Hemlagad äppelmos är en höstfavorit! Med endast 4 ingredienser och mängden äpplen tillgängliga, är det den perfekta tiden att prova detta superenkla recept!
Oavsett om du gör den sötad eller osötad är äppelmos ett favoritmellanmål eller till och med efterrätt! Det här receptet kan delas upp i äppelmosspåsar eller användas som smakbas i morotskaksmuffins eller läckra bananfrukostkakor!
De bästa äpplena för äppelmos
Vi använder fasta äpplen till äppelpaj men alla typer av äpplen är bra i detta hemlagade äppelmossrecept. Prova något av följande: Granny Smith, McIntosh, Golden Delicious, Red Delicious, Jonagold och Fujis.
Ett sötare äpple ger en sötare sås medan ett syrligt äpple (som Granny Smith) ger en syrligare sås. Du kan tillsätta extra sötningsmedel om det behövs! Prova ett sortiment eller en blandning av dina favoriter.
Hur man gör äppelmos
Äppelmos är så lätt att göra med bara 4 ingredienser.
- Förbered äpplen: Skala, kärna ur och hacka äpplena (enligt recept nedan).
- Sjuda: Koka äpplena och resten av ingredienserna i en stor gryta tills äpplena är mjuka (du kan också använda en crockpot inställd på låg i ca 3 timmar)!
- Mosa: Mosa ner äpplena tills du får önskad konsistens.
Slät eller tjock äppelmos
Mosa med en potatisstöt för en tjockare konsistens eller använd en stavmixer (eller matberedare) för att skapa en slätare äppelmos. Oavsett vad du föredrar blir detta recept utsökt!
Hur man förvarar hemgjord äppelmos
Hemlagad äppelmos håller sig ungefär en vecka eller tio dagar om den förvaras i kylskåpet i en tättsluten behållare.
För ett snabbt mellanmål för barn, förslut i mellanmålstora fryspåsar, eller dessa bedårande återanvändbara äppelmosspåsaroch pressa ut från ena hörnet precis som de du ser i butiken!
Kan man frysa äppelmos?
Det kan du säkert! Den blir lite lösare när den tinar, men det gör den perfekt till muffins och smoothies! Kom bara ihåg att märka fryspåsen eller behållaren den är i.
Tillsätt en skvätt kanel för att fräscha upp smaken om du vill!
Servera som tillbehör, mellanmål eller efterrätt. Det är jättegott med yoghurt eller över vaniljglass!
Så många sätt att använda äppelmos

Recept på hemlagad äppelmos
Med bara 4 ingredienser och mängden äpplen tillgängliga finns det så många anledningar att prova detta superenkla recept!
-
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen till låg sjud och täck.
-
Koka 15-20 minuter eller tills äpplena är väldigt mjuka. Ta av locket och låt sjuda ytterligare 5 minuter för att tjockna.
-
Mosa äpplen med en mos för en tjock konsistens eller mixa/puré med en stavmixer för en slät konsistens.
-
Servera varm eller kyld.
Mosa med en potatisstöt för en tjockare konsistens eller använd en stavmixer för att skapa en slätare äppelmos.
Äppelmos kan blandas i en traditionell mixer. Se till att locket inte är tätt förslutet medan äpplena är varma eller att ångan kan byggas upp. Du kan behöva tillsätta lite vätska för att blanda jämnt. Om du tillsätter vätska kan den blandade såsen sjuda på medel-låg värme tills den tjocknar.
Kalorier: 201 | Kolhydrater: 53g | Protein: 1g | Fett: 1g | Mättat fett: 1g | Natrium: 5mg | Kalium: 364mg | Fiber: 8g | Socker: 41g | Vitamin A: 184IU | C-vitamin: 16mg | Kalcium: 20mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.