Dessa hemgjorda havregrynspajer lyfter den ödmjuka, men ändå älskade havregrynskakan till stjärnstatus. För dessa förtjusande godsaker, är fluffig vaniljsmörkrämfrosting inklämd mellan två sega havrekakor.

En bunt hemgjorda havregrynspajer på ett bakplåtspapper med några fler utspridda

Anpassad från Danielle Rye | Lev väl Baka kakor | Rock Point, 2021

Dessa havregrynssmörgåsar väcker så många minnen från min barndom. En tugga av dessa kakor och du kommer att bli kär!–Danielle Rye

Vanliga frågor om havregrynspaj

Vilken är den bästa typen av kanel att baka?

Det finns två huvudtyper av kanel: Ceylon och kassia, båda gjorda av trädbark. Vilken kanel som är bäst beror på vad du gör och dina personliga preferenser. Om du är känslig för kryddor eller vill ha en mjuk smak, välj Ceylon eftersom det är det mildaste alternativet. Om du å andra sidan vill ha en seriös kanelstöt, sträck dig efter kassiakanel. Du kan hitta kassia märkt som Saigon (vietnamesisk) eller Korintje (indonesisk) kanel.

Hur påverkar den typ av bakplåt jag använder mina kakor?

Det finns många saker att tänka på när du väljer rätt kakblad för dina kakor.

För det första finns det många kakor/bakplåtar att undvika: Om ditt plåt har höga sidor kan det påverka dina kakor att jäsa ordentligt. Mörka ark kan absorbera för mycket värme, vilket gör att dina kakor bränns eller bakas för snabbt. Ark som är superblanka kan reflektera värme och förhindra att kakorna brynar jämnt. Tunna kakplåtar kan skeva i ugnen, vilket gör att saker och ting tillagas ojämnt eller rinner ihop. Isolerade kakark kan få kakorna att spridas för snabbt, vilket resulterar i kakor med tunna, krispiga kanter, eller så kan de hindra dina kakor från att brynas helt.

Matlagnings-/bakplåtar att välja: Vi rekommenderar ett tjockt, matt (inte glänsande) plåt av aluminium som är minst 15 x 12 tum (38 x 30 cm). Dina kakor behöver armbågsutrymme. Det utrymmet tillåter värme att cirkulera runt degen, tillaga dem jämnt, och pannans vikt garanterar i stort sett att den kommer att bryna dina bakverk till perfektion, utan att bli skev.

Hemgjorda havregrynspajer

En bunt hemgjorda havregrynspajer på ett bakplåtspapper med några fler utspridda

Dessa havregrynssmörgåsar väcker så många minnen från min barndom. En tugga av dessa kakor och du kommer att bli kär!

Prep 40 minuter

kock 15 minuter

Total 1 timme 15 minuter

Till vaniljsmörkrämfrostingen

Gör havrekakorna

 • Värm ugnen till 350°F (180°C). Klä tre kantade bakplåtar med bakplåtspapper eller bakmattor av silikon.

 • Vispa ihop mjöl, mald kanel, mald muskotnöt, bakpulver och salt i en stor blandningsskål tills det är väl blandat. Rör ner den snabbkokta havren.

 • I skålen på en stavmixer försedd med paddeltillbehöret eller i en stor mixerskål med hjälp av en handhållen mixer, vispa ihop smör, farinsocker och strösocker tills det är väl blandat, cirka 2 minuter.

 • Blanda i ägg, melass och vaniljextrakt tills det är helt kombinerat, se till att stoppa och skrapa ner sidorna av skålen efter behov.

 • Tillsätt de torra ingredienserna i mixern och rör tills det precis blandas.

 • Använd en 1 1/2 msk kakskopa och ös upp kakdegen på de förberedda bakplåtarna, se till att lämna 1 1/2 till 2 tum (4 till 5 cm) mellan varje kaka.

 • Grädda tills kakornas toppar stelnat och kanterna är lätt brynta, 10 till 12 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna på bakplåtarna i 5 till 10 minuter, överför sedan försiktigt till ett galler för att svalna helt.

Gör vaniljsmörkrämfrostingen

 • Vispa smöret i 2 till 3 minuter i skålen på en stavmixer utrustad med visptillbehöret eller i en stor blandningsskål med en handhållen mixer. Tillsätt konditorsockret, 1/2 kopp (60 g) åt gången, blanda i varje tillsats tills det är väl kombinerat, blanda sedan i den sista 1/4 koppen (30 g) konditorsockret tills det är helt blandat.

 • Stänk i vispgrädden och vaniljextraktet och fortsätt att blanda tills det är väl blandat.

 • När kakorna har svalnat helt, sprid eller sprid frostingen på den platta sidan av hälften av kakorna, toppa sedan med den andra halvan av kakorna.

 • Förvara kakorna i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar och låt dem få rumstemperatur innan servering.

Servering: 1smörgåskakaKalorier: 341kcal (17 %)Kolhydrater: 43g (14%)Protein: 3g (6 %)Fett: 18g (28 %)Mättat fett: 11g (69 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 1gKolesterol: 64mg (21 %)Natrium: 141mg (6 %)Kalium: 77mg (2 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 30g (33 %)Vitamin A: 681IU (14%)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 48mg (5 %)Järn: 3mg (17 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 27 april 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply