Färska hemgjorda dressingar smakar så mycket bättre än på flaska och går snabbt att göra!

Detta italiensk dressing receptet är en enkel blandning av olja och vinäger med precis rätt touch av salta kryddor. Den passar utmärkt till sallader eller till och med som marinad till grillad kyckling!

Ha denna magiska dressing till hands hela tiden för att ringla på gurkor eller till och med använda som bröddopp!

burk italiensk dressing

Läcker italiensk dressing

  • Ett bra recept på hemlagad italiensk salladsdressing är ett måste för varje husmanskock, speciellt en som kommer tillsammans som snabbt och enkelt som denna!
  • Så bra på praktiskt taget allt från sallader till pasta, grönsaker, kyckling och fisk, italiensk dressing är lika enkel att göra som den är mångsidig!
  • Konserveringsmedel, sockerfri och absolut läcker, det här hemgjord dressing har den perfekta blandningen av olja, vinäger och salta kryddor.
kryddor, rödvinsvinäger, honung, senap och olja för att göra italiensk dressing med etiketter

Ingredienser i italiensk dressing

Olja och vinäger utgör basen i vilken vinägrett som helst och den här är kryddad med en fantastisk blandning av ingredienser. Denna dressing är perfekt över en italiensk sallad eller enkla grönsaker.

Olja – När du gör salladsdressing är vegetabilisk olja, rapsolja eller avokadoolja, eller en lättsmakande olivolja bra. Extra virgin olivolja kan ha en stark smak så vi väljer en lättare smakande olja i detta recept.

Vinäger – Rödvinsvinäger är vår föredragna vinäger i detta recept. Andra alternativ inkluderar vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger.

Andra tillägg – Det här receptet lägger till en skvätt dijonsenap för en saftig smak medan honung (eller socker) balanserar vinägern. Både honung och dijon hjälper till att emulgera basen vilket gör att oljan och vinägern inte separeras.

Smaksättning – Jag använder en nypa italiensk krydda eftersom den har våra favorit torkade örter inklusive basilika, oregano, persilja och lökpulver.

Hur man gör italiensk dressing

Hemlagad salladsdressing överträffar alla butiksköpta dressingar eftersom den är gjord med färska ingredienser som kan anpassas efter dina önskemål.

  1. Vispa alla ingredienser (enligt receptet nedan) förutom oljan.
  2. Ringla mycket långsamt oljan under vispning tills den är inkorporerad.
  3. Krydda och använd efter önskemål.

Hur man förhindrar att förbandet separerar

När man blandar olja och vinäger kommer de att separeras i lager. Om förbandet är emulgerat oljan och vinägern ska förbli blandade ett tag.

Tillsatsen av Dijon och honung tillsätts för att emulgera dressingen. För en dressing som håller ihop bra, använd en mycket enkel teknik när du blandar ingredienserna.

Vispa alla ingredienser i en skål förutom oljan. Ringla ner oljan under vispning väldigt långsamt. Fortsätt vispa tills all olja är inkorporerad.

Dressingen kan skakas i en masonburk med lock för att blanda, se till att ge den en riktigt god shake i ett par minuter om du inte vill att den ska separera.

Italiensk dressing i en skål med sallad och tomat på sidan

Förvara överbliven dressing

Förvara italiensk dressing i kylskåpet och skaka den ordentligt innan du använder den (den kommer att separera efter att ha ställts i kylen). Smaken kommer att intensifieras när den åldras, men försök använda den inom 3 dagar för bästa resultat.

Frys in italiensk dressing i isbitsplåtar och förvara dem i en fryspåse. Poppa en eller två för att använda i stället för olja eller smör i röror; det är redan kryddat också!

Fler italienskt inspirerade sidor

Har du gjort denna italienska dressing? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

burk italiensk dressing

4,85 från 26 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Hemlagad italiensk dressing

Det här italienska dressingsreceptet är mycket bättre än i butik! Italienska kryddor blandas med dijonsenap, rödvinsvinäger och olja. Allt är bättre hemlagat!

Förberedelsedags 10 minuter

Total tid 10 minuter

  • Tillsätt alla ingredienser utom oljan i en skål och vispa ihop.

  • Ringla mycket långsamt i oljan under vispning. Detta bör ta minst 1-2 minuter. Smaka av och smaka av med salt och peppar.

  • Servera över färska gröna. Gör cirka ⅔ kopp.

Denna dressing håller sig 2 dagar i kylen.
*Du kan använda socker istället för honung. Både honung och dijonsenap är emulgeringsmedel vilket betyder att de kommer att hålla blandningen från att separera.
Ju långsammare du droppar oljan desto bättre!
Vi älskar att lägga till parmesanost men det kommer att få dressingen att separera så vi föredrar att lägga till den i salladen istället för dressingen.
Näringsinformationen baseras på 2 matskedar italiensk dressing.

4,85 från 26 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Servering: 2matskedar | Kalorier: 121 | Fett: 13g | Mättat fett: 11g | Natrium: 7mg | Kalcium: 2mg | Järn: 0,1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Dressing, sallad, sås
Kök Amerikanskt, italienskt, medelhavsinspirerat

Fler recept på hemlagad salladsdressing

närbild av italiensk dressing med en titel
tillsätt olja till kryddor för att göra italiensk dressing med en titel
burk italiensk dressing med skrift
tillsätt olja till kryddor för att göra italiensk dressing med pläterad skål och en titel

Source link

Rate this post

Leave a Reply