För alla som letar efter ett utsökt enkelt helstekt blomkålsrecept är det här!
Det här receptet tar ett blomkålshuvud och ugnsstek det i vitlökssmör, citronskal och massor av syrlig parmesanost!

Frisk hel blomkål
- Blomkål har varit den lågkolhydrat älskling eftersom det finns så många sätt att förbereda det!
- Den här helrostade blomkålen är en fantastisk tillbehör som packar massor av smak.
- Hälsosamt, mättande och gottdetta rostade hel blomkålsrecept är lika slående på tallriken som det är gott att äta!
- Skär i skivor eller klyftor och servera som en rejäl tillbehör. Toppa med bitar av smulad bacon tillagad i ugnen.

Ingredienser/varianter
Blomkål – Välj ett tungt huvud av färsk blomkål omgiven av tjocka gröna blad. Ta bort löv och skölj smuts eller skräp från huvudet. Torka av innan kryddningen.
Smör – Vi älskar smaken av smör (naturligtvis) och hur det bryns men olivolja fungerar också.
Smaksättning – Krydda hela blomkålshuvudet som du vill! Jag håller det relativt enkelt med bara lite parmesanost och vitlökspulver men det här receptet lämpar sig väl för dina favoritkryddor och kryddor.




Hur man rostar en hel blomkål
- Putsa bort bladen, tvätta blomkålen och putsa stjälken med en vass kniv.
- Placera den i en holländsk ugn och pensla den med resten av ingredienserna.
- Täck över och grädda (ångan hjälper till att koka den) tills den är mjuk.
- Strö över parmesanost och stek tills den fått färg och är knaprig.
Sidasåser

Hur man lagrar rester
- Förvara överbliven blomkål i en täckt behållare i kylen i upp till 3 dagar.
- Värm upp genom att steka skivor i pannan, eller mosa eller hacka rester till soppor, grytor eller röror.
- Frys in portioner tätt inslagna i plastfolie och lägg dem i en påse med dragkedja i upp till 1 månad.
Fler blomkålsfavoriter
Älskade du denna helrostade vitlöksparmesan blomkål? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Vitlök Parmesan Helrostad Blomkål
Ett helt blomkålshuvud penslas med ett enkelt hemgjort vitlökssmör och bakas tills det är mjukt.
-
Värm ugnen till 375°F.
-
Skär bort bladen från blomkålshuvudet. Placera huvudet i en holländsk ugn.
-
Blanda smör, vitlök, citronskal, salt och peppar. Pensla blandningen ovanpå blomkålshuvudet.
-
Täck med folie (ångan hjälper till att koka den) och grädda i 45-55 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
-
Ta bort folien, strö över parmesanost och stek tills osten är brynt och krispig. Garnera med persilja, om så önskas.
Om du inte har en holländsk ugn kan denna bakas i en form och täckas med folie.
Kalorier: 80 | Kolhydrater: 1g | Protein: 1g | Fett: 8g | Mättat fett: 5g | Kolesterol: 21mg | Natrium: 197mg | Kalium: 60mg | Vitamin A: 360IU | C-vitamin: 11mg | Kalcium: 28mg | Järn: 0,2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.