Det här enkla receptet på äppelsmula är det bästa sättet att ta med fräscha äpplen till bordet!
Möra och söta kanelkyssade äpplen bakas under en smörig brunsockersmuletoppning.
Med bara några enkla steg (och ingredienser som du förmodligen har till hands) är denna läckra dessert redo att sätta in i ugnen.

Vi älskar äppelrecept på hösten från mysiga äppelpajsbröd till enkla äppelpajer.
De bästa äpplena för Crumble
Granny Smith-äpplen är min personliga favorit för de flesta dessertrecept. Jag älskar deras syrliga smak och de håller formen bra.
Andra alternativ inkluderar Honeycrisp, Gala, Braeburn eller Pink Lady.

Övriga ingredienser för Apple Crumble
Förutom äpplena som nämns ovan, behöver du bara en handfull skafferiingredienser för detta äppelsmularecept.
Äppelfyllning: Lite mjöl för alla ändamål gör safterna tjockare medan kanel och socker sötar och smaksätter.
Smula topping: Smula toppingen är gjord med mjöl, kallt smör, socker och kryddor. Tillsätt gärna några finhackade pekannötter eller valnötter.

Hur man gör Apple Crumble
Ibland är det enkla bäst när det är dags att göra efterrätt. Jag älskar den här efterrätten eftersom den påminner mig om desserterna som min mamma brukade göra när jag var yngre.
- Förbered topping: Lägg pålägg i en skål och skär med en konditorivaror tills det börjar hålla ihop när du blandar det. Kyl medan du förbereder äpplen.
- Förbered äpplen: Kasta äpplen med socker, mjöl och kanel i en smord ugnsform.
- Baka: Strö över topping och grädda tills de är gyllenbruna enl receptet nedan.

Tips för en bra smula topping
- Använda sig av kallt smör i det här receptet och blanda ihop toppingen tills den börjar hålla ihop och bilda större bitar.
- Om toppingen verkar pudrigden behöver blandas längre tills den bildar större smulor.
- Kyl toppingen medan du skalar äpplena, detta hjälper till att hålla den från att smälta och håller den smulig och krispig.
- Använd fasta äpplen så att de inte tappar formen och blir mosiga under gräddningen. Överbakning kan orsaka mosiga äpplen.
- Kontrollera äppelsmulan tidigt så att äpplena inte blir överkokta annars blir de till äppelmos!

En crumble är frukt blandad med sötade kryddor som kanel, kryddpeppar, kryddnejlika, socker och lite mjöl eller majsstärkelse för förtjockning. Det är bakat med en streusel-typ topping.
Äppelsmula (som i det här receptet) är gjord med en enkel streusel topping gjord av smör, mjöl, sockerarter och kryddor.
Äppelknaster innehåller havre och nötter.
Apple Skomakare är mer en kak- eller kexliknande topping beroende på recept.
Detta enkla recept på äppelsmulor kan förvaras antingen i kylen i 24 timmar innan bakning. Om du gör i förväg, släng äpplena med en sked citronsaft så att de inte brynar för mycket.
När den är gräddad kan den förvaras eller stå på disken i upp till 2 dagar. Om du planerar att förvara den längre, skulle jag rekommendera att förvara den i kylen.
Ja, äppelsmulan kan frysas antingen före eller efter gräddningen. Tina i kylen över natten och grädda enligt anvisningarna. Om crumblen fortfarande är riktigt kall kan den behöva några minuters extra gräddningstid.
Fler Apple-recept
Älskade din familj denna Apple Crumble? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Hemlagad Apple Crumble
Hemlagad Apple Crumble är en snabb och enkel dessert full av varma och mysiga höstsmaker.
-
Värm ugnen till 375°F.
-
Lägg alla toppingsingredienser (förutom smör) i en medelstor skål. Använd en konditor för att skära i smör tills blandningen börjar hålla ihop, ca 3 minuter. Ställ in i kylen medan du förbereder äpplena.
-
Lägg äpplena i en 2qt ugnsform och blanda med socker, mjöl och kanel.
-
Strö smula topping över toppen av äppelblandningen och grädda i 35-40 minuter eller tills de är gyllene och äpplena är mjuka.
-
Servera varm med glass.
Kyl toppingen medan du förbereder äpplena, detta hjälper till att hålla den från att smälta och håller den smulig.
Använd fasta äpplen så att de inte tappar formen och blir mosiga under gräddningen. Kontrollera äpplena tidigtkan överbakning orsaka mosiga äpplen.
Att tillsätta nötter eller granola gör smulan extra knaprig.
Kalorier: 306 | Kolhydrater: 50g | Protein: 2g | Fett: 12g | Mättat fett: 7g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,5g | Kolesterol: 31mg | Natrium: 78mg | Kalium: 137mg | Fiber: 3g | Socker: 33g | Vitamin A: 406IU | C-vitamin: 4mg | Kalcium: 23mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



