Det här mysiga receptet för kycklingpaj är den ultimata komfortmaten.
En fläckig skorpa är fylld med mör kyckling och grönsaker i en lätt krämig sås. Det hela bakas tills det är gyllene och bubbligt för en perfekt måltid.
Kycklingpaj är laddad med salta smaker för att tillfredsställa varje aptit! Detta enrättsunderverk är alltid en familjefavorit.

Varför du kommer att älska denna kycklingpaj
Den här kycklingpajen är min mammas favorit! Hon älskar det så mycket att hon bad om det som sin mors dag som sin present i år!
- Att göra pot pie från grunden tar tid men det är det faktiskt enkelt att göra.
- Hemgjorda kycklingpajer smakar så gottoch så mycket bättre än fryst.
- Använd tärnad eller strimlad kyckling eller till och med överbliven kyckling eller rostade grönsaker.
- Pajbakelse kan göras från grunden eller använd förpackad pajdeg för att göra det snabbare.
- Kycklingpaj kan vara gjort framåt av tid och gräddade före servering eller frysta antingen före eller efter bakning.

Ingredienser för kycklinggryta
Kyckling – Rester eller spettkyckling från mataffären är båda bra i det här receptet. Kycklingbröst kan bakas och strimlas eller till och med använda överbliven kalkon.
Grönsaker – Använd färska grönsaker i det här receptet från grunden eller hoppa över hackningen och rör ner några frysta blandade grönsaker. Lägg till ytterligare grönsaker som sauterade svampar om du vill. Tillsätt några frysta ärtor
Sås – Den här såsen är rik och läcker. Den krämiga såsen är gjord på lätt grädde (eller halv och halv) och kycklingbuljong eller kycklingfond. En sked universalmjöl hjälper till att tjockna den. Ytterligare kryddor som vitlökspulver eller färska örter kan tillsättas.
Bakverk: Gör en flagnande hemgjord bakelse från grunden, eller håll det enkelt med färdigförpackad pajskalsdeg.




Hur man gör Chicken Pot Pie
- Förbered degen: Om du gör hemmagjord pajdeg, förbered degen. Klä ett djupt fat och ställ i kylen.
- Förbered fyllningen: Koka grönsakerna och kryddorna i smör (enligt receptet nedan). Rör ner mjöl.
- Tillsätt grädde och buljong lite i taget och koka tills det tjocknat. Rör ner kyckling, potatis och ärtor.
- Montera paj: Häll kycklingpajfyllningen i den förberedda skorpan. Lägg till den övre skorpan och försegla.
- Baka: Grädda tills skorpan är gyllenbrun.

Hollys tips för den perfekta potten
- För en glansig, gyllene yta, pensla degen med en äggtvätt före gräddning.
- Rulla den övre skorpan och försegla kanterna genom att vika överflödig deg under. Skär små skåror i toppen så att ånga kan komma ut.
- Lägg folie runt kanten på pajen för att förhindra att skorpan överkokas eller bränns.
- Låt pajen svalna tillräckligt med tid och stelna lite innan servering.
Gör framåt och uppvärmning
Gå framåt: Det här enkla receptet för kycklingpaj kan göras i förväg. Förbered fyllningen och ställ i kylen i högst 2 dagar. Tillsätt sedan i bakverksklädda formar och koka enligt anvisningarna, vilket ger extra tid för fyllningen att värmas upp.
Frysning: För en frysmåltid kan den sammansatta pajen frysas innan tillagning. Tina i kylen och grädda sedan. Täck skorpan med folie om den verkar vara överkokt innan fyllningen är genomvärmd.
Återuppvärmning: Kycklingpaj kan värmas i ugn eller mikrovågsugn. Skorpan kan bli blöt i mikrovågsugnen, så du kan tillaga pajskal eller smördeg separat och sedan toppa pajerna med dem innan servering.
Fler mysiga kycklingrecept
Har du gjort det här receptet på kycklingpaj? Lämna oss en kommentar och ett betyg nedan!

Hemlagad kycklingpaj
Classic Chicken Pot Pie är kyckling och grönsaker i en krämig sås, toppad med en flagnande skorpa för den perfekta tröstande måltiden.
-
Värm ugnen till 400°F.
-
Lägg tärnad potatis i en liten kastrull med vatten. Sjud under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 minuter. Dränera väl.
-
Lägg smör i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök och kryddor koka på medelvärme tills det mjuknat, ca 3-4 minuter. Tillsätt morötter och selleri och koka tills de är mjuka, ca 5-6 minuter till. Rör ner majs.
-
Strö mjöl över löken och koka 1 minut.
-
Vispa i grädde och kycklingbuljong lite i taget tills det är slätt. Det kommer att verka tjockt till en början. Fortsätt tillsätt lite i taget och vispa tills det är slätt. Sjud 1 minut.
-
Tillsätt avrunnen potatis, ärtor och kyckling. Koka 1 minut till. Rör ner persilja. Smaka av och smaka av med salt och peppar.
-
Fodra en 9-tums pajform med djupa bakverk. Lägg på fyllning och toppa med andra pajskal. Vispa äggula med 1 msk vatten. Pensla pajskalet med äggblandningen. (Strö över färska örter och/eller en nypa kosher salt om så önskas).
-
Grädda 35-40 minuter. Täck skorpans kanter med folie under de sista 15 minuterna för att undvika överbrunning.
-
Vila 10-15 minuter innan du skär för att tjockna.
Låt pajen svalna så den kan stelna sig lite och inte är rinnig.
Att pensla bakverk med ägg gör den blank och gyllene.
Att göra individuella grytpajer med smördeg
- Öka vätska (buljong/grädde) med ¼ kopp.
- Fördela blandningen över 6 ugnssäkra skålar.
- Skär ett ark smördeg i rutor som är tillräckligt stora för att hänga över cirka 1 tum på varje form.
- Skär 4 skåror i varje bit så att ånga kan komma ut. Drapera smördeg över skålar. Vispa äggula med 1 msk grädde och pensla över degen.
- Grädda 25 minuter eller tills de är gyllene. Vila 5-10 minuter innan servering, fyllningen blir väldigt varm.
Kalorier: 470 | Kolhydrater: 30g | Protein: 27g | Fett: 27g | Mättat fett: 13g | Transfett: 1g | Kolesterol: 134mg | Natrium: 451mg | Kalium: 432mg | Fiber: 3g | Socker: 3g | Vitamin A: 2781IU | C-vitamin: 12mg | Kalcium: 57mg | Järn: 3mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



