Hemlagad frukostkorv. Har du någonsin föreställt dig något sådant? Ännu viktigare, har du någonsin smakat något sådant?! Vi försäkrar dig att det inte finns någon väg tillbaka till att köpa i butik med tanke på hur löjligt enkelt och skandalöst överseende det är. Så här gör du korvbiffar och hur du lagar dem.

Om du redan har tittat på ingredienslistan vet du att det blir en STOR sats hemlagad frukostkorv. Vi är helt okej med det eftersom vi inte vill ha en korvförråd redo i frysen. Men vi förstår om tanken på att göra 5 pund hemgjord frukostkorv verkar lite (eller, låt oss inse det, mycket) överväldigande. Oroa dig inte. Receptet kan lätt skalas ner för att passa mindre hushåll.

Du kan halvera receptet eller, om du vill göra ännu mindre, kan du skala ner det ännu mer och göra bara ett enda kilo korv. För ja, det är så enkelt att göra sin egen hemgjorda frukostkorv att man bara kan blanda ihop lite på en lördagsmorgon och fräsa upp den i en stekpanna. Och eftersom vi vet att du inte har tid att bryta ihop siffror, gjorde vi uträkningen åt dig. Kolla bara in den mindre batchvarianten efter receptet.–Angie Zoobkoff

HUR GÖR JAG FRUKOSTKORV UTAN KÖTTKVARN?

Detta recept kräver en köttkvarn, men om du inte har en, inga problem. Be bara din vänliga lokala slaktare att mala lite fett fläsk åt dig. När du kommer hem är det bara att blanda ihop det med resterande ingredienser för hand. (Kasta INTE allt i en matberedare, annars kommer du att emulgera fettet och köttproteinerna, vilket är ett vetenskapligt sätt att säga att du kommer att sluta med en mycket konstigt strukturerad korv.)

  • Blanda alla ingredienser i en rostfri skål tills de är väl blandade. Täck över och kyl i 2 timmar.

  • Lägg dina köttkvarnsdelar eller tillbehör i frysen för att kyla samtidigt som du lägger ingredienserna i kylen. Ställ in din köttkvarn med den minsta formen enligt tillverkarens anvisningar. Arbeta i omgångar, mata in köttblandningen i malröret och mal korvblandningen i en separat skål.

  • Mät cirka 2 ounce (57 gram eller cirka 1/4 kopp) korv och tryck försiktigt den mellan handflatorna till en 2-tums (5 cm) biff som är cirka 1/2 tum (12 mm) tjock. Upprepa tills all korv har använts. [Editor’s Note: We prefer sausage patties for their ease of making and cooking. If you prefer sausage links and have the know-how, by all means, go ahead and put the sausage mixture in casings.] Lägg korvbiffarna i en återförslutbar plastpåse, åtskilda av rutor av vax eller bakplåtspapper, och förvara i kylen i upp till 4 dagar eller i frysen i upp till 6 månader. (Om du fryser in korven, se till att tina köttet på ett säkert sätt före tillagning.)
  • För att tillaga korvbiffarna, värm en gjutjärnspanna eller en stekpanna på medelvärme i 1 minut. Lägg till några biffar, var noga med att inte tränga ihop pannan, och koka, vänd varannan minut tills de fått färg på båda sidor och genomstekt i mitten, cirka 10 minuter. Fläsket bör registrera minst 145°F på en omedelbar avläsningstermometer. Servera omedelbart.

Några användbara tips

Vilken typ av fläskfett ska jag använda i frukostkorven?
Om du är osäker på vilken sorts fläskfett du ska använda kan du byta ut lika mycket fett bacon i stället och det kommer att fungera utmärkt. Du kan istället välja saltat fläskfett (som saltad fettback), även om du vill halvera saltet i receptet. Och om du har en särskilt fet fläskkött eller på annat sätt är ovillig att lägga till bitar av fläskfett i din korv, kan du utelämna det. Men varför skulle du vilja göra något sådant?! Slutprodukten blir inte lika rik eller lika smakrik. Dessutom, har du inte hört den senaste forskningen om att fett är bra för dig?
Hur gör jag en mindre sats frukostkorv?
Siffrorna nedan är de mängder ingredienser du behöver om du vill göra en mindre sats hemlagad frukostkorv:
1 pund fläskaxel, skuren i 1 1/2-tums (4-cm) kuber, inklusive allt fett
1 1/2 msk gnidad salvia
1 rundad matsked mörkt farinsocker
1 msk finhackad färsk vitlök
1 1/2 tsk kosher salt
Generös 1/2 msk svartpeppar
Bara blyg för 1/2 matsked röd paprikaflingor
1 tsk fänkålsfrön
1/3 tsk cayennepeppar

Servering: 1 bulleKalorier: 114 kcalKolhydrater: 3 gProtein: 11 gFett: 6 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 3 gTransfett: 0,01 gKolesterol: 33 mgNatrium: 327 mgKalium: 202 mgFiber: 0,4 gSocker: 1 gVitamin A: 86 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 17 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2016 John Currence. Foto © 2016 Ed Andersson. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här hemlagade frukostkorvreceptet ger en syndigt dekadent korv med en fantastisk kombination av sött, kryddigt, kryddigt och saftigt – den perfekta smakprofilen för min smakpreferens. Min slaktare gjorde allt det hårda arbetet – han malde fläskaxeln åt mig och sa att jag inte behövde lägga till extra fett eftersom det snitt han använde redan hade mycket fett.

Efter att jag kom hem från mataffären blandade jag kryddorna i en liten skål och blandade sedan ner dem i det malda fläsket med livsmedelssäkra handskar. Jag formade biffarna till 2-ounce runda former som jag skulle göra för glidare. Biffarna bryntes och karamelliserades vackert i min förvärmda gjutjärnspanna och de kokade ihop på bara 10 minuter. (Även om de var snyggt brunade, testade jag dem vid 10-minutersmärket och de var strax över 145°F.)

Dessa skulle vara fantastiska till vilken måltid som helst, enligt min mening, men nästa tanke jag har är att göra några cheddarkex och servera en kex- och äggmacka med en av dessa dekadenta biffar inbäddade i. Mums! Det här receptet är så otroligt och nästan syndigt gott. Jag kände mig nästan stygg när jag smakade på dessa innan min familj kom hem, jag fortsatte att knapra det var SÅ gott. Jag använde en mindre mängd salt och det var den perfekta mängden.

Notera: Jag skalade ner detta till en kvantitet på 1 pund, vilket var den perfekta mängden för 8 biffar som gjorde 4 till 6 portioner. Jag gjorde lite matte och konverterade mått för att skala ner för ett halvt kilo kött.

Det finns ett talesätt som säger: “Lagar är som korvar, det är bättre att inte se dem skapas.” Det är därför jag gillar att göra min egen korv när jag kan. Då kan jag styra vad som ska in i det. Det här hemlagade frukostkorvreceptet är ett trevligt tillskott till min korvfil. Det ger en smakrik, kryddig frukostkorv.

Jag gjorde ett halvt recept eftersom 5 pund fläskaxel bara är för mycket för 2 personer. Även om jag halverade receptet, slutade jag med 24 2-ounce biffar. Det slutade med att jag gjorde 4-ounce förpackningar att frysa eftersom 2 uns inte var tillräckligt. Även det kommer att hålla oss i frukostkorven ett tag, vilket är bra eftersom det finns så mycket som kan göras med detta.

Hittills har jag gjort en underbar smörgås med en korvbiff och ett kokt ägg med en rinnig gula; en smörgås med majonnäs, en korvbiff, hårdkokta äggskivor och tomatskivor av arvegods; korv smulad med mjuka äggröra; och korv och kryddig tomatsås med ägg pocherade i fördjupningar i den blandningen. Det finns många fler måltider vid horisonten.

Denna härliga, enkla frukostkorv går snabbt att slänga ihop och har den perfekta konsistensen och smaken. Beväpnad med ett recept som detta, behöver du aldrig mer köpa medioker korv i mataffären.

Efter att ha tagit bort benet från min fläskaxel stod jag kvar med drygt 4 pund fläsk och ytterligare 8 uns fläskfett. Jag gjorde min förberedelse, tärnade fläsket, tillsatte ingredienserna, täckte och förvarade i kylen på inte mer än femton minuter. Efter att ha kylt allt tog det mig drygt en halvtimme att ställa in min handkvarn och köra igenom ingredienserna, vilket belönade mig med fin, aromatisk mald korv. Om du använder en gammaldags, förzinkad köttkvarn, som jag, samla ihop alla bitar, lägg dem i en metallskål och stoppa in dem i frysen kvällen innan du maler korven. Korvmalning är oändligt mycket lättare om ALLT (inklusive din kvarn) är kallt.

Den här korven är den perfekta kandidaten för att stoppa i korvtarm men tyvärr, latheten styrde dagen så jag tappade helt enkelt 3 biffar, åtskilda av rutor av vaxat papper, i återförslutningsbara smörgåspåsar och fyllde sedan gallonstora återförslutningsbara påsar med dem och slängde dem i frysen. Jag har nu ett hörn av min frys fylld med underbara frukostbiffar. Om du upptäcker att du saknar det erforderliga fläskfettet, är ett halvt pund av lite billigt fett bacon ett FINt substitut.

Ursprungligen publicerad 9 oktober 2021

Source link

Rate this post

Leave a Reply