frysta blandade grönsaker: Använd vilken blandning du vill; Jag använder en blandning med morötter, ärtor, majs och gröna bönor. Att tillsätta dem i pastavattnet ger en snabb måltid!
  • Sås: Denna sås är enkel men smakrik. Alla märken av pastasås fungerar eller till och med prova hemgjord marinara som bas. Tärnade tomater lägg till en syrlig fräschör, jag föredrar små tärnade tomater om du kan hitta dem. , tomater och McCormick oregano, basilikaoch vitlökspulver tillsätt extra smak. Du kan byta ut kryddorna mot hemgjord italiensk smaksättning.
  • Strimlad ost: En färdigstrimlad cheddarost eller mozzarellaostblandning är ett bra (och enkelt) alternativ; välj vilken blandning du vill.

Hur man gör hamburgergryta

  1. Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen, tillsätt de frysta grönsakerna under de sista minuterna per receptet nedan.
  2. Bryn nötfärsen i en stor stekpanna, tillsätt ingredienserna till såsen och låt puttra i några minuter.
  3. Kombinera nudlar, köttfärsblandning och ost i en gryta. Toppa med ost och grädda tills det är bubbligt.
en gryta av bakad hamburgergryta

Vad ska man servera med hamburgergryta

Hamburgergryta är en komplett måltid i sig, så den behöver bara en enkel grönsallad och lite bröd.

en tallrik med bakad hamburgergryta

Förberedelser och rester

Förvara överbliven hamburgergryta täckt i plastfolie eller i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar. Värm på spishällen eller i mikron.

Frys in portioner före eller efter gräddning, tätt inlindade i folie. Tina i kylen över natten och grädda enligt receptet.

Enkla vardagsgrytor

Har du gjort denna hamburgergryta? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

en gryta av bakad hamburgergryta med en sked
4,92 från 198 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Hamburgergryta

En lättlagad gryta laddad med nötkött, grönsaker och massor av hamburgersmak!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 30 minuter

Total tid 45 minuter

2 QT bakform på vit bakgrund
  • Värm ugnen till 400°F.

  • Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och koka rotini al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt de frysta blandade grönsakerna i det kokande vattnet under den sista minuten av tillagningstiden.

  • Värm en 10-tums stekpanna över medelhög värme. Tillsätt nötfärsen och tärnad lök i stekpannan, koka tills nötköttet inget rosa återstår. Töm eventuellt fett. Rör ner oregano, basilika, vitlökspulver, salt och peppar.

  • Tillsätt pastasås, tärnade tomater, tomatpuré och Worcestershiresås i stekpannan. Sjud i 4 till 5 minuter eller tills den tjocknat.

  • Kombinera såsen, pastan och grönsakerna i en stor skål. Bred ut i en 2½ liters ugnsform och toppa med ost.

  • Grädda i 15 till 18 minuter eller bara tills den är genomvärmd och osten smält.

Förvara överbliven hamburgergryta täckt i plastfolie eller i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar. Värm på spishällen eller i mikron. Frys in portioner före eller efter gräddning, tätt inlindade i folie. Tina i kylen över natten och grädda enligt receptet.

Kalorier: 414 | Kolhydrater: 44g | Protein: 31g | Fett: 13g | Mättat fett: 7g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 73mg | Natrium: 731mg | Kalium: 890mg | Fiber: 5g | Socker: 7g | Vitamin A: 2943IU | C-vitamin: 18mg | Kalcium: 250mg | Järn: 5mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Gryta, middag, varmrätt, pasta
Kök amerikansk
ostliknande Hamburgergryta på en tallrik med en titel
närbild på Hamburgergryta med en titel
närbild av Hamburger gryta på en tallrik med skrift
pläterad Hamburgergryta med skrift

Source link
Rate this post

Leave a Reply