Ingenting säger tröstmat som en klassisk grönböngryta på ett julbord!
I den här versionen från grunden toppas mjuka gröna bönor i en hemmagjord baconsvampgräddsås med smörig parmesanbröd. Det hela bakas tills det är bubbligt och gyllene.
Den här versionen är extra rik, krämig, smakrik och åh, så läcker.

En hemgjord version av Gröna bönor
Campbells gryta med gröna bönor har prydt semesterborden i över 60 år av goda skäl. Det är lika enkelt som det är gott och den perfekta tillbehöret för Thanksgiving.
- I den här versionen tillför färska gröna bönor och svamp massor av smak och en perfekt mör-spröd konsistens.
- En hemgjord krämig svampsås ersätter den kondenserade grädden av svampsoppa och är rik och dekadent.
- Den är enkel att göra och kan förberedas upp till 48 timmar i förväg.

Ingredienser för att göra Gröna bönor från grunden
- Gröna bönor: Vi föredrar färska gröna bönor i det här receptet men frysta fungerar också bra!
- Lök & svamp: stekas i pannan och läggs till såsen för smak.
- Bacon: Använd vanligt okokt bacon. Fettbiten från baconet används för att tillaga lök och svamp
- Krämig sås: En enkel men dekadent sås görs med lätt grädde, kycklingbuljong och kryddor.
- Garnering: Eftersom såsen är så dekadent har jag bytt ut den friterade löken mot en smörig, pankig topping.




Hur man gör Gröna bönor från grunden
- Koka bönorna. Koka haricots verts i en kastrull med vatten med en nypa bakpulver.
- Koka bacon tills den är knaprig, ställ åt sidan. Tillsätt lök & svamp.
- Vispa i lätt grädde & buljong enligt receptet nedan och låt sjuda tills det tjocknat. Rör i parmesanost och gröna bönor.
- Lägg gröna bönblandningen i en ugnsform och strö över bacon och toppingblandningen. Grädda tills de fått färg och bubblar.

Hur man tar sig framåt
- Denna gryta kan monteras och kylas upp till 48 timmar i förväg, håll brödsmulorna åtskilda tills du är redo att baka.
- Om den har monterats i förväg, ta bort från kylen medan ugnen förvärms och lägg till ytterligare 10 minuters tillagningstid.
- Förvara överbliven gröna böngryta täckt i kylen i upp till 3 dagar.

Fler Thanksgiving-sidor du inte vill missa
Älskade din familj denna Gröna bönor? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Bacon Gröna bönor gryta
Gröna bönor är rik, krämig och gjord helt från grunden!
9″x9″ eller 2 QT bakform
-
Värm ugnen till 375°F. Blanda ingredienserna till toppingen i en liten skål. Avsätta.
-
Tillsätt ½ tesked bakpulver*(se anmärkning) i en stor kastrull med vatten och koka upp. Skär bönorna på mitten och låt sjuda i 5-6 minuter eller tills de är mjuka. Dränera väl.
-
Stek under tiden baconet knaprigt i en stor stekpanna. Lägg bacon på hushållspapper för att rinna av och lämna kvar fettet i pannan. Tillsätt 2 msk smör och lök. Koka tills de är mjuka, ca 3-5 minuter.
-
Tillsätt svamp, vitlök, peppar, salt (eller efter smak), fågelkrydda och timjanblad. Koka tills svampen har släppt saften och är mjuk, ca 5-7 minuter. Rör ner mjöl och koka 1 minut till.
-
Tillsätt grädden och kycklingbuljongen. Sjud i 5 minuter eller tills den tjocknat.
-
Ta av från värmen och rör ner parmesanost. Blanda med avrunna haricots verts.
-
Lägg i en 2qt ugnsform, toppa med bacon och ströbrödsblandning och grädda 25-30 minuter eller tills det är bubbligt och ströbrödet har fått färg.
Salt kan tillsättas efter smak med peppar och kryddor. Jag tycker att med bacon, ost och buljong har receptet tillräckligt med salt för vår smak.
Denna gryta kan monteras och kylas upp till 48 timmar i förväg, håll brödsmulorna åtskilda tills du är redo att baka.
Om den har monterats i förväg, ta bort från kylen medan ugnen förvärms och lägg till ytterligare 10 minuters tillagningstid.
Servering: 0,5kopp | Kalorier: 190 | Kolhydrater: 12g | Protein: 6g | Fett: 14g | Mättat fett: 8g | Transfett: 1g | Kolesterol: 38mg | Natrium: 403mg | Kalium: 314mg | Fiber: 3g | Socker: 3g | Vitamin A: 901IU | C-vitamin: 12mg | Kalcium: 105mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



