Vad är mer törstsläckande en varm sommardag än ett högt glas hemgjord lemonad?
Du behöver bara tre ingredienser (och en är vatten!) för att göra denna läckra lemonad från grunden!

En ny sommarfavorit
Ett färskt lemonadrecept är en favorit.
- Det är så enkelt att göra hemma.
- Enkelt och uppfriskande, detta hemlagade lemonadrecept behöver bara 3 ingredienser.
- Pressa citronerna och förvara saften i kylen några dagar eller frys in i några månader.
- Extra citronsirap är bra i alla typer av drycker eller till och med te!
Eller spetsa det med vodka till din nästa (vuxna) fest!

Ingredienser till Lemonad
CITRONER – För bästa smak, använd färska citroner. Citronsaft på flaska kan användas men kan ibland ha en lite bitter smak. Glöm inte citronskivorna till garnering också!
SÖTMEDEL – Vi använder socker för att göra en enkel citronsirap (gör extra om du vill, det är fantastiskt i te eller cocktails)! Du kan söta den med honung, lönnsirap eller agave om du föredrar det.
VATTEN IS – Vatten och is behövs för att göra denna uppfriskande, törstsläckande dryck!
Variationer
Lägg till nya smaker: Prova att göra den till en färsk jordgubbslemonad, en hallonlemonad eller tillsätt vattenmelon, färska myntablad, eller till och med gör en limead med färska limefrukter!
Gör rosa lemonad: För rosa lemonad tillsätt lite tranbärsjuice, hallonjuice eller grenadin för att nå önskad färg.
Justera sötman: Om hemmagjord lemonad är för söt, tillsätt bara mer citronsaft och om den är för syrlig, tillsätt en sked socker och lite vatten.
Make it Boozy: Spetsa den med lite vodka eller smaksatt vodka om du vill!

Hur man gör lemonad
Superenkelt och roligt, hemlagad lemonad tar bara 3 enkla steg att göra!
- Gör Lemon Simple Sirap: Skala några remsor av skalet från en citron (använd en grönsaksskalare). Blanda socker, vatten och citronskal i en kastrull och låt sjuda tills det lösts upp.
- Juice Citroner: Pressa citronerna för att göra 1 1/4 dl citronsaft.
- Lägg till vatten: Tillsätt is och 6 koppar vatten för att göra 2 liter och kyl tills servering.
Håll garneringen enkel med citroner eller servera den i shirley-tempelstil med granatäpplen, apelsinskivor eller körsbär!

Tips & gör framåt
- Mikrovågsugn citronerna i cirka 15-20 sekunder och rulla sedan på bänken för att extrahera mer juice.
- Skölj och skrubba citronerna med en grönsaksborste innan du skalar. Att skrubba dem tar bort vaxet som sprayas på dem under transporten.
- Juice citroner med en juicepress, men om du inte har en juicepress, skär på mitten och lägg en gaffel i citronen medan du pressar.
- Om du föredrar kan du sila ur fruktköttet. Häll citronsaften genom ett kaffefilter
- Förvara lemonad i kylen och rör om innan servering.
Fler sommardrinkar
Älskade du denna hemlagade lemonad? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Hemlagad lemonad
Denna färska hemgjorda lemonad är den perfekta uppfriskande drycken.
-
Skala 3 långa remsor av skalet från citronerna.
-
Kombinera socker, 1 ½ dl vatten och citronskal i en liten kastrull och låt bara koka upp tills sockret är upplöst. Kyl helt.
-
Skär citronerna på mitten och pressa ur saften med en juicepress. Om du inte har en juicepress, lägg en gaffel i citronen och pressa försiktigt medan du gungar gaffeln fram och tillbaka. Du behöver 1 ¼ koppar citronsaft.
-
Häll 1 ¼ koppar citronsaft och 1 kopp* av den enkla sirapen i en 2 QT kanna.
-
Tillsätt is och 6 koppar kallt vatten. Rör om för att kombinera.
-
Smaka av och tillsätt mer enkel sirap om så önskas.
- *Om du föredrar att lemonad är mindre söt, börja med 3/4 kopp enkel sirap och tillsätt mer efter smak.
- Mikrovågsugn citronerna i cirka 15-20 sekunder och rulla sedan på bänken för att extrahera mer juice.
- Skölj och skrubba citronerna med en grönsaksborste innan du skalar. Att skrubba dem tar bort vaxet som sprayas på dem under transporten.
- Juice citroner med en juicepress, men om du inte har en juicepress, skär på mitten och lägg en gaffel i citronen medan du pressar.
- Om du föredrar kan du sila ur fruktköttet. Häll citronsaften genom ett kaffefilter
- Förvara lemonad i kylen och rör om innan servering.
Kalorier: 129 | Kolhydrater: 34g | Protein: 1g | Fett: 1g | Mättat fett: 1g | Natrium: 1mg | Kalium: 39mg | Fiber: 1g | Socker: 32g | C-vitamin: 15mg | Kalcium: 2mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



