Det här hemlagade receptet på kycklingsoppa är den ultimata komfortmaten!
En krämig och välsmakande kycklingbuljong är fylld med möra kycklingbitar och en handfull grönsaker för ett enkelt och mysigt sopprecept.
Det här enkla receptet samlas på nolltid för en välsmakande soppa som kommer att finnas på menyn hela året!

Enkel komfort
Grädde av kycklingsoppa är ett av de där mysiga recepten som känns som en kram i en skål. Enkel hemlagad godhet.
- Den här soppan är det perfekta sättet att använda alla överblivna bitar av kyckling eller till och med kalkon.
- Det är en kombination av enkla ingredienser som förpackar bra smak och värmer bra.
- Tillsätt potatis, överblivet ris eller till och med pasta för att förvandla det till en krämig kycklingnudelsoppa.
Notera: Detta är en krämig soppa att äta, inte en kondenserad grädde av kycklingsoppa som ersätter kassler. Hitta vår från grunden kondenserad soppa här för att använda i recept.

Ingredienser
Kyckling – Att lägga till kokt kyckling i denna soppa gör det så enkelt (kolla anteckningarna om du inte har kokt kyckling)! Använd kyckling från en överbliven spettkyckling eller använd kalkon om det är vad du har till hands!
Grönsaker – Lök, morötter och selleri får sjuda tills de är mjuka. Prova att lägga till paprika, zucchini eller svamp!
Buljong – Kycklingbuljong eller kycklingfond är basen i denna soppa. En skvätt grädde en krämig, smakrik konsistens!
Kryddor – Fjäderfäkrydda, timjan, lagerblad, salt och peppar tillsätts i soppan.




Hur man gör grädde av kycklingsoppa
En tjock och krämig soppa börjar med en riktigt god roux! Efter det är det så enkelt som 1-2-3!
- Smält smör i en holländsk ugn och stek löken tills den är mjuk enligt receptet nedan.
- Tillsätt mjöl och kryddor och koka i några minuter. Tillsätt buljong lite i taget, blanda efter varje tillsats tills det är slätt. Sjud med morötter och selleri.
- Tillsätt resterande ingredienser och låt puttra ytterligare några minuter. Kassera lagerblad och servera genast.

Tips för perfekt krämig soppa
- När du tillsätter mjölet, låt det koka i några minuter innan du tillsätter vätska.
- Börja tillsätta vätska lite i taget för att tjockna soppan. Det blir tjockt och degigt till en början, fortsätt att röra tills det är slätt efter varje tillsats.
- Tung grädde kan ersättas med evaporerad mjölk eller lätt grädde.
- Om det inte finns någon sherry, ersätt gärna torrt vitt vin!
Servera den här soppan med några hemgjorda bullar eller franskt bröd för dunking!

Supergoda soppor
Här är fler av våra favoritrecept på krämiga mysiga soppor!
Tyckte du om denna Cream of Chicken Soup? Var noga med att lämna en kommentar och ett betyg nedan!

Hemlagad grädde av kycklingsoppa
Fräsch och smakrik soppa laddad med grönsaker och kyckling i en krämig, kryddad buljong!
I en stor gryta, koka löken i smör på medelvärme tills den mjuknat, cirka 4 minuter.
Tillsätt mjöl och kryddor och koka 1 minut till.
Rör i buljongen lite i taget, vispa tills den är slät efter varje tillsats.
Tillsätt sherry, lagerblad, morot och selleri, låt sjuda i 12-14 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
Tillsätt kyckling och grädde. Sjud 5 minuter till.
Kasta lagerblad, smaka av med salt och peppar.
Garnera med persilja om så önskas och servera.
- När du tillsätter mjölet, låt det koka i några minuter innan du tillsätter vätska.
- Börja tillsätta vätska lite i taget för att tjockna soppan. Det blir tjockt och degigt till en början, fortsätt att röra tills det är slätt efter varje tillsats.
- Sherry kan ersättas med torrt vitt vin. Du kan utelämna det om du vill men det förstärker smaken.
Kalorier: 499 | Kolhydrater: 16g | Protein: 26g | Fett: 37g | Mättat fett: 22g | Kolesterol: 172mg | Natrium: 1060mg | Kalium: 561mg | Fiber: 2g | Socker: 3g | Vitamin A: 6339IU | C-vitamin: 21mg | Kalcium: 83mg | Järn: 2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.




Source link