Och vi är tillbaka! I mitt sinne föreställde jag mig att Jeremey Clarkson i gamla nya Top Gear sa det efter en lång frånvaro. Alice och jag tog ett litet sabbatsår efter att ha fått vårt första barn! Hurra för barn! Kul faktum, ingenting får dig att uppskatta en cocktail i slutet av natten som ett äntligen sovande barn. Sann historia. Med det i åtanke, låt oss återvända till det goda med Hasselnöt Choklad Matcha Cocktail!

Den här har allt, nötig godhet, chokladrikedom och den där jordnära jag-känner-som-jag-gör-något-bra-för-mig-själv-men-har-fortfarande-ha-cocktailsmak av matcha .

Eftersom jag fortfarande inte är ett stort kaffefan (Thor’s Coffee, uppenbarligen trots det – och jag har vuxit att uppskatta det i en trevlig tiramisu), när vi går till ett kafé, får jag oundvikligen deras version av en blandad matcha eller chai . Plus en för den vuxna milkshaken! Det fick hjulen att snurra.

Åh, och den plötsliga förekomsten av matchagodis överallt – speciellt du Matcha Kit Kat. Jag önskar att jag kunde sluta med dig.

separera äggvitan

Allt jag behövde göra var att förvandla den där härliga godisaromen och vuxenmilkshaken (om du tror att de blandade te- och/eller kaffedryckerna är något annat än vuxenmilkshakes, så ger jag dig friheten att fortsätta låtsas) till en vuxen efter middagen ( eller före middag, eller lunch) godis.

På matcha-fronten kommer jag att vara den första att erkänna att jag är lite av en novis när det kommer till vad jag ska köpa. Jag gick med en ceremoniell från Japan och den smakade bra. Utan tvekan finns det ett helt svart hål man kan hamna i när det kommer till vad man ska köpa, varifrån, av vilken anledning etc., men jag utger mig inte för att vara en teaficionado, jag vet bara vad jag gillar. Jag är övertygad om att om du får en anständig sådan kommer du att göra en fantastisk matchacocktail.

Till chokladen rekommenderar jag (skrytsamt, stolt?) vår Homemade White Crème de Cacao. Men om du inte har tid eller lust är jag ganska säker på att detta kommer att bli fantastiskt med vad du än kan skaffa. Men det kan vara på den sötare sidan, så anpassa den enkla vaniljsirapen efter din smak.

tillsätt is i cocktailshakern

Fan, du måste experimentera genom att göra fler cocktails. Jag vet att det är ett tufft jobb, men du klarar det.

Slutligen, den enkla vaniljsirapen som jag efterlyser, det är bara vanlig enkel sirap (en blandning av socker och vatten i förhållandet 1:1) som jag hällde en vaniljstång i för den fantastiska vaniljsmaken. Om du inte har en skida som flyter runt, tillsätt en skvätt vaniljextrakt.

Nu, utan vidare, låt oss gå ner till Hasselnöt Choklad Matcha Cocktail!

Hasselnöt Choklad Matcha Cocktail

Författare: Drinkbloggen

Typ av recept: Drycker

Förberedelsedags:

Tillagningstid:

Total tid:

Serverar: 1

 • 2oz vodka
 • 1 oz vit creme de kakao
 • ½ uns hasselnötslikör
 • ¼ tsk matchapulver
 • ½ oz vanilj enkel sirap
 • Äggvita
 • Matcha pulver
 • Glastyp: coupe
 1. Gör din vanilj enkel sirap.
 2. Låt det svalna.
 3. Tillsätt vodka, vit crème de cacao, hasselnötslikör, matchapulver och äggvita i din shaker med is.
 4. Skaka den.
 5. En massa.
 6. Det finns en äggvita att emulgera och skumma i.
 7. Det är för krämig, rik, godhet.
 8. När du blir trött, dubbeltryck in din coupe.
 9. Låt det lösa sig.
 10. Krämen kommer att höja sig.
 11. Garnera med lite matcha.
 12. Gå nu och njut av din vuxna matcha blendy milkshake cocktail.

3.5.3208

19 maj 2017 | av MorganSource link

Rate this post

Leave a Reply