Det här hemlagade receptet på kycklingsoppa är den ultimata komfortmaten!

En krämig och välsmakande kycklingbuljong är fylld med möra kycklingbitar och en handfull grönsaker för ett enkelt och mysigt sopprecept.

Det här enkla receptet samlas på nolltid för en välsmakande soppa som kommer att finnas på menyn hela året!

grädde av kycklingsoppa i en blå skål bredvid en limpa

Enkel komfort

Grädde av kycklingsoppa är ett av de där mysiga recepten som känns som en kram i en skål. Enkel hemlagad godhet.

  • Den här soppan är det perfekta sättet att använda alla överblivna bitar av kyckling eller till och med kalkon.
  • Det är en kombination av enkla ingredienser som förpackar bra smak och värmer bra.
  • Tillsätt potatis, överblivet ris eller till och med pasta för att förvandla det till en krämig kycklingnudelsoppa.

Notera: Detta är en krämig soppa att äta, inte en kondenserad grädde av kycklingsoppa som ersätter kassler. Hitta vår från grunden kondenserad soppa här för att använda i recept.

ingredienser för grädde av kycklingsoppa på en träskiva

Ingredienser

Kyckling – Att lägga till kokt kyckling i denna soppa gör det så enkelt (kolla anteckningarna om du inte har kokt kyckling)! Använd kyckling från en överbliven spettkyckling eller använd kalkon om det är vad du har till hands!

Grönsaker – Lök, morötter och selleri får sjuda tills de är mjuka. Prova att lägga till paprika, zucchini eller svamp!

Buljong – Kycklingbuljong eller kycklingfond är basen i denna soppa. En skvätt grädde en krämig, smakrik konsistens!

Kryddor – Fjäderfäkrydda, timjan, lagerblad, salt och peppar tillsätts i soppan.

Ingen tillagad kyckling? Inga problem!

Om du inte har tillagad kyckling, tillsätt 2 medelstora (5-7 oz vardera) benfria kycklingbröst utan skinn till 4 koppar kycklingbuljong i en liten kastrull (lägg till ett strö örter om du vill).

Koka upp, sänk värmen till en svag sjud i 10-12 minuter och ta bort från buljongen. Kyl och strimla eller hacka. Detta ger också extra smak till buljongen!

Hur man gör grädde av kycklingsoppa

En tjock och krämig soppa börjar med en riktigt god roux! Efter det är det så enkelt som 1-2-3!

  1. Smält smör i en holländsk ugn och stek löken tills den är mjuk enligt receptet nedan.
  2. Tillsätt mjöl och kryddor och koka i några minuter. Tillsätt buljong lite i taget, blanda efter varje tillsats tills det är slätt. Sjud med morötter och selleri.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och låt puttra ytterligare några minuter. Kassera lagerblad och servera genast.
tillsätt grädde i en gryta med grädde av kycklingsoppa

Tips för perfekt krämig soppa

  • När du tillsätter mjölet, låt det koka i några minuter innan du tillsätter vätska.
  • Börja tillsätta vätska lite i taget för att tjockna soppan. Det blir tjockt och degigt till en början, fortsätt att röra tills det är slätt efter varje tillsats.
  • Tung grädde kan ersättas med evaporerad mjölk eller lätt grädde.
  • Om det inte finns någon sherry, ersätt gärna torrt vitt vin!

Servera den här soppan med några hemgjorda bullar eller franskt bröd för dunking!

Grädde av kycklingsoppa i en gryta med en slev

Supergoda soppor

Här är fler av våra favoritrecept på krämiga mysiga soppor!

Bläddra bland fler sopprecept

Tyckte du om denna Cream of Chicken Soup? Var noga med att lämna en kommentar och ett betyg nedan!

grädde av kycklingsoppa i en blå skål bredvid en limpa
5 från 23 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Hemlagad grädde av kycklingsoppa

Fräsch och smakrik soppa laddad med grönsaker och kyckling i en krämig, kryddad buljong!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 25 minuter

Total tid 40 minuter

  • I en stor gryta, koka löken i smör på medelvärme tills den mjuknat, cirka 4 minuter.

  • Tillsätt mjöl och kryddor och koka 1 minut till.

  • Rör i buljongen lite i taget, vispa tills den är slät efter varje tillsats.

  • Tillsätt sherry, lagerblad, morot och selleri, låt sjuda i 12-14 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

  • Tillsätt kyckling och grädde. Sjud 5 minuter till.

  • Kasta lagerblad, smaka av med salt och peppar.

  • Garnera med persilja om så önskas och servera.

Ingen tillagad kyckling? Om du inte har tillagad kyckling, tillsätt 2 medelstora (5-7 oz vardera) benfria kycklingbröst utan skinn till 4 koppar kycklingbuljong i en liten kastrull (lägg till ett strö örter om du vill). Låt det sjuda försiktigt på medelhög värme i 10-12 minuter och ta bort det från buljongen. Kyl och strimla eller hacka. Detta ger också extra smak till buljongen!
  • När du tillsätter mjölet, låt det koka i några minuter innan du tillsätter vätska.
  • Börja tillsätta vätska lite i taget för att tjockna soppan. Det blir tjockt och degigt till en början, fortsätt att röra tills det är slätt efter varje tillsats.
  • Sherry kan ersättas med torrt vitt vin. Du kan utelämna det om du vill men det förstärker smaken.
5 från 23 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 499 | Kolhydrater: 16g | Protein: 26g | Fett: 37g | Mättat fett: 22g | Kolesterol: 172mg | Natrium: 1060mg | Kalium: 561mg | Fiber: 2g | Socker: 3g | Vitamin A: 6339IU | C-vitamin: 21mg | Kalcium: 83mg | Järn: 2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Kyckling, middag, förrätt, lunch, varmrätt, soppa
Kök amerikansk
pläterad hemlagad grädde kycklingsoppa med bröd och en titel
gryta full av hemlagad grädde av kycklingsoppa och en titel
gryta med hemlagad grädde av kycklingsoppa och skrivande
tillagad Hemlagad Grädde av Kycklingsoppa i grytan och i en skål med skrift


Source link
Rate this post

Leave a Reply