För alla som letar efter ett utsökt enkelt helstekt blomkålsrecept är det här!

Det här receptet tar ett blomkålshuvud och ugnsstek det i vitlökssmör, citronskal och massor av syrlig parmesanost!

en helstekt blomkål med en klyfta utskuren

Frisk hel blomkål

  • Blomkål har varit den lågkolhydrat älskling eftersom det finns så många sätt att förbereda det!
  • Den här helrostade blomkålen är en fantastisk tillbehör som packar massor av smak.
  • Hälsosamt, mättande och gottdetta rostade hel blomkålsrecept är lika slående på tallriken som det är gott att äta!
  • Skär i skivor eller klyftor och servera som en rejäl tillbehör. Toppa med bitar av smulad bacon tillagad i ugnen.
ingredienser för att göra vitlöksparmesan helrostad blomkål, inklusive citron, blomkål, smör, citron och parmesanost

Ingredienser/varianter

Blomkål – Välj ett tungt huvud av färsk blomkål omgiven av tjocka gröna blad. Ta bort löv och skölj smuts eller skräp från huvudet. Torka av innan kryddningen.

Smör – Vi älskar smaken av smör (naturligtvis) och hur det bryns men olivolja fungerar också.

Smaksättning – Krydda hela blomkålshuvudet som du vill! Jag håller det relativt enkelt med bara lite parmesanost och vitlökspulver men det här receptet lämpar sig väl för dina favoritkryddor och kryddor.

Hur man rostar en hel blomkål

  1. Putsa bort bladen, tvätta blomkålen och putsa stjälken med en vass kniv.
  2. Placera den i en holländsk ugn och pensla den med resten av ingredienserna.
  3. Täck över och grädda (ångan hjälper till att koka den) tills den är mjuk.
  4. Strö över parmesanost och stek tills den fått färg och är knaprig.

Sidasåser

en klyfta rostad blomkål

Hur man lagrar rester

  • Förvara överbliven blomkål i en täckt behållare i kylen i upp till 3 dagar.
  • Värm upp genom att steka skivor i pannan, eller mosa eller hacka rester till soppor, grytor eller röror.
  • Frys in portioner tätt inslagna i plastfolie och lägg dem i en påse med dragkedja i upp till 1 månad.

Fler blomkålsfavoriter

Älskade du denna helrostade vitlöksparmesan blomkål? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

en helstekt blomkål med en klyfta utskuren

4,70 från 20 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Vitlök Parmesan Helrostad Blomkål

Ett helt blomkålshuvud penslas med ett enkelt hemgjort vitlökssmör och bakas tills det är mjukt.

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 1 timme

Total tid 1 timme 15 minuter

  • Värm ugnen till 375°F.

  • Skär bort bladen från blomkålshuvudet. Placera huvudet i en holländsk ugn.

  • Blanda smör, vitlök, citronskal, salt och peppar. Pensla blandningen ovanpå blomkålshuvudet.

  • Täck med folie (ångan hjälper till att koka den) och grädda i 45-55 minuter eller tills blomkålen är mjuk.

  • Ta bort folien, strö över parmesanost och stek tills osten är brynt och krispig. Garnera med persilja, om så önskas.

Valfritt: För mjukare blomkål, tillsätt 2 matskedar buljong eller vatten i botten av pannan.
Om du inte har en holländsk ugn kan denna bakas i en form och täckas med folie.

4,70 från 20 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 80 | Kolhydrater: 1g | Protein: 1g | Fett: 8g | Mättat fett: 5g | Kolesterol: 21mg | Natrium: 197mg | Kalium: 60mg | Vitamin A: 360IU | C-vitamin: 11mg | Kalcium: 28mg | Järn: 0,2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Sidorätt
Kök amerikansk





Source link

Rate this post

Leave a Reply