Dessa hemgjorda kola-kokos Oreos har en krämig karamellfyllning som är inklämd mellan två chokladkakor och rullad i kokos. De är oändligt mycket bättre än allt du får ut av ett paket.

En hög med hemgjorda kola-kokos oreos och ett glas mjölk

Av Jessie Sheehan, 2021

Precis när vi trodde att Oreos inte kunde bli bättre, kommer detta recept på hemlagad kola-kokos “Oreos”. Våra testare kallar dem “dekadenta och läckra” och vi kunde inte vara mer överens.–Angie Zoobkoff

En hög med hemgjorda kola-kokos oreos och ett glas mjölk

Vanliga frågor om hemlagad kola-kokos Oreos

Vad är svart kakaopulver?

Svart kakaopulver är ett kakaopulver som har varit kraftigt nederländskt bearbetat. Den resulterande produkten har en slät smak och en mycket mörkare färg än naturlig eller vanlig holländsk bearbetad kakao. Det kan användas som en naturlig ingrediens för att uppnå en mycket mörk färg i bakverk.

Hur ska du förvara dessa hemmagjorda Oreos så att de inte blir mjuka?

Dessa kakor avnjuts bäst den dagen de görs, men om du vill förvara dem längre rekommenderar vi att du förvarar kakorna och fyller i separata lufttäta behållare och sätter ihop dem när du vill njuta av dem.

En hög med hemgjorda kola-kokos oreos och ett glas mjölk

Hemlagad kola-kokos Oreos

En hög med hemgjorda kola-kokos oreos och ett glas mjölk

Dessa hemgjorda kola-kokos Oreos har en krämig karamellfyllning som är inklämd mellan två chokladkakor och rullad i kokos.

Prep 45 minuter

kock 30 minuter

Total 2 timmar

Till karamell-kokosfyllningen

Till choklad Oreo-wafers

Gör kola-kokosfyllningen

 • Kombinera farinsocker, smör och grädde i en medelstor kastrull på medelvärme och låt koka upp, rör om då och då. Koka i 2 minuter. Sänk värmen till medel och låt sjuda i cirka 2 minuter till, rör om då och då.

 • Ta av från värmen och tillsätt vanilj och salt. Låt svalna till rumstemperatur.

 • Överför karamellen till en stavmixer försedd med paddelfästet, tillsätt konditorernas socker och mixa på låg hastighet tills den är slät, cirka 1 minut. Tillsätt kokosen och blanda tills det är blandat. Skrapa ner i en skål. Fyllningen kan se lös ut vid det här laget, men den kommer att stelna när den sitter.

Gör choklad Oreo wafers

 • Klä två kantade bakplåtar med bakplåtspapper.

 • I en medelstor skål, vispa ihop mjöl, kakaopulver och salt.

 • Vispa smöret och sockret på medelhastighet tills det är ljust och fluffigt, cirka 1 minut, i skålen på en mixer med paddeltillbehör, och skrapa skålen med en flexibel spatel efter behov.

 • Sänk hastigheten till låg, tillsätt ägget och vaniljen och fortsätt att blanda tills det blandas, cirka 1 minut, skrapa bunken efter behov.

 • Tillsätt de torra ingredienserna på en gång och blanda bara tills det är blandat.

 • Använd händerna eller en smidig spatel för att knåda eller rör om degen kort. Det blir ganska klibbigt och det här är ok. Dela degen i fjärdedelar och lägg en fjärdedel på en stor plåt med bakplåtspapper.

 • Lägg ytterligare ett stort bakplåtspapper ovanpå degen och kavla ut den tills den är cirka 6 mm tjock. Förbered en liten skål med kakao för att doppa din kakform.

 • Ta bort det översta lagret av pergament och börja trycka en 2-tums (5 cm) kakformare i degrektangeln, doppa skäraren i kakaopulver varje gång du gör det. När rektangeln är täckt i cirklar, lägg den på en bakplåt, fortfarande på sin pergamentplåt, och ställ in i frysen. Kyl i 20 minuter.

 • Ta ut degrektangeln från frysen och börja ta bort rånen. Du måste dra bort pergamentet underifrån var och en. Lägg rån på de förberedda bakplåtarna. Skivorna sprider sig inte så mycket så de kan placeras ganska nära varandra, cirka 24 skivor per bricka. Samla ihop resterna och ställ åt sidan.

 • Upprepa skärnings- och kylningsprocessen med de återstående degkvartarna och eventuella rester.

 • När alla rån har lagts på bakplåtar, frys i 20 minuter.

 • Medan rån svalnar, förvärm ugnen till 350°F (177°C).

 • Grädda en plåt i taget tills den har plattats ut och börjar bli knaprig, cirka 15 minuter, roterande halvvägs. Låt rånorna svalna innan du fyller dem.

Fyll choklad Oreo wafers

 • Lägg kokosnöten i en liten grund skål och lägg en matsked kola-kokosfyllning på undersidan av hälften av rånen med hjälp av en matskedsskeda om du har det. Tryck ner ytterligare en rån ovanpå fyllningen tills den börjar sticka ut sidorna.

 • Rulla sidorna i kokosen. Upprepa med de återstående skivorna.

 • Servera omedelbart eller lägg i en lufttät burk på bänken i upp till 3 dagar. Kakorna avnjuts bäst dagen de görs.

Servering: 1OreoKalorier: 287kcal (14%)Kolhydrater: 35g (12%)Protein: 2g (4 %)Fett: 17g (26 %)Mättat fett: 12g (75 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 1gKolesterol: 40mg (13 %)Natrium: 209mg (9 %)Kalium: 126mg (4 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 27g (30 %)Vitamin A: 377IU (8%)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 31mg (3%)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 22 mars 2022

Recept © 2022 Jessie Sheehan. Foton © 2022 David Leite. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply