Ingenting säger tröstmat som en klassisk grönböngryta på ett julbord!

I den här versionen från grunden toppas mjuka gröna bönor i en hemmagjord baconsvampgräddsås med smörig parmesanbröd. Det hela bakas tills det är bubbligt och gyllene.

Den här versionen är extra rik, krämig, smakrik och åh, så läcker.

ta en sked Bacon Grönbönsgryta ur skålen

En hemgjord version av Gröna bönor

Campbells gryta med gröna bönor har prydt semesterborden i över 60 år av goda skäl. Det är lika enkelt som det är gott och den perfekta tillbehöret för Thanksgiving.

  • I den här versionen tillför färska gröna bönor och svamp massor av smak och en perfekt mör-spröd konsistens.
  • En hemgjord krämig svampsås ersätter den kondenserade grädden av svampsoppa och är rik och dekadent.
  • Den är enkel att göra och kan förberedas upp till 48 timmar i förväg.
ingredienser för att göra hemgjord Gröna bönor

Ingredienser för att göra Gröna bönor från grunden

  • Gröna bönor: Vi föredrar färska gröna bönor i det här receptet men frysta fungerar också bra!
  • Lök & svamp: stekas i pannan och läggs till såsen för smak.
  • Bacon: Använd vanligt okokt bacon. Fettbiten från baconet används för att tillaga lök och svamp
  • Krämig sås: En enkel men dekadent sås görs med lätt grädde, kycklingbuljong och kryddor.
  • Garnering: Eftersom såsen är så dekadent har jag bytt ut den friterade löken mot en smörig, pankig topping.

Hur man gör Gröna bönor från grunden

  1. Koka bönorna. Koka haricots verts i en kastrull med vatten med en nypa bakpulver.
  2. Koka bacon tills den är knaprig, ställ åt sidan. Tillsätt lök & svamp.
  1. Vispa i lätt grädde & buljong enligt receptet nedan och låt sjuda tills det tjocknat. Rör i parmesanost och gröna bönor.
  2. Lägg gröna bönblandningen i en ugnsform och strö över bacon och toppingblandningen. Grädda tills de fått färg och bubblar.
Bacon Gröna bönor gryta innan tillagning

PROFFSTIPS: Att lägga till en nypa bakpulver till gröna grönsaker medan du kokar hjälper till att behålla sin klargröna färg utan att ändra smaken!

Hur man tar sig framåt

  • Denna gryta kan monteras och kylas upp till 48 timmar i förväg, håll brödsmulorna åtskilda tills du är redo att baka.
  • Om den har monterats i förväg, ta bort från kylen medan ugnen förvärms och lägg till ytterligare 10 minuters tillagningstid.
  • Förvara överbliven gröna böngryta täckt i kylen i upp till 3 dagar.
kokt Bacon Gröna bönor gryta i skålen

Fler Thanksgiving-sidor du inte vill missa

Älskade din familj denna Gröna bönor? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

ta en sked Bacon Grönbönsgryta ur skålen

5 från 18 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Bacon Gröna bönor gryta

Gröna bönor är rik, krämig och gjord helt från grunden!

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 45 minuter

Total tid 1 timme 5 minuter

9″x9″ eller 2 QT bakform

  • Värm ugnen till 375°F. Blanda ingredienserna till toppingen i en liten skål. Avsätta.

  • Tillsätt ½ tesked bakpulver*(se anmärkning) i en stor kastrull med vatten och koka upp. Skär bönorna på mitten och låt sjuda i 5-6 minuter eller tills de är mjuka. Dränera väl.

  • Stek under tiden baconet knaprigt i en stor stekpanna. Lägg bacon på hushållspapper för att rinna av och lämna kvar fettet i pannan. Tillsätt 2 msk smör och lök. Koka tills de är mjuka, ca 3-5 minuter.

  • Tillsätt svamp, vitlök, peppar, salt (eller efter smak), fågelkrydda och timjanblad. Koka tills svampen har släppt saften och är mjuk, ca 5-7 minuter. Rör ner mjöl och koka 1 minut till.

  • Tillsätt grädden och kycklingbuljongen. Sjud i 5 minuter eller tills den tjocknat.

  • Ta av från värmen och rör ner parmesanost. Blanda med avrunna haricots verts.

  • Lägg i en 2qt ugnsform, toppa med bacon och ströbrödsblandning och grädda 25-30 minuter eller tills det är bubbligt och ströbrödet har fått färg.

* Bakpulver är valfritt men kommer att hålla gröna grönsaker som bönor och broccoli ljusgröna efter tillagning. Det ändrar inte smaken om det används i små mängder.
Salt kan tillsättas efter smak med peppar och kryddor. Jag tycker att med bacon, ost och buljong har receptet tillräckligt med salt för vår smak.
Denna gryta kan monteras och kylas upp till 48 timmar i förväg, håll brödsmulorna åtskilda tills du är redo att baka.
Om den har monterats i förväg, ta bort från kylen medan ugnen förvärms och lägg till ytterligare 10 minuters tillagningstid.

5 från 18 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Servering: 0,5kopp | Kalorier: 190 | Kolhydrater: 12g | Protein: 6g | Fett: 14g | Mättat fett: 8g | Transfett: 1g | Kolesterol: 38mg | Natrium: 403mg | Kalium: 314mg | Fiber: 3g | Socker: 3g | Vitamin A: 901IU | C-vitamin: 12mg | Kalcium: 105mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Gryta, tillbehör
Kök amerikansk
fat av Bacon Gröna bönor Gryta med en sked och en titel
fat av Bacon Gröna bönor Gryta med en titel
ta en sked Bacon Grönbönsgryta ur skålen med skrift
bacon gröna bönor gryta i ett fat med en sked och skriva





Source link

Rate this post

Leave a Reply