Hemlagad äppelmos är en höstfavorit! Med endast 4 ingredienser och mängden äpplen tillgängliga, är det den perfekta tiden att prova detta superenkla recept!

Oavsett om du gör den sötad eller osötad är äppelmos ett favoritmellanmål eller till och med efterrätt! Det här receptet kan delas upp i äppelmosspåsar eller användas som smakbas i morotskaksmuffins eller läckra bananfrukostkakor!

hemlagad äppelmos i en skål med en träslev

De bästa äpplena för äppelmos

Vi använder fasta äpplen till äppelpaj men alla typer av äpplen är bra i detta hemlagade äppelmossrecept. Prova något av följande: Granny Smith, McIntosh, Golden Delicious, Red Delicious, Jonagold och Fujis.

Ett sötare äpple ger en sötare sås medan ett syrligt äpple (som Granny Smith) ger en syrligare sås. Du kan tillsätta extra sötningsmedel om det behövs! Prova ett sortiment eller en blandning av dina favoriter.

kokta äpplen i en gryta

Hur man gör äppelmos

Äppelmos är så lätt att göra med bara 4 ingredienser.

  1. Förbered äpplen: Skala, kärna ur och hacka äpplena (enligt recept nedan).
  2. Sjuda: Koka äpplena och resten av ingredienserna i en stor gryta tills äpplena är mjuka (du kan också använda en crockpot inställd på låg i ca 3 timmar)!
  3. Mosa: Mosa ner äpplena tills du får önskad konsistens.

mosa äppelmos i en gryta

Slät eller tjock äppelmos

Mosa med en potatisstöt för en tjockare konsistens eller använd en stavmixer (eller matberedare) för att skapa en slätare äppelmos. Oavsett vad du föredrar blir detta recept utsökt!

Äpplen i en gryta med en stavmixer

Hur man förvarar hemgjord äppelmos

Hemlagad äppelmos håller sig ungefär en vecka eller tio dagar om den förvaras i kylskåpet i en tättsluten behållare.

För ett snabbt mellanmål för barn, förslut i mellanmålstora fryspåsar, eller dessa bedårande återanvändbara äppelmosspåsaroch pressa ut från ena hörnet precis som de du ser i butiken!

Kan man frysa äppelmos?

Det kan du säkert! Den blir lite lösare när den tinar, men det gör den perfekt till muffins och smoothies! Kom bara ihåg att märka fryspåsen eller behållaren den är i.

Tillsätt en skvätt kanel för att fräscha upp smaken om du vill!

Servera som tillbehör, mellanmål eller efterrätt. Det är jättegott med yoghurt eller över vaniljglass!

Så många sätt att använda äppelmos

en skål med hemgjord äppelmos som rörs om med en träslev

5 från 52 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Recept på hemlagad äppelmos

Med bara 4 ingredienser och mängden äpplen tillgängliga finns det så många anledningar att prova detta superenkla recept!

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 25 minuter

Total tid 45 minuter

  • Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen till låg sjud och täck.

  • Koka 15-20 minuter eller tills äpplena är väldigt mjuka. Ta av locket och låt sjuda ytterligare 5 minuter för att tjockna.

  • Mosa äpplen med en mos för en tjock konsistens eller mixa/puré med en stavmixer för en slät konsistens.

  • Servera varm eller kyld.

*Äppelmos kan behöva mer eller mindre socker baserat på olika äpplen. Om äpplen är väldigt söta, reducera sockret till 2 matskedar om så önskas. Om de är väldigt syrliga, lägg till mer.
Mosa med en potatisstöt för en tjockare konsistens eller använd en stavmixer för att skapa en slätare äppelmos.
Äppelmos kan blandas i en traditionell mixer. Se till att locket inte är tätt förslutet medan äpplena är varma eller att ångan kan byggas upp. Du kan behöva tillsätta lite vätska för att blanda jämnt. Om du tillsätter vätska kan den blandade såsen sjuda på medel-låg värme tills den tjocknar.

5 från 52 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 201 | Kolhydrater: 53g | Protein: 1g | Fett: 1g | Mättat fett: 1g | Natrium: 5mg | Kalium: 364mg | Fiber: 8g | Socker: 41g | Vitamin A: 184IU | C-vitamin: 16mg | Kalcium: 20mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Tillbehör, mellanmål
Kök amerikansk
hemgjord äppelmos i en skål med en sked och skriva
 hemlagad äppelmos i en vit serveringsskål som rörs om med en sked med text
 hemlagad äppelmos i en skål med en träslev och skriva
Hemlagad äppelmos i en skål och bitar av äpplen i en panna med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply