Hemlagad Cajun-krydda tar dina recept till nästa nivå! Lägg till skaldjur, kyckling, grönsaker, biff och mer. Gjord med en mängd olika kryddor och kryddor, den är smakrik, syrlig och lite kryddig!

Hemlagad cajunkrydda i burk.

Vi älskar att piska ihop hemgjorda kryddor här på Stay at Home Chef-hushållet! De är så lätta att göra och är så mycket bättre än köpta saker. Idag vill vi presentera vårt speciella recept för hemlagad Cajun-krydda! Vi älskar att lägga till dessa Cajun-kryddor till rätter som räkor, kyckling, biff och grönsaker. Vi lägger till den till hamburgare för en unik Cajun-smak. Denna typ av smaksättning har sitt ursprung i Louisiana, hemmet för Cajun-matlagning. Den är vanligtvis gjord med kryddor och örter som paprika, lök och vitlökspulver, oregano och cayennepeppar – för att nämna några. Olika kockar gillar att lägga till olika kryddor, men tanken är densamma: den används för att ge en kick till vad du än stoppar i! Det är en del av skönheten med denna kryddblandning, eftersom du kan känna dig fri att bli riktigt kreativ. När du har vårt Cajun-kryddorrecept till hands, vill du lägga till det till nästan allt.

Färska örter kontra torkade kryddor:

Medan vi älskar att använda färska örter, finns det några recept som kräver torkade kryddor av en anledning. Vårt hemlagade Cajun-kryddarecept är ett av de recept som görs bäst med torkade kryddor. Du kan också stöta på malda kryddor. I vilket fall som helst, välj alltid torkad för att göra din egen Cajun kryddblandning. Det kommer att passa perfekt i dina Cajun-inspirerade skapelser.

Var kommer Cajun Food ifrån?

Cajun mat har sitt ursprung i New Orleans. Det är en underbar kombination av det sydländska och franska köket och har en seriös smak. Det finns ofta i bukten i Louisiana, och enligt lokalbefolkningen togs det över av fransmännen i slutet av 1700-talet. Cajun mat är djärv, rustik och fyllig. Det innehåller ofta kött, och många recept kan göras i en panna. Kända rätter som jambalaya och languster är Cajun!

Vad är skillnaden mellan Cajun och kreolsk krydda?

Cajun och kreolska kryddor jämförs ofta eftersom de är ganska lika! Det finns dock stor skillnad i vilka typer av kryddor, örter och kryddor som används i varje. Cajun-kryddor tenderar att innehålla många olika sorters paprika (som svart och cayennepeppar). Kreolsk krydda görs med ett bredare utbud av örter som rosmarin.

Är Cajun-krydda detsamma som chilipulver?

Cajunkrydda görs vanligtvis med någon typ av chilipulver, men det finns så mycket mer i det! Vi föredrar att använda cayennepeppar i vår version, men du kan gärna lägga till lite chilipulver i din om du vill ha lite mer krydda. En av de bästa delarna med att skapa din egen hemgjorda krydda är friheten du har att lägga till vilka extra ingredienser du vill!

Kryddnivå:

Vår hemlagade Cajun-krydda är inte alltför kryddig, men den innehåller cayennepeppar. Om du gillar att sätta på värmen till dina rätter, lägg gärna till lite mer. Om du inte gillar kryddig mat kan du utelämna det. Du kan också leka med hur mycket eller lite salt du tillsätter. Det finns något för alla smakpreferenser!

Serveringsförslag:

Rätterna nedan kräver en kombination av kryddor som du kan återskapa när du gör vårt hemlagade Cajun-kryddarecept!

Du kan också lägga lite av denna krydda ovanpå sallader eller i dips! Ett av våra favoritsätt att använda det är ovanpå guacamole!

Vy ovanifrån av de olika kryddorna som ingår i hemlagad cajunkrydda.

Förvaringsinstruktioner:

Förvara din hemmagjorda Cajun-krydda i en burk som du kan stänga tätt. Satsa på en liten glasburk för bästa resultat! Vi rekommenderar att du förvarar den i ett skåp eller ditt skafferi. Det kommer att hålla i upp till 1 år.

Om du gillar det här receptet kanske du är intresserad av dessa andra läckra Cajun-inspirerade recept:

Se videon nedan där Caytlin kommer att leda dig genom varje steg i detta recept. Ibland hjälper det att ha en bild, och vi har alltid täckt dig med vår matlagningsprogram. Du kan hitta den kompletta samlingen av recept på Youtube, Facebook Watch, eller vår Facebook sidaeller här på vår hemsida med deras motsvarande recept.Source link

Rate this post

Leave a Reply