Detta stekt fläsk med krossad druvsås är en elegant men enkel och prisvärd höstmåltid av rosmarinkryddad fläskfilé i en svart druva och Marsala vinsås.

En bunden stekt fläsk med krossade druvor i en stekpanna.

Jag lagar inte stekt fläsk så ofta – jag växte helt enkelt inte upp med det, vi var en lamm- och kycklingätande familj – men när jag gör det är det oftast med frukt. Det här är underbart höstigt.–Diana Henry


Varför våra testare älskade detta

Våra testare älskade det här lätt recept producerade en “smakrik, mör stek” som skulle vara perfekt att servera på en ”högtidsfirande eller någon speciell middagssammankomst.”Vi kunde inte vara mer överens.

Anteckningar om ingredienser

 • Fläskkarré-Du behöver en urbenad fläskkarré som har varit rullskuren och knuten. Du kan göra detta själv (kolla in den praktiska videon nedan) eller spara lite tid och be din slaktare att göra det åt dig.
 • Vitlök-Att använda 6 kryddnejlika ger din stek gott om smak. Om du är vitlöksavisad kan du halvera mängden vitlök, utan problem.
 • Svarta kärnfria druvor –Det är värt att leta efter små svarta druvor eftersom de ger mest smak åt din färdiga sås.
 • Torrt Marsala vin–Detta ger en rik smak till den krossade druvsåsen. Undvik att använda söt Marsala, eftersom din pansås blir alldeles för söt. Om du inte hittar Marsala, byt ut 1 kopp torrt vitt vin och 1/2 kopp konjak.

Hur man gör detta recept

 1. Gör kryddblandningen. Använd en mortel och mortelstöt för att krossa salt, pepparkorn, rosmarin och enbär. Blanda i olivoljan för att skapa en lös pasta.
 2. Gnid fläsket. Sätt i klyftor av vitlök i små snitt i fläsket och fördela kryddblandningen över hela den utrullade fläsksteken.
 3. Kyla steken. Förvara den i kylen i minst 12 timmar och upp till 24 timmar. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter innan du steker.
 4. Koka fläsket. Rulla om och bind fläsket och tillaga det i 25 minuter vid 400°F, sänk sedan ugnen till 375°F. Häll i druvorna och 1 kopp vin och fortsätt koka tills innertemperaturen når 145°F.
 5. Gör pannsåsen. Överför det kokta fläsket och druvklasarna till ett serveringsfat, tillsätt sedan resterande Marsala och mosa eventuella lösa druvor i vätskan. Koka upp och låt sjuda till sirap. Häll såsen över fläsket och servera.

Vanliga frågor om recept

Vad betyder rullskärning av en sidfläsk?

Bra fråga. Rulla skära en sidfläsk innebär att skiva i cylindern av kött så att du slutar med en platt bit. Det här är jättebra när du vill fylla ryggraden med fyllning, som till exempel med vårt fläsk som får porchettabehandlingen.

Anledningen till att du rullar skär fläsket i det här receptet är att det låter dig få in mer av kryddsmaken djupt in i köttet. Resultatet, när det är skivat, ser ut som en välsmakande pinwheel.

Vad är skillnaden mellan svarta och röda druvor?

Svarta druvor tenderar att vara mindre och sötare än röda druvor. De används oftast vid vinframställning, medan röda druvor är avsedda för mellanmål.

Vad är Marsala-vin?

Marsalavin är ett italienskt starkvin. Det används ofta för att utveckla nötiga, karamelliserade smaker i pannsåser, mest kända kyckling Marsala. Den finns i torra eller söta varianter, men den torra varianten används oftare för salta rätter, som filet mignon med svampsås.

Hjälpfulla tips

 • För att spara lite tid, be din slaktare att urbena, skära, rulla och binda sidfläsk.
 • Om du inte har en mortel och mortelstöt för att krossa kryddorna, släng alla ingredienser i en återförslutningsbar påse och använd en kavel för att krossa dem.
 • Detta recept är lämpligt för glutenfri och mejerifri dieter.
 • Överbliven fläsk och krossad druvsås kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar. Värm i en varm ugn tills den är genomvärmd.

Fler bra recept på stekt fläsk

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Helstekt fläsk med krossade vindruvor

En bunden stekt fläsk med krossade druvor i en stekpanna.

Detta stekt fläsk med krossade vindruvor är en elegant men enkel och prisvärd höstmåltid av rosmarinkryddad fläskfilé i en svart druva och Marsala vinsås.

Prep 30 minuter

kock 14 timmar 35 minuter

Total 15 timmar 5 minuter

 • Använd en mortel och mortelstöt eller en återförslutningsbar plastpåse och en kavel och krossa saltet, pepparkornen, rosmarinbladen och enbär bär. I en liten skål, kombinera de krossade ingredienserna och oljan.
 • Rulla ut fläsket på en skärbräda eller arbetsyta och lägg det med köttsidan uppåt. Klappa den helt torr.

 • Använd spetsen på en vass kniv, gör små snitt över hela köttet och pressa in vitlökskivorna i snitten. Gnid den krossade kryddblandningen jämnt över köttet, tryck in bitar av det i snitten.

 • Lägg fläsket i en stekpanna, täck över och ställ i kylen i 12 till 24 timmar. Ta ut ur kylen och låt fläsket vila i rumstemperatur i 30 minuter.

 • Värm ugnen till 400°F (204°C).

 • Rulla fläsket hårt och hårt, håll så mycket av kryddningen inuti som du kan och bind sedan om det med mellanrum med kökssnöre (eller snöret från slaktaren).

  Du kanske vill be om hjälp från ett andra par händer när du knyter det rullade fläsket så att du inte kan repa upp det.

 • Krydda fläsket överallt med salt och peppar. Rosta med fettsidan uppåt i stekpannan utan lock i 25 minuter.

 • Sänk ugnstemperaturen till 375°F (191°C). Tillsätt alla druvor och 1 kopp Marsala till stekpannan. Fortsätt att rosta, utan lock, tills det är klart, ca 1 timme till. Fläsket är färdigt när saften blir klar om köttet är genomborrat med ett metallspett och köttets innertemperatur är 145°F (63°C).

 • Ta ut steken från ugnen och lägg fläsket och druvklasarna på en skärbräda eller ett fat. Täck över och låt vila i 15 minuter.

 • Placera stekpannan tillsammans med steksaften och de lösa druvorna på medelhög värme på spishällen, använd 2 brännare om det behövs. Rör ner 1/2 kopp Marsala. Använd en potatisstöt eller baksidan av en sked, krossa druvorna i juicen. Koka tills såsen är lätt sirapslik, 10 till 12 minuter.

 • Servera fläsket med Marsalasåsen och klasarna av rostade druvor.

 1. Minska vitlöken –Om du är känslig för vitlök, skär ner vitlöken till 3 eller 4 klyftor.
 2. Marsala substitut–Om du inte hittar torr Marsala, ersätt med en blandning av 1 kopp torrt vitt vin och 1/2 kopp konjak.
 3. Lagring-Överbliven stekt fläsk och krossad druvsås kan förvaras i kylen i en försluten behållare i upp till 4 dagar. Värm i en varm ugn tills den är genomvärmd.
 4. Diet-Detta recept är lämpligt för glutenfri och mejerifri dieter.

Servering: 1serveringKalorier: 453kcal (23 %)Kolhydrater: 19g (6 %)Protein: 52g (104 %)Fett: 13g (20 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 6gKolesterol: 143mg (48 %)Natrium: 553mg (24%)Kalium: 1020mg (29 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 12g (13 %)Vitamin A: 57IU (1 %)C-vitamin: 3mg (4 %)Kalcium: 34mg (3%)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply