Vad är en sommargrill utan grillad kycklingkabobs?

Med en sås inspirerad av vårt favoritrecept för huli huli-kyckling, har dessa kabobs kyckling, ananas och grönsaker med inslag av ingefära, soja och farinsocker.

Perfekt för en bakgårdsgrill eller vilken kvällsmiddag som helst, dessa kabob ger en touch av tropiskt med varje tugga.

pläterade Hawaiian Chicken Kabobs

Ingredienser & variationer

KYCKLING: Benfria kycklinglår eller kycklingbröst utan skinn är bra i det här receptet. Bitar av nötkött eller räkor kan användas i detta recept, men tillaga dem separat från grönsakerna eftersom de kommer att laga mat i olika hastigheter.

GRÖNSAKER: Paprika, rödlök och ananasbitar är söta och färgglada, men varför inte prova hela svampar, körsbärstomater eller tjocka zucchinirundor? Potatis och morötter bör dock tillagas innan de läggs till kabobs.

MARINAD: Marinaden gör måltiden! Dessa Hawaiian-inspirerade kyckling Kabobs använder en sås mycket löst baserad på Huli Huli-kyckling, som är en hawaiiansk specialitet skapad av Ernie Morgado på 1950-talet. Även om det här receptet inte tillagas i stil med Huli Huli-kyckling, vilket är kyckling som sätts på grillen eller ett spett, men det är smakpackat och utsökt.

vitlök, ingefära, paprika, lök, kyckling, ananasjuice, sojasås, lök, ananas, olja, ketchup, siracha och farinsocker med etiketter för att göra Hawaiian Chicken Kabobs

Hur man gör Hawaiian Chicken Kabobs

  1. Förbered marinaden enligt receptet nedan & marinera kycklingen i upp till 4 timmar.
  2. Lägg förberedda grönsaker i en stor skål och blanda med 3 matskedar marinad.
  3. Trä upp kyckling och grönsaker på spett.
  4. Grilla Hawaiian kycklingkabobs tills de är genomstekta, pensla dem med resterande marinad och rotera efter behov.

PROFFSTIPS: Kassera alltid överbliven marinad som har kommit i kontakt med rått kött för att undvika skadliga bakterier som kan ha utvecklats.

grönsaker för Hawaiian Kabobs

I ugnen:

Bakade hawaiianska kycklingkabobs kommer ut perfekt i ugnen också!

  1. Förbered kycklingkabobs upp till steg 3 och grädda dem i ugnen inställd på 375°F i 12-16 minuter, tråckla och vänd på dem halvvägs.
  2. Stek dem i ca 2 minuter för en extra kolgrillad exteriör.
borsta sås på Hawaiian Kabobs innan tillagning

Tips för Juicy Kabobs

  • Blötlägg träspett i vatten i minst 30 minuter för att förhindra att de splittras eller bränns.
  • För enhetlig tillagning, skär kyckling och grönsaker i lika stora storlekar.
  • Lämna ett litet utrymme mellan varje bit på spetten. Detta gör att värmen kan cirkulera jämnt och hjälper allt laga mat i samma takt.
  • Kyckling kabobs laga snabbt; använd en kötttermometer för att säkerställa att de når 165°F utan att överkoka.
  • För bästa resultat, dra av dem från grillen några grader tidigt eftersom de fortsätter att tillagas medan de vilar.
Hawaiian Kabobs närbild

Lagring av rester

  • För bästa resultat, separera överbliven kyckling och grönsaker och förvara i en täckt behållare i kylen i upp till 3 dagar.
  • Hacka upp rester och servera dem över ris eller i en kyckling- och nudelröra.
  • Hawaiian kyckling kabobs fryser vackert! Häll upp portionerna i påsar med dragkedja och frys i upp till 1 månad. Tina i kylen över natten innan du värms upp på spisen eller i mikron.

Fler grillad kycklingfavoriter

Gjorde du dessa Hawaiian Chicken Kabobs? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

grillad Hawaiian Chicken Kabobs

5 från 78 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Hawaiian Chicken Kabobs

Grillade hawaiianska kycklingkabobs har mör kyckling, färgglada grönsaker och syrlig sås. Det är den perfekta sommarmåltiden!

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 12 minuter

Marineringstid 30 minuter

Total tid 52 minuter

Författare Holly Nilsson

  • Blanda alla ingredienser till marinaden i en liten skål eller fryspåse. Avsätt ½ kopp av blandningen för grönsakerna.

  • Lägg till kycklingen i den återstående marinaden, se till att den är väl belagd och låt den marinera i minst 30 minuter eller i upp till 4 timmar.

  • Förvärm grillen till medelhög (400°F).

  • I en stor skål, kombinera tärnad paprika, ananas och lök och blanda med 3 matskedar av den reserverade marinaden.

  • Trä upp kycklingen och grönsakerna på spett.

  • Grilla i 12 till 16 minuter eller tills de är genomstekta, vänd på spetten ofta. Pensla spetten med resten av marinaden under tillagningen.

  • Blötlägg träspett i vatten under förberedelsen så att de inte bränns eller förkolnar på grillen.
  • Skär kött och grönsaker i enhetliga storlekar för jämn tillagning.
  • En kötttermometer ska stå på 165°F när kycklingen är färdig. Ta genast bort från grillen.

Kalorier: 188 | Kolhydrater: 14g | Protein: 25g | Fett: 3g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 72mg | Natrium: 158mg | Kalium: 655mg | Fiber: 2g | Socker: 10g | Vitamin A: 1085IU | C-vitamin: 68mg | Kalcium: 22mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Kyckling, middag, förrätt, huvudrätt
Kök amerikansk
kokta Hawaiian Chicken Kabobs med en titel
Hawaiian Chicken Kabobs med syrlig bbq-sås och en titel
grillad Hawaiian Chicken Kabobs med skrift
pläterade Hawaiian Chicken Kabobs och närbild med en titel



Source link

Rate this post

Leave a Reply