Dessa hemgjorda Twinkies konkurrerar med verkligheten från Hostess med sin fluffiga krämfyllning och sockerkaka. Precis som de från din barndom. Men bättre.

Två hemmagjorda Twinkies, med en halverad och den andra vilande ovanpå en halverad halva.

Detta hemlagade Twinkies-recept är mitt eget riff på Hostess Twinkie. Jag litar på min gula sockerkaka, lockad till den välbekanta avlånga formen via någon kreativ vikning av stanniol och en sju minuters frosting som är luftig, marängaktig och pålitligt söt som en krämfyllning. Och jag proppar i mig så mycket fyllning i sockerkakorna jag kan innehålla utan att kakorna exploderar. Vilket är lite förvånande eftersom jag aldrig har odlat ens en mager uppskattning, än mindre något som liknar den erforderliga vördnaden, för mellanmålskakan. Jag är bara inte så förtjust i dem. Ändå tycker jag att den fuktiga, smakrika smula och smaskigt söta, fluffiga fyllningen i denna gudomliga lilla smula är direkt oemotståndlig. Speciellt när det äts lite varmt – något jag kan försäkra dig om aldrig hända med en Twinkie direkt från omslaget.–Erin Carlman Weber

Vad är annorlunda med en sockerkaka?

Tekniskt sett innehåller en sockerkaka inget bakpulver eller bakpulver. Istället för dessa jäsmedel får svamparna sin luftighet från massor av vispad äggvita. Det finns många typer av sockerkakor men den luftiga konsistensen är vad de alla har gemensamt. Och, som namnet antyder, tål dessa kakor att blötläggas med sirap.

Hemgjorda Twinkies

Två hemmagjorda Twinkies, med en halverad och den andra vilande ovanpå en halverad halva.

Dessa hemgjorda Twinkies konkurrerar med verkligheten från Hostess med sin fluffiga krämfyllning och sockerkaka. Precis som de från din barndom. Men bättre.

Prep 50 min

kock 15 min

Total 1 hr 15 min

 • Värm ugnen till 350°F (175°C) och justera ugnsgallret till det nedre mittenläget.

 • För att göra dina blanka engångsformar för Twinkie, börja med en bit aluminiumfolie, helst kraftig, som är cirka 14 tum lång. Den ska bara vara lite längre än den är bred. Vik folien på mitten på längden och vik den sedan på mitten igen för att skapa en rektangel som är cirka 6 tum lång och 7 tum bred. Upprepa för att göra ett dussin rektanglar.

 • Lägg 1 ark vikt folie på din arbetsyta, med långsidan mot dig. Placera en kryddburk av standardstorlek i plast eller glas på sidan i mitten av folien, även burkens långsida vänd mot dig. Ta upp långsidorna av folien runt burken. Folien når inte hela vägen runt, och det är okej. Vik in folien runt både övre och nedre änden av kryddburken, snyggt och tätt. Du kommer att hamna i en sorts tuff situation. (Kokboksförfattaren Todd Wilbur har en video av processen här; om du är otålig, snabbspola framåt till 1:10, där handlingen börjar.) Upprepa tills du har 12 folieformar för Twinkie. Spritsa formarna med en obscent generös mängd nonstick-spray eller använd fingertopparna för att belägga formarna med vegetabilisk olja. Lägg Twinkie-formarna på en plåt eller i en långpanna.
 • Vispa ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål.

 • Värm mjölk och smör i en liten kastrull på låg värme tills smöret smält. Ta av från värmen tillsätt vaniljen. Täck för att hålla värmen.

 • Separera äggen, lägg vitorna i skålen på en stående mixer utrustad med visptillbehöret (eller, om du använder en stavmixer eller visp, en stor mixerskål) och spara äggulorna i en annan skål. Vispa vitorna på hög hastighet tills det blir skum. Tillsätt gradvis 6 matskedar av sockret och grädden av tartar och fortsätt att vispa tills vitorna når mjuka, fuktiga toppar.

 • Häll den vispade äggvitan i en stor skål och tillsätt äggulorna i den stående mixerbunken – det finns ingen anledning att rengöra skålen (eller, om du använder en stavmixer eller visp, placera helt enkelt äggulorna i en separat stor skål). Vispa äggulorna med de återstående 6 msk socker på medelhög hastighet tills blandningen är mycket tjock och en blek citronfärgad, ca 5 minuter. Tillsätt den vispade äggvitan i äggulorna, men blanda inte.

 • Strö mjölblandningen över äggvitorna och blanda sedan allt på låg hastighet i bara 10 sekunder (eller, om du använder en stavmixer eller visp, tills det är blandat men inte ordentligt blandat). Ta bort skålen från mixern, gör en brunn i ena sidan av smeten och häll den smälta smörblandningen i skålen. Vik försiktigt med en stor gummispatel tills smeten inte visar några spår av mjöl och vita och äggulor är jämnt blandade, ca 8 slag.

 • Skrapa omedelbart smeten i de förberedda formarna, fyll var och en med ca 3/4 tums smet. Grädda tills kaktopparna är ljusbruna och känns fasta och fjädrar tillbaka vid beröring, 13 till 15 minuter. Flytta formen som innehåller formarna till ett galler och låt kakorna svalna i formarna.

 • Strax innan du fyller, ta bort varje kaka från folien. Använd änden av en ätpinne och stick tre hål i botten av varje kaka, precis som i botten på riktiga Twinkies. Vicka runt spetsen på ätpinnen ganska mycket för att få plats med fyllningen. (Återigen, du kan se detta i aktion, med början på minut 3.)

 • Scoop frosting i en konditorivaror passar med en liten spets ca 1/4 tum tvärs över. Spruta in frostingen i hålen du skapade i botten av kakorna. När du fyller varje kaka, håll den i handflatan och tryck försiktigt på den så att du kan känna hur kakan expanderar, var noga med att inte överfylla kakan, vilket skulle få den att spricka.

 • Till skillnad från riktiga Twinkies kommer dessa inte att hålla på obestämd tid. De serveras bäst fortfarande lite varma.

Servering: 1delKalorier: 144kcal (7 %)Kolhydrater: 19g (6 %)Protein: 4g (8%)Fett: 6g (9 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 0,2gKolesterol: 88mg (29 %)Natrium: 80mg (3%)Kalium: 86mg (2 %)Fiber: 0,2g (1 %)Socker: 13g (14%)Vitamin A: 241IU (5 %)Kalcium: 32mg (3%)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Recept © 2011 Erin Carlman Weber. © 2011 Alla rättigheter reserverade. Allt material används med tillstånd.

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply