En Hashbrown frukostgryta är perfekt när du behöver mata en folkmassa först på morgonen.

Ägg, korv, paprika och hashbrowns läggs i lager i en gryta, toppas med ost och bakas till en perfekt gyllenbrun frukostgryta.

Bäst av allt, förbered i förväg och på morgonen är det bara att stoppa in den i ugnen. Servera med en fräsch fruktsallad, och låt kaffet komma (eller mimosorna)!

hashbrown frukost gryta skuren i en bakpanna

Ingredienser i frukostgryta

Hashbrowns – Jag använder strimlad hashbrown, men alla typer av hash browns fungerar bra i det här receptet, eller till och med överblivna pommes frites eller rostad potatis!

Korv – Jag föredrar fläskkorv (som Jimmy Deans frukostkorv). Byt ut det mot kalkonkorv, skinka eller knaperstekt bacon (eller till och med överbliven nötfärs från gårdagens tacos)!

Grönsaker – Jag lägger till paprika i den här grytan men tillsätt alla grönsaker du har till hands. Svamp (koka dem först så att de inte blir vattniga), sparris eller till och med ångad broccoli är fantastiska.

Ost – Strimlad skarp cheddarost är vår favorit, men pepperjackost eller andra djärva smakrika ostar fungerar bra. Spara lite till toppen för att få ett fint gyllene lager ost.

Detta hash brown gryta recept är mycket förlåtande; du kan ändra tilläggen enligt dina preferenser eller vad du har till hands. Prova överblivet kött, grönsaker och ostar av alla slag. Bara hacka eller strimla och släng dem i mixen.

ingredienser i skålar för att göra Hashbrown Breakfast Casserole

Hur man gör frukostgryta

Frysta hash browns gör denna frukostgryta superlätt att vispa ihop.

  1. Fördela tinat rivet hash browns i botten av en ugnsform enligt receptet nedan. Blanda i ost, korv och paprika/lök.
  2. Vispa ägg, mjölk och kryddor i en stor skål.
  3. Häll över hashbrownblandningen.

Baka nu eller gör i förväg

Det fantastiska med detta hashbruna frukostgrytarecept är att det kan bakas direkt eller förberedas i förväg och bakas innan brunch. Det är perfekt för högtider som julmorgon eller till och med påsk.

Koka den nu eller kyl över natten Vid det här laget kan du antingen baka grytan och servera eller så kan du täcka och kyla över natten och grädda på morgonen.

Till Baka nu Häll över äggblandningen och grädda. Till skillnad från ett recept på strata eller french toast, behöver du inte vänta eftersom det inte finns något bröd för att suga upp blandningen. Så det är bara att göra och baka.

Till Baka senare Täck blandningen ordentligt och ställ i kylen i upp till 48 timmar (eller 3 dagar om du använder pastöriserad äggprodukt). Ta ut från kylen minst 30 minuter före gräddning (under förvärmning av ugnen).

Hur länge man bakar frukostgryta

Detta gräddas vid 350 ° F i 55-65 minuter eller tills en kniv som sticks in i mitten kommer ut ren. Om du har låtit den sitta över natten kan den behöva några extra minuter om den fortfarande är ganska kall från kylen.

Hur man förvarar rester

Precis som äggmuffins är rester perfekta för hektiska vardagsmorgnar.
Kylskåp De håller sig i kylen i 3-4 dagar. Värm upp i mikron eller ugnen.
Frys Kan man frysa frukostgryta? Ja, det kan du säkert! Detta kommer att hålla i frysen i upp till fyra månader. Slå in individuellt och förvara i fryspåsar. Tina i kylen över natten och värm i mikron eller ugnen.

fat av Hashbrown frukostgryta
hashbrown frukost gryta skuren i en bakpanna

4,99 från 1564 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Hashbrown frukostgryta

Hashbrown Breakfast Casserole är en komplett måltid i en rätt. Ägg, hash browns, korv och massor av cheddarost gör den perfekta måltiden!

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 1 timme 10 minuter

Total tid 1 timme 30 minuter

  • Värm ugnen till 350°F (om du bakar omedelbart). Smörj en 9×13 form eller en 3qt ugnsform eller spraya med matlagningsspray.

  • Bryn korven i en stor stekpanna tills ingen rosa finns kvar. Tappa av fett.

  • Lägg hashbrown, kokta korv, lök, paprika och 1 ½ koppar ost i den förberedda skålen. Blanda försiktigt ihop ingredienserna och fördela jämnt i pannan.

  • Tillsätt ägg, evaporerad mjölk, salt och peppar och italiensk krydda i en stor skål. Vispa tills det är väl blandat.

  • Häll äggblandningen över hashbrownblandningen och strö över resten av osten. Täck med folie och kyl över natten om så önskas (eller grädda omedelbart).

  • Grädda utan lock i 55-65 minuter eller tills den är genomstekt.

Grytan kan monteras och gräddas omedelbart eller täckt och kyld upp till två dagar innan gräddning. Om du använder pastöriserad äggprodukt kan den förberedas 3 dagar i förväg.
Om grytan står i kylen över natten, ta ut den från kylen 30 minuter före gräddning. Det kan kräva ytterligare 10-15 minuters tillagningstid.
Evaporerad mjölk kan ersättas med 1 1/3 koppar lätt grädde, mjölk eller mjölkfri mjölk efter eget val.

Kalorier: 474 | Kolhydrater: 19g | Protein: 25g | Fett: 33g | Mättat fett: 14g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 11g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 246mg | Natrium: 816mg | Kalium: 598mg | Fiber: 1g | Socker: 5g | Vitamin A: 932IU | C-vitamin: 23mg | Kalcium: 357mg | Järn: 2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Frukost, gryta
Kök amerikansk
ingredienser för att göra Hashbrown Frukostgryta i en skål och lagad maträtt med skrift
närbild av Hashbrown frukostgryta skuren i skivor med en titel
närbild av kokta hashbrown frukost gryta i skålen med skrift
lagad Hashbrown Frukostgryta med skrift

Source link

Rate this post

Leave a Reply