Hemgjorda djurkex sparkar butiksköpta djurkex till trottoarkanten. Tillverkade från grunden, dessa gör-det-själv-djurkex är relativt hälsosamma och anmärkningsvärt lätta att göra. Så här gör du din egen.

Olika former av hemgjorda djurkex liggande på en svart tavlabakgrund.

Om du är som de flesta amerikaner i en viss ålder, framkallar omnämnandet av djursmäll minnen av nyfikna små varelser som hålls fångna i små kartonger som liknar Barnums cirkusbilar. Inte mer. Inte efter att du har provat det här hemlagade receptet för djurkex från kokboksförfattaren Ivy Manning. “Jag älskade kex som barn”, förklarar Manning. “Men som vuxen tycker jag att de är för söta och intetsägande på samma gång.” Ibland tenderar minnet att vara mer förlåtande än vad det borde när det gäller smak och konsistens, eller hur? Hon har fixat det. Vad vi tror att du kommer att tänka på framöver är denna fantastiskt smakande kaka gjord med helt naturliga ingredienser och massor av kärlek. Så här gör du din egen från grunden.–David Leite

Vanliga frågor om hemgjorda djurkex

Vilka är de bästa formerna för kex?

Okej, så namnet “djurkex” får en att förvänta sig att dessa kakliknande kex är i form av, du vet, tonåriga djur. Som elefanter och björnar och så vidare. Men vi är inte motvilliga till tanken att sträcka oss efter de kakformar du än råkar ha till hands, oavsett om de är i form av ett djur, hjärta, ängel, dreidel eller vintage mustang cabriolet. Det är smaken som räknas.

Hur gör jag havremjöl?

Detta kan vara ännu enklare än du kanske förväntar dig. Du skaffa bara havregryn i en mixer tills den är fin och pudrig. Det är allt. Havremjöl!

Hemlagad Djurkex

Olika former av hemgjorda djurkex liggande på en svart tavlabakgrund.

Hemgjorda djurkex sparkar butiksköpta djurkex till trottoarkanten. Dessa frostade kakor är gjorda från grunden och är relativt hälsosamma och anmärkningsvärt lätta att göra. Så här gör du din egen.

Prep 40 minuter

kock 20 minuter

Total 2 timmar

Gör djurkex

  • Pulsera eller vispa universalmjölet, havremjölet, farinsocker, strösocker, citronskal, bakpulver och salt i skålen på en matberedare eller i en stor skål. Tillsätt smöret och mixa cirka 15 gånger om du använder en matberedare eller använd en konditormixer eller fingrarna för att skära smöret i mjölblandningen tills det liknar grovt mjöl.

  • I en stor vätskemätare, kombinera kärnmjölk, honung och vanilj och rör om tills honungen har lösts upp. Tillsätt till mjölblandningen och pulsa eller rör om med en träslev tills degen precis går ihop. Ta ut degen från processorn eller skålen och knåda försiktigt på en lätt mjölad yta tills den är slät, cirka 10 gånger. Dela degen i 2 delar, forma dem till lika stora skivor, slå in dem i plastfolie och ställ i kylen i minst 1 timme och upp till 2 dagar.

  • Värm ugnen till 375°F (190°C). Klä 2 plåtar med bakmattor av silikon eller bakplåtspapper.

  • Packa upp degen och lägg 1 skiva på en väl mjölad yta. Kavla ut degen tills den är 1/8 tum tjock, lyft och rotera degen för att se till att den inte fastnar på arbetsytan. Du kan behöva strö över ytan med mer mjöl om det behövs.

  • Använd lätt mjölade kakformar för att skära ut djurformer. Använd en lätt mjölad bänkskrapa eller offsetspatel och flytta utskärningarna till de förberedda bakplåtarna. Rulla om resterna en gång och skär ut dem. Grädda kexen tills de är ljust gyllenbruna runt kanterna, 6 till 10 minuter, rotera bakplåten en gång bakifrån och framåt medan du bakar. Kyl kexen på plåten tills de stelnar, 5 minuter, och överför dem sedan till ett galler för att svalna till rumstemperatur. Medan den första satsen kex svalnar upprepar du rullning, skärning och bakning med den återstående degen och degrester.

Gör frostingen

  • I en liten skål, kombinera konditorernas socker, citronsaft och mjölk och rör om tills det är slätt.

Frosta djurkexen

  • Bred ett tunt lager frosting över varje djurkex, strö strössel över kexen direkt efter att du frostat, om så önskas. Låt dem stå i rumstemperatur tills frostingen är helt stel, minst 1 timme. Förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 1 vecka.

Servering: 1kakaKalorier: 62kcal (3%)Kolhydrater: 12g (4 %)Protein: 1g (2 %)Fett: 1g (2 %)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 1gKolesterol: 3mg (1 %)Natrium: 15mg (1 %)Kalium: 23mg (1 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 8g (9 %)Vitamin A: 34IU (1 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 9mg (1 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 5 september 2014

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply