Hemlagad corned beef, och dess corned beef kryddblandning, är galet lätt att göra. Det är i huvudsak bringa som har fått en makeover genom att låta den ligga kvar i en lätt saltlake med kryddor och sedan långsamt bräseras tills den faller sönder mjuk. Så här gör du den (inklusive en slowcooker-variant).

Flera skivor hemlagad corned beef i en smörgås på ett träbord.

Hemlagad corned beef definierar liksom Saint Patrick’s Day. Och om du har hört talas om det men inte upplevt det, eller kanske sänkt några smörgåsar av det men fortfarande inte är helt säker på vad corned beef är, är det i huvudsak brisket som har dröjt sig kvar i en saltlösning av corned beef-kryddor i några dagar . Det blir lite salt och lite väldoftande av kryddor och, som det visar sig, kan det vara bra för dig.

Se, dess saltlösning är i huvudsak en betningsvätska. Och du har säkert hört surret de senaste åren om hur hälsosamma inlagda saker är, ja? Det enda logiska att göra är alltså att sylta och konsumera rikliga mängder corned beef. Höger?! Eller om du inte köper det, tänk på att en gång om året är vi alla irländare. Observera att du måste börja med corned beef ungefär en vecka innan du tänker sätta dig vid bordet. #värt det

Vad är first cut brisket?

En hel primal brisket väger 10 till 16 pounds och utgör två subprimal snitt som delas av ett lager av fett. Den 5 till 9-pund “första skärningen”, ibland kallad “platta skärningen”, är en komplett muskel och är relativt mager. Den 5-till-7-pund “andra snittet”, aka “point cut” innehåller mer fett, eller däck, och sitter på toppen. Det här receptet kräver första snittet, men jag har framgångsrikt gjort det med båda snitten.

Två bilder: vänster första snittet av bringa, höger det andra snittet av bringa
: Kōsh

Vad är rosa salt?

Rosa salt är ett härdande salt som innehåller nitrit. Det gör några speciella saker med kött: Det ändrar smaken, bevarar corned beefs röda färg, förhindrar fett från att utveckla härskna smaker och – viktigast av allt vid hushållning – hindrar många bakterier från att växa.

Det säljs under olika varumärken, inklusive tonad kurblandning (eller TCM), DQ Curing Salt, Prague Mix #1, Curing Salt #1 och Insta-Cure Salt #1. Köp inte Insta Cure #2, som används för lufttorkat kött som inte är tillagat, som pepperoni, hård salami, genuasalami, prosciuttiskinka, torkad bondkorv, capicola och liknande. Och blanda inte ihop detta rosa salt med Himalayas rosa salt, som är helt annorlunda.

Rosa härdningssalt : Jes

Hur kan jag göra detta till corned beef och kål?

För att göra corned beef med kål och potatis, gör först fettet från lite bacon som du har skurit i tändsticksstorlekar eller tärningar i en stor kastrull eller gryta på medelvärme. Släng i några stora klyftor eller stora bitar av grönkål och koka, vänd efter behov, tills kanterna är lätt bruna. Detta kommer att ge lite extra smakkänsla till kålen.

Tillsätt lite av den reserverade matlagningsvätskan från corned beef till grytan. Kasta sedan lite klumpar potatis och den skivade corned beef med kålen, täck över och koka tills kålen är mjuk. (Om du föredrar att potatisen inte får någon kålsmak eller färg, koka den separat i saltat vatten.) Hur som helst, täck över och koka tills kålen och potatisen är mjuka. Vätskan som ångar kålen blir sedan en läcker sås som du om du vill kan röra en matsked dijonsenap i.

En vit tallrik med corned beef och kål : Brent Hofacker

Hur kan jag laga detta i en slow-cooker?

Placera den saltlagda bringan i din slow cooker och tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka köttet. Om hela bringan inte får plats, skär av en mindre del som passar och reservera den återstående brisketen. Tillsätt 2 matskedar av beläggningsblandningen för cornedbeef-krydda i långsamkokaren och koka på låg tills bringan är gaffelmör, cirka 7 timmar. Ta bort den från matlagningsvätskan, som kan reserveras för servering om så önskas.

Skiva corned beef och servera den varm eller sval, slå in den och ställ den i kylen i upp till en vecka. Är du nyfiken på att höra mer om att få den perfekta cornedbeef från din slow cooker? Kolla in vad vår testare Jackie G. hade att säga i sin TC-kommentar nedan. (Spoilervarning: Hon förvandlade sin överblivna saltlagda brisket till hemgjord pastrami, natch.)

Vad innehåller corned beef kryddblandningen?

Corned beef kryddblandningar, eller pickling kryddor, varierar från kock till kock. Men det är säkert att säga att svartpepparkorn, senapsfrön, korianderfrön, kryddpeppar, muskotblomma, kanel, lagerblad, kryddnejlika och ingefära kommer att vara en del av det. Vår tillsätter krossade rödpepparflingor för lite värme.

Hemlagad Corned Beef

Flera skivor hemlagad corned beef i en smörgås på ett träbord.

Hemlagad corned beef är galet lätt att göra. Det är i huvudsak bringa som har fått en makeover genom att låta den ligga kvar i en lätt saltlake med kryddor och sedan långsamt bräseras tills den faller sönder mjuk. Så här gör du den (inklusive en slowcooker-variant).

Prep 30 min

kock 3 timmar

Total 5 d 3 timmar

Gör saltlösningen

  • I en pott som är precis tillräckligt stor för att rymma bringan, kombinera vatten, salt, socker, rosa salt, vitlök och 2 msk pickling krydda. Låt koka upp, rör om tills saltet och sockret lösts upp. Ta bort grytan från värmen, låt saltlaken svalna till rumstemperatur och ställ sedan i kylen tills saltlaken är helt kyld. För en snabb kyla: Koka upp 1/2 liter vatten, tillsätt saltlakeingredienserna och rör om tills det lösts upp. Dra av grytan från värmen och tillsätt 1/2 liter is och vatten. Se till att vattnet är kallt innan du lägger på bringan.
  • Placera bringan i den kylda saltlaken och väg den med en tallrik för att hålla den nedsänkt. Kyl i 5 dagar, vänd på bringan en eller två gånger.

  • Ta bort bringan från saltlösningen och kassera saltlaken. Skölj bringan noggrant under kallt rinnande vatten. (Oroa dig inte, du sköljer bara av saltlakelösningen från ytan av bringan. Saltlaken kommer att fortsätta att tränga igenom nötköttet och göra sin avsevärda magi.)

Koka corned beef

  • För att göra corned beef i din slow cookerse Slow Cooker Variation i FAQs ovan.För att göra corned beef på spishällen, sträck dig ännu en gång efter en kruka precis stor nog att rymma bringan. Placera den saltlagda bringan inuti och tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka köttet. Tillsätt 2 matskedar syltkrydda och låt koka upp, sänk sedan värmen, täck över och låt sjuda försiktigt i cirka 3 timmar, eller tills bringan är gaffelmör. Du vill vara säker på att det alltid finns tillräckligt med vatten för att täcka bröstet. Du kan behöva fylla på vattnet då och då om det blir för lågt.
  • När cornedbeefen är färdig, ta bort den från matlagningsvätskan, som kan reserveras, och lägg den på en skärbräda. Skiva corned beef och servera den varm, med kål och potatis om så önskas (se varianten i vanliga frågor) eller kyl den, slå in den och kyl den i upp till en vecka för att använda i denna Reuben-smörgås. Det är inte heller för shabby i corned beef-hash. Du kan droppa matlagningsvätskan över kålen och grönsakerna eller täcka och kyla vätskan och värma upp den tillsammans med din överblivna corned beef.

Servering: 1delKalorier: 309kcal (15 %)Kolhydrater: 1gProtein: 23g (46 %)Fett: 23g (35 %)Mättat fett: 7g (44 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 11gKolesterol: 84mg (28 %)Natrium: 1898mg (83 %)Kalium: 463mg (13 %)C-vitamin: 42mg (51 %)Kalcium: 11mg (1 %)Järn: 3mg (17 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

David säger

David Leite karikatyr

Det här hemmagjorda cornedbeef-receptet är så jäkla gott, det räcker nästan för att få mig att överväga att konvertera tillbaka till katolicismen. The One och jag älskar det absolut. Jag har gjort det här receptet från Michael Ruhlman i flera år, och självklart piskar jag upp det varje St. Patty’s Day. (Det första fotot nedan är att jag håller på att bli skurk. Istället för att använda första snittet bröst, använde jag den extremt feta andra snittet, eftersom det var allt jag hade i frysen. Jag trimmade mycket av fettlocket. Vi får se hur Det visar sig. Håll utkik.) Genom åren har jag lekt lite med ingredienserna till saltlake: mer lagerblad, lite mer ingefära, mer pepparkorn. Jag gillar inte särskilt corned beef och kål, så The One och jag går direkt till corned beef-mackor eller Reuben-mackor och, naturligtvis, corned beef-hash. När vädret blir varmare — kommer det någonsin att hända, Gud? (Jag sa att jag blir riktigt religiös när det är dags för corned beef) – Jag vill göra pastrami, som egentligen bara är en rökt kusin till corned beef.

andra skär-brisket

Nåväl, att använda den andra cut visade sig vara ett klokt drag. Du kan alltid bli av med fett, men du kan inte lägga till det. Omtänksam putsning innan saltningen och noggrann skärning efter att köttet var tillagat gav saftigt, mört, minnesvärt corned beef – det bästa jag någonsin gjort (nedan). Så från och med nu är det andra steget för oss.

Kokt Corned Beef

Source link

Rate this post

Leave a Reply