Hemlagad spaghettisås är ett enkelt och klassiskt recept som kan användas på så många olika sätt!

Med både köttfärs och italiensk korv får det hela puttras i en kryddig kryddad tomatsås! Pperfekt över pasta, tillsatt till lasagne eller bakad ziti, och perfekt för att doppa ostiga brödstavar!

Pasta med hemgjord sås i en vit skål

Hemlagad sås är lätt!

Den här såsen råkar vara så doftande, smakrik och ack så lätt att sätta ihop!

Så många användningsområden Den bästa spaghettisåsen är en enstaka sås som kan användas över pasta, aubergine parmigiana eller till och med som en sås över din favoritpizzadeg!

Lägg till grönsaker Denna pastasås är väldigt enkel och okomplicerad men är en bra bas att lägga till i dina favoritgrönsaker om du vill! Svamp, zucchini eller paprika är bra tillägg. Om du föredrar lite krydda, tillsätt extra chiliflakes.

Gör framåt Den här såsen håller några dagar i kylen men den fryser också vackert så var inte rädd för att dubbla receptet!

Ingredienser

Denna enkla hemlagade spaghettisås använder bara en stekpanna och några salta ingredienser.

KÖTT Medan jag gör pastasås med bara nötkött eller malet kalkon, kombinationen av nötkött och italiensk korv ger den lite mer smakkänsla i det här receptet.

SÅS Det här receptet har 3 typer av tomater, krossade tomater är basen, tärnade tomater ger textur och tomatpuré ger zest.

EN UDDA INGREDIENS Strimlade morötter läggs till detta recept istället för socker. Tomater kan vara sura och även om du inte kan smaka morötterna balanserar de såsen. (Jag lägger till dem i min hemgjorda marinara också).

Spis eller Slow Cooker

Detta recept kan till och med göras till ett enkelt crockpot spaghettisås! Det är bara att förkoka köttet och rinna av fettet innan du lägger till alla andra ingredienser i crockpoten.

På spishällen, låt sjuda för en perfekt hemlagad spaghettisås!

Överheadbild av en stor gryta med hemgjord spaghettisås med två små skålar pasta med sås bredvid

Hur man gör spaghettisås

  1. Bryn kött, lök och vitlök. Tappa av eventuellt fett.
  2. Tillsätt resterande ingredienser (enligt receptet nedan) och sjuda.
  3. Skeda över din favoritpasta och njut!

Hur man tjocknar

Det enklaste sättet att tjockna en spaghetti köttsås är att låta den fortsätta sjuda på låg värme (utan lock) tills vätskan avdunstar lite mer.

Att tjockna i all hastdu kan göra en majsstärkelseuppslamning (lika delar majsstärkelse/vatten) och tillsätt lite i taget men för bästa smak, låt det bara puttra.

Se till att inte skölja pastan efter att den har tömts. Stärkelsen i pastan kommer att tjockna såsen något och hjälpa den att fastna på nudlarna!

Stor kastrull med spaghettisås med en slev

Matrester

Spaghettisås håller sig upp till cirka 3-4 dagar i kylen (och är ett av de där fantastiska recepten som chili som verkar bli bättre med tiden)!

För att frysa spaghettisås, svalna helt enkelt helt, häll i fryspåsar, etikettera och lägg platt i frysen. När du gör spaghettisås, dubbla eller tredubbla detta för frysning så att du alltid har mycket till hands!

Fler smakrika pastarecept

Älskar detta recept? Lämna en kommentar och betyg nedan!

slev skopa hemgjord spaghettisås med text
4,98 från 36 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Hemlagad spaghettisås

Denna spaghettisås är mångsidig och fylld med smakrika och väldoftande ingredienser.

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 30 minuter

Total tid 40 minuter

  • Koka nötkött, korv, lök och vitlök i en stor gryta eller holländsk ugn tills ingen rosa finns kvar. Tappa av fett.

  • Rör ner resterande ingredienser.

  • Koka upp på medelhög värme. Sänk värmen till medel-låg och låt puttra utan lock i 30 minuter eller tills det tjocknat.

  • Smaka av och smaka av med salt och peppar. Rör ner färsk persilja om du använder.

  • Servera över spagetti eller kokt pasta.

*Rivna morötter tillför sötma för att balansera tomaternas syrliga smak. Om du inte har morötter kan du lägga till en tärnad röd paprika eller tillsätta en liten nypa socker. Vatten läggs till detta recept för att smakerna ska blandas medan det puttrar utan att tjockna för mycket. Den kan ersättas med nötbuljong eller nötbuljong. Om du byter ut den italienska korven mot en annan malet kött som nötkött eller fläsk, lyft upp kryddorna lite och tillsätt ½ tesked oregano och en nypa rödpepparflingor. För att tjockna spagetti, låt det puttra utan lock tills vätskan avdunstar. Skölj inte pastan efter avrinning. Stärkelsen i pastan kommer att tjockna såsen något och hjälpa den att fastna på nudlarna! Spaghettisås kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 dagar och i frysen i upp till 3 månader.
4,98 från 36 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 251 | Kolhydrater: 18g | Protein: 20g | Fett: 12g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 57mg | Natrium: 691mg | Kalium: 1003mg | Fiber: 4g | Socker: 10g | Vitamin A: 1327IU | C-vitamin: 25mg | Kalcium: 95mg | Järn: 5mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Huvudrätt, pasta, sås
Kök amerikansk, italiensk


Source link
Rate this post

Leave a Reply