Hemlagad spaghettisås är ett enkelt och klassiskt recept som kan användas på så många olika sätt!
Med både köttfärs och italiensk korv får det hela puttras i en kryddig kryddad tomatsås! Pperfekt över pasta, tillsatt till lasagne eller bakad ziti, och perfekt för att doppa ostiga brödstavar!
Hemlagad sås är lätt!
Den här såsen råkar vara så doftande, smakrik och ack så lätt att sätta ihop!
Så många användningsområden Den bästa spaghettisåsen är en enstaka sås som kan användas över pasta, aubergine parmigiana eller till och med som en sås över din favoritpizzadeg!
Lägg till grönsaker Denna pastasås är väldigt enkel och okomplicerad men är en bra bas att lägga till i dina favoritgrönsaker om du vill! Svamp, zucchini eller paprika är bra tillägg. Om du föredrar lite krydda, tillsätt extra chiliflakes.
Gör framåt Den här såsen håller några dagar i kylen men den fryser också vackert så var inte rädd för att dubbla receptet!
Ingredienser
Denna enkla hemlagade spaghettisås använder bara en stekpanna och några salta ingredienser.
KÖTT Medan jag gör pastasås med bara nötkött eller malet kalkon, kombinationen av nötkött och italiensk korv ger den lite mer smakkänsla i det här receptet.
SÅS Det här receptet har 3 typer av tomater, krossade tomater är basen, tärnade tomater ger textur och tomatpuré ger zest.
EN UDDA INGREDIENS Strimlade morötter läggs till detta recept istället för socker. Tomater kan vara sura och även om du inte kan smaka morötterna balanserar de såsen. (Jag lägger till dem i min hemgjorda marinara också).
Spis eller Slow Cooker
Detta recept kan till och med göras till ett enkelt crockpot spaghettisås! Det är bara att förkoka köttet och rinna av fettet innan du lägger till alla andra ingredienser i crockpoten.
På spishällen, låt sjuda för en perfekt hemlagad spaghettisås!
Hur man gör spaghettisås
- Bryn kött, lök och vitlök. Tappa av eventuellt fett.
- Tillsätt resterande ingredienser (enligt receptet nedan) och sjuda.
- Skeda över din favoritpasta och njut!
Hur man tjocknar
Det enklaste sättet att tjockna en spaghetti köttsås är att låta den fortsätta sjuda på låg värme (utan lock) tills vätskan avdunstar lite mer.
Att tjockna i all hastdu kan göra en majsstärkelseuppslamning (lika delar majsstärkelse/vatten) och tillsätt lite i taget men för bästa smak, låt det bara puttra.
Se till att inte skölja pastan efter att den har tömts. Stärkelsen i pastan kommer att tjockna såsen något och hjälpa den att fastna på nudlarna!
Matrester
Spaghettisås håller sig upp till cirka 3-4 dagar i kylen (och är ett av de där fantastiska recepten som chili som verkar bli bättre med tiden)!
För att frysa spaghettisås, svalna helt enkelt helt, häll i fryspåsar, etikettera och lägg platt i frysen. När du gör spaghettisås, dubbla eller tredubbla detta för frysning så att du alltid har mycket till hands!
Fler smakrika pastarecept
Älskar detta recept? Lämna en kommentar och betyg nedan!

Hemlagad spaghettisås
Denna spaghettisås är mångsidig och fylld med smakrika och väldoftande ingredienser.
Koka nötkött, korv, lök och vitlök i en stor gryta eller holländsk ugn tills ingen rosa finns kvar. Tappa av fett.
Rör ner resterande ingredienser.
Koka upp på medelhög värme. Sänk värmen till medel-låg och låt puttra utan lock i 30 minuter eller tills det tjocknat.
Smaka av och smaka av med salt och peppar. Rör ner färsk persilja om du använder.
Servera över spagetti eller kokt pasta.
Kalorier: 251 | Kolhydrater: 18g | Protein: 20g | Fett: 12g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 57mg | Natrium: 691mg | Kalium: 1003mg | Fiber: 4g | Socker: 10g | Vitamin A: 1327IU | C-vitamin: 25mg | Kalcium: 95mg | Järn: 5mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.
Source link