Denna hemgjorda kalkonkrydda är perfekt för att smaksätta en stekt kalkon, ett kalkonbröst eller till och med soppor eller kassler.

Prova på kyckling och potatis också! Allround, lätt att göra och bra på allt.

en burk med hemmagjord kalkonkrydda med en kalkon i bakgrunden
  • Detta är en enkel blandning gjord med kryddor som du förmodligen redan har till hands.
  • Kalkonkrydda ger smak åt skalet på din Thanksgiving-kalkon, men det är också bra i soppor och grytor eller för att smaksätta rostad potatis.
  • Detta kan tillagas i stora omgångar och användas till både kalkon och kyckling.

Ingredienser för kalkonkrydda

Denna kalkonkrydda innehåller den perfekta blandningen av kryddor och kryddor.

Salt: Det här receptet använder koshersalt, om du använder bordssalt vill du minska mängden.

Om du använder detta recept för att krydda en kalkon, kan koshersalt läggas till receptet. Om du håller det för att krydda soppor och kassler, lämna saltet ute och lägg det direkt till skålen (eller kalkonen).

Kryddor: Hemlagad kalkonkrydda har den perfekta blandningen av kryddor för att smaksätta en kalkon och/eller sås med mycket salvia, en nypa rosmarin och en hint av timjan och paprika.

Valfria tillägg: Du kan lägga till andra kryddor eller kryddor till detta recept som vitlökspulver, oregano, lökpulver eller persilja.

jag skippa farinsockret i det här kalkonkryddareceptet eftersom jag använder pannsaften till sås och jag vill inte ha den söt. Om du vill använda detta som en torr rub kan du lägga till ett par matskedar farinsocker eller efter smak.

kryddor för hemmagjord kalkonkrydda på en tallrik

Hur man kryddar ett Turkiet

  1. Torka kalkonens utsida torr med hushållspapper (för att huden blir knaprig).
  2. Kör kalkonen med antingen smält smör eller olivolja. Strö generöst över kalkonkryddan och gnid in den i huden. Färska örter kan också läggas till om du vill.
  3. Stek enligt ditt favoritkalkonrecept (vi älskar den här grillade kalkonen eller denna spatchcock-kalkon).
en visp som rör om hemmagjord kalkonkrydda på en tallrik

Hur man använder kalkonkrydda

  • Gnid in den på en hel kalkon (eller kalkonbröst) innan du steker.
  • Denna kryddblandning är bra på andra typer av fjäderfä som kycklinglår eller cornish höns (eller till och med fläsk).
  • Använd denna hemgjorda kalkonmassa för att krydda grönsaker, potatis eller kassler.

Fler hemgjorda kryddor





Source link

Rate this post

Leave a Reply