Färska hemgjorda dressingar smakar så mycket bättre än på flaska och går snabbt att göra!
Detta italiensk dressing receptet är en enkel blandning av olja och vinäger med precis rätt touch av salta kryddor. Den passar utmärkt till sallader eller till och med som marinad till grillad kyckling!
Ha denna magiska dressing till hands hela tiden för att ringla på gurkor eller till och med använda som bröddopp!

Läcker italiensk dressing
- Ett bra recept på hemlagad italiensk salladsdressing är ett måste för varje husmanskock, speciellt en som kommer tillsammans som snabbt och enkelt som denna!
- Så bra på praktiskt taget allt från sallader till pasta, grönsaker, kyckling och fisk, italiensk dressing är lika enkel att göra som den är mångsidig!
- Konserveringsmedel, sockerfri och absolut läcker, det här hemgjord dressing har den perfekta blandningen av olja, vinäger och salta kryddor.

Ingredienser i italiensk dressing
Olja och vinäger utgör basen i vilken vinägrett som helst och den här är kryddad med en fantastisk blandning av ingredienser. Denna dressing är perfekt över en italiensk sallad eller enkla grönsaker.
Olja – När du gör salladsdressing är vegetabilisk olja, rapsolja eller avokadoolja, eller en lättsmakande olivolja bra. Extra virgin olivolja kan ha en stark smak så vi väljer en lättare smakande olja i detta recept.
Vinäger – Rödvinsvinäger är vår föredragna vinäger i detta recept. Andra alternativ inkluderar vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger.
Andra tillägg – Det här receptet lägger till en skvätt dijonsenap för en saftig smak medan honung (eller socker) balanserar vinägern. Både honung och dijon hjälper till att emulgera basen vilket gör att oljan och vinägern inte separeras.
Smaksättning – Jag använder en nypa italiensk krydda eftersom den har våra favorit torkade örter inklusive basilika, oregano, persilja och lökpulver.

Hur man gör italiensk dressing
Hemlagad salladsdressing överträffar alla butiksköpta dressingar eftersom den är gjord med färska ingredienser som kan anpassas efter dina önskemål.
- Vispa alla ingredienser (enligt receptet nedan) förutom oljan.
- Ringla mycket långsamt oljan under vispning tills den är inkorporerad.
- Krydda och använd efter önskemål.

Förvara överbliven dressing
Förvara italiensk dressing i kylskåpet och skaka den ordentligt innan du använder den (den kommer att separera efter att ha ställts i kylen). Smaken kommer att intensifieras när den åldras, men försök använda den inom 3 dagar för bästa resultat.
Frys in italiensk dressing i isbitsplåtar och förvara dem i en fryspåse. Poppa en eller två för att använda i stället för olja eller smör i röror; det är redan kryddat också!
Fler italienskt inspirerade sidor
Har du gjort denna italienska dressing? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Hemlagad italiensk dressing
Det här italienska dressingsreceptet är mycket bättre än i butik! Italienska kryddor blandas med dijonsenap, rödvinsvinäger och olja. Allt är bättre hemlagat!
-
Tillsätt alla ingredienser utom oljan i en skål och vispa ihop.
-
Ringla mycket långsamt i oljan under vispning. Detta bör ta minst 1-2 minuter. Smaka av och smaka av med salt och peppar.
-
Servera över färska gröna. Gör cirka ⅔ kopp.
*Du kan använda socker istället för honung. Både honung och dijonsenap är emulgeringsmedel vilket betyder att de kommer att hålla blandningen från att separera.
Ju långsammare du droppar oljan desto bättre!
Vi älskar att lägga till parmesanost men det kommer att få dressingen att separera så vi föredrar att lägga till den i salladen istället för dressingen.
Näringsinformationen baseras på 2 matskedar italiensk dressing.
Servering: 2matskedar | Kalorier: 121 | Fett: 13g | Mättat fett: 11g | Natrium: 7mg | Kalcium: 2mg | Järn: 0,1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.
Fler recept på hemlagad salladsdressing



